Şimdi Ara

WIN8.1 OEM Lisans - Temiz Kurulum (Lisans Kaybetmeden) (UEFI)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
3
Favori
3.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar öncelikle. Burada size oem bilgisayarınıza nasıl temiz kurulum yapacağınızı anlatacağım. İlk olarak belirtmek isterim ki bu işlemlerin her bir adımı, kişinin kendi sorumluluğundadır. Meydana gelebilecek herhangi bir sorunda mesuliyet kabul etmiyorum.

Eğer ki oem bir lisansa sahipseniz, bu lisans bilgisayarınızın BIOS bölümünde gömülüdür. Bundan dolayı sabit diskte yapılan işlemlerde lisansınız etkilenmemektedir.

-Neden temiz kurulum yapayım ki?
    +Cevap basit. Bilgisayar üreticileri sisteme gereksiz birçok uygulama yüklemekte. Bu gereksiz uygulamalar sistemi gereksiz yere yormakta ve yavaşlatmakta. Temiz kurulum yaparak tüm bunlardan kurtulmak mümkün.

İhtiyaç listesi:
    -Hızlı bir internet
    -Minimum 4GB boyutunda harici medya (USB Bellek veya DVD)
    -RECOVERY (İşlemler sonucunda problemle karşılaşmanız durumunda, recovery medyanız ile bilgisayarınız fabrika ayarlarına geri getirebilirsiniz.) (Hali hazırda USB/DVD medyada bulunmuyorsa