Şimdi Ara

Asus P8P67 Pro Mem OK! sorunu!!! (Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
7.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlıktaki Asus P8P67 Pro anakart ve G.SKILL F3-12800CL7D-4GBXM RipjawsX DDR3-1600Mhz CL7 4GB (2x2GB) DUAL (7-8-7-24) rami akşamdan beri uğraşmamıza rağmen bir türlü tanıtamadık.

Benzer konuyu açan arkadaşın yaptıklarını harfiyen uyguladık ancak 5.adımdaki reset bizde gelmiyor pc direkt olarak kendini kapatıyor.

http://forum.donanimhaber.com/m_47232390/tm.htm

Cmos vs herşeyi denedik ama yok yok yok olmuyor.

quote:

açıorum sistemi çalışıor, sonra kapatıor direk, yeniden açıor, bu sefer memOK basıorum yanıp sönmeye başlıor ama çok kısa sürüp direk kapatıor, sonra açılıor led yanıp sönerken yeniden kapatıor, sonra açılıor bu sefer de kırmızı led yanıp sönmeye başlıor bir süre sonra hızlanıor yanıp sönmeler, sonrada sabitlenip kalıor
    olay bu reset yok yani

Her .oktan şey bu asusta mı var msi alan adam tak kullan ram kullanıyorken asusta ram tanıtacağız diye akşamdan beri yapmadığımız kalmadı bir rami tanıtamadık gitti

Önerisi olan yada başına benzer durum gelip de çözen arkadaşlar lütfen yazmadan geçmeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 26 Mart 2011; 12:47:33 >

• msi
  • Hayatımda bu kadar saçma sapan aptalca bir uygulama görmedim yarın o Çizgi Servisinin çekeceği var benden
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Hayatımda bu kadar saçma sapan aptalca bir uygulama görmedim yarın o Çizgi Servisinin çekeceği var benden

4 saattir fıtık etti pro hiç sorma şanşına msi p67a-gd65 stoğu bitmiş nasip
  • Bozuk bu kart kardeşim...

Bende şans olsaydı zaten, valla basıcam kalayı şimdi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 23 Mart 2011; 22:20:56 >
  • Proymuş Mem OK!muş hikaye bunlar ya adam gibi rami tak-tanısın kullan modunda niye birşey yapmıyorlar. Birkaç yerde okudum benzer sorun yaşayanlar ramleri çıkarıp tekrar taktığında yine Mem Ok! sorunu almışlar nedir bu yahu?

Asus için çoğu ürünü arızalı yarım yamalak diyorlardı inanmıyordum bu ders oldu. İstediği kartı yapsınlar almam kolay kolay. Msi gd65 olsaydı stokta bunların hiçbiri olmayacaktı şu an bench yardırıyor olacaktın Nihat usta
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mckhan

quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Hayatımda bu kadar saçma sapan aptalca bir uygulama görmedim yarın o Çizgi Servisinin çekeceği var benden

4 saattir fıtık etti pro hiç sorma şanşına msi p67a-gd65 stoğu bitmiş nasip

gD55 de iyidir..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    z87-a Anakart için ram sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • imza hiç göze batmıyor zaten PcCoLLiC değil mi

70 kişi bakmış bi tane cevap yok arkadaş vayy foruma bak
  • p8p67 proyu kullandım , sizdeki sorun tam olarak nasıl bi anlatın ? ledlerde durum ne? p8p67 nin alayı bozuk bios kolpa b3lerde durum ne bilmiyorum ama aklı olan p8p67 almaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mckhan
    imza hiç göze batmıyor zaten PcCoLLiC değil mi

70 kişi bakmış bi tane cevap yok arkadaş vayy foruma bak

imzada bi alıntı yaptık batıyormu?yazma tarzınızı begenmedim!
  • bakış açını değiştir beğenmiyorsan
  • Ne asus ne p67 ne h67 çıksın alıcam bi tane z68 msi gd80 birde onu deneyelim bakalım.
  • Geçmiş olsun ,ilginçmiş elinizde başka (pcyi açan) ram varsa gskill in ayarlarını yapın derim. Tabi yeni sistem ,uefi vs olmasından dolayı özellikle önerebileceğim bişey yok.Bazı phoenix bioslarda(mb) ram tipi ile ilgili bi ayar var o ayarlanmadan bazı ramlerle açılmıyodu ama bunu mem ok un yapması lazım ilginç
    Mem ok un sorun yarattığını duymamıştım en azından öğrenmiş olduk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hellteam -- 23 Mart 2011; 23:49:41 >
  • Hocam yanlış mı yorumladım ama uyumluluk listesinde bu ram yok. Asus P8P67 Pro nun hatta "P8P67 EVO/PRO latest QVL for DDR3-1600" başlığı altından aldığım Gskill lere ait kısmı içeren ram uyumluluk listesi ekran görüntüsü.

Asus P8P67 Pro Mem OK! sorunu!!! (Çözüldü)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leone-510

Başlıktaki Asus P8P67 Pro anakart ve G.SKILL F3-12800CL7D-4GBXM RipjawsX DDR3-1600Mhz CL7 4GB (2x2GB) DUAL (7-8-7-24) rami akşamdan beri uğraşmamıza rağmen bir türlü tanıtamadık.

