Şimdi Ara

Win7 riva turner sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Dün Wİndows7 ye geçtim güncel nvidia ekran kartı sürücülerini kurdum ancak Riva Turner yeni sürücüleri tanımıyor ve driver Settings kısmında hiç bi şey yok yani overclock yapamıyorum. Sizce sorun nerde yada başka bi program önerebilirmisiniz.??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain06 -- 20 Haziran 2009; 11:51:10 >

• evganın o/c programı var o çalışıyo
  • ntune denedim oda mavi ekran verip duruyo evga çalıştı süpermiş teşekkürler.
  • RivaTuner 2.24, 185.85 ve sonrasındaki sürücüleri desteklemiyor. Windows 7'yle ilgili değil yani, aynı şeyden bahsediyorsak eğer.

Çözüm için:

RivaTuner 2.24'te, PowerUser kısmına gir.

Öncelikle, alttaki "hexadecimal display" seçeneğini devre dışı bırak (hani 0xD, 0xA yazan). Kutu seçili olmasın yani.

Ardından, "RivaTuner/System" kısmına gir üstteki listeden. "ForceDriverVersion" kısmının karşısına, kullandığın sürücü 185.85 ise 18585; 186.08 ise 18608; 186.18 ise 18618 yaz. "OK" diyerek RivaTuner'den çık. Tekrar girdiğinde en azından hız aşırtma, ayrıntılı sürücü ayarı vs. yapabildiğini göreceksin.

RivaTuner'i "Emulation Mode" ile çalıştırdığın için her şey tam olmayacak. Ama temel özellikleri kullanabileceksin.

Not: Eğer bahsettiğim "RivaTuner/System" kısmını barındıran liste görünmüyorsa, sol alttan klasör simgeli "open database" kısmına gir. Çıkacak listeden RivaTuner.rtd'yi göster ve open de. O zaman o liste çıkacaktır.

Not2: 185.85 WHQL ve 186.08 beta ile Vista 32'de denedim şu ana kadar. İşe yarıyor. 190.xx beta ve 186.18 WHQL'de ne oluyor; Win 7'de işe yarıyor mu kesin bilemeyeceğim.

Not3: RivaTuner'in yeni sürücüleri destekleyen sürümü çıkınca ("tahminen" haziranda çıkacağını söylemişti Unwinder. Gelir herhâlde yakında) yaptığın bu işlemi geri alman gerekebilir. Ayarlar kayıtlı kalırsa sorun çıkabilir çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 20 Haziran 2009; 18:12:34 >

• Evet aynı şeyden bahsediyoruz.Oldu valla dediğin şekilde ama evgada güzelmiş kullanımı kolay teşekkürler.
  • 190.15'de işe yaradı çok teşekkür ederim Tuğer bey..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.