Benzer konuyu açan arkadaşın yaptıklarını harfiyen uyguladık ancak 5.adımdaki reset bizde gelmiyor pc direkt olarak kendini kapatıyor.

http://forum.donanimhaber.com/m_47232390/tm.htm

Cmos vs herşeyi denedik ama yok yok yok olmuyor.

quote:

açıorum sistemi çalışıor, sonra kapatıor direk, yeniden açıor, bu sefer memOK basıorum yanıp sönmeye başlıor ama çok kısa sürüp direk kapatıor, sonra açılıor led yanıp sönerken yeniden kapatıor, sonra açılıor bu sefer de kırmızı led yanıp sönmeye başlıor bir süre sonra hızlanıor yanıp sönmeler, sonrada sabitlenip kalıor
    olay bu reset yok yani

Her .oktan şey bu asusta mı var msi alan adam tak kullan ram kullanıyorken asusta ram tanıtacağız diye akşamdan beri yapmadığımız kalmadı bir rami tanıtamadık gitti

Önerisi olan yada başına benzer durum gelip de çözen arkadaşlar lütfen yazmadan geçmeyin

Bir kaç önerim var. Öncelikle seçtiğiniz RAM sandybridge uyumlu ve sizin anakartınızı destekliyor.

http://gskill.com/products.php?index=351

RAM' i farklı slotlarda denediniz mi? Mavi slotlara takmanız gerekiyor. Belki siyah slotlara takmışsınızdır. Öncelikle mavi slotlarda sonra da siyah slotlarda denemekte fayda var.(slot değiştirdikten sonra mutlaka CMOS' u resetleyin) Ayrıca ekran kartını da farklı bir slota takıp deneyin eğer birinci denemede sorun devam ederse. Açılışta hiç bir USB aygıtın takılı olmamasına da dikkat edin.

Bütün bunlar işe yaramaz ise CPU' yu yerinden sökün ve CMOS' u bu şekilde resetleyin daha sonra CPU'yu yerleştirdikten sonra orjinal fan kullanacaksanız CPU fanın tam oturduğuna emin olun. Eğer fan orjinal değilse o zaman fanın vidalarını çok sıkmayın hatta ilk etapta gevşek bırakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BD91AF42D -- 24 Mart 2011; 10:00:16 >

• Geçmiş olsun. Asus P8P67 PRO yu almayı ciddi ciddi düşünürken, sağolsunlar @Mckhan ve @ThE LoSt un tavsiyeleri üzerine MSI GD65 i aldım. İyiki de almışım, yoksa uğraş dur.

Sorunu yaşayan arkadaşımda bu işlerden anlayan bir kişi olduğundan basit öneriler sunamıyorumda eminim ki hepsini denemiştir. Sabır ve yanında sorunun kısa zamanda çözümünü diliyorum.
  • @Al PaC

Hocam oradaki ram listesine bakarsak eğer hiçbirşey almamaız lazım keza gskill kendi sitesinde destekli olduğunu belirtiyor ayrıca ramin P8P67`le testi var

http://www.vortez.net/articles_pages/g_skill_ripjawsx_sandy_bridge_f3_12800_cl7_1600mhz_review,3.html

http://gskill.com/products.php?index=351

@Apache40
    Dediklerinizi uyguladık usbleri kasa ön panelden gelen kablo vs herşeyi söktük sadece ramlerle anakartı bıraktık sonrasında cpu-mobo-ram denedik olmadı ya anakartta sorun var yada ram uyumsuz gskill yalan söylüyor

Dün akşam Asus P8P67 problem yazıp googlede yığınla konuyla karşılaştım benzer sorunları yaşayan çok kişi var. Youtubede de kartın boot olmamasıyla ilgili birçok sorun var.

Msi donma yapıyor msi böyle yapıyor diyenlere kulak asmayın Asusmuş iyiymiş hikaye bir rami adam gibi destekleyemiyorsa gelen her 10 ürünün 7si arızalı bozuk çıkıyorsa oturup düşünmek lazım. Ya asuslar bizim kalite standartımızı aşıyor çok yenilikçi şeylerle donatıldığından biz beceremiyoruz yada gerçekten gereksiz şeylerle donatıp kullanıcıyı çıldırtmak istiyorlar

@MÜŞAVİR
    Akşam bir ara Nihat abinin gözü döndü kartı kıracaktı. Allahtan Msi aldın başkan yoksa sana da bizdeki gibi bir kart gelir deliye dönerdin

• MSI da sonuçta sorunsuz bir kart değil arkadaşlar. Benim gskill 2133mhz cl9 ramlerimde anakarta taktığımda çalışmamıştı. XMP açıyordum, hızı vs ayarlıyordu, ancak sistem açılmıyordu, daha sonra tekrar default bios ayarlarıda 1600mhz olarak çalışıyordu. Hatta şu an bile, bu ramleri çalıştıracak resmi bir bios yok. En son resmi bios v1.8 ve, o bile bu rami çalıştırmıyordu.

Çözüm, beta biosla geldi. Yabancı bir internet sitesinde bulduğum, v.1.10b1 beta biosu yükledim, ve şuan ramlerimi olması gerektiği hızlarda kullanabiliyorum.

Bunları MSI ı kötülemek için yazmadım. Sonuçta her marka ve model anakartta böyle sorunlar çıkabiliyor.

Hatta işin en ilginci, ben bu ramleri alırken, gskill in resmi sitesinde, bu ram için, uyumlu anakartlar listesinde msi gd65 ve gd55 vardı. Ben ramleri aldım, bilgisayara taktım 2 gün sonra, çalışmadı. Sonra tekrar gkill in internet sitesine baktığımda, bu iki msi marka anakartın, uyumlu anakartlar listesinden çıkarıldığını gördüm, Asrock ve Biostar filan ekleyip, güncellemişler listeyi, az küfretmedim

http://www.gskill.com/products.php?index=370

• Son bilgiye göre anakart Çizgi elektronik tarafınca servise alındı.

Cpu soketinde sorun olduğu belirtiliyor. Pinlerle ilgili bir sorun mevcutmuş.
  • Hadi geçmiş olsun. Ama "0" ürün sorunlu ise hemen yenisini vermeleri lazım.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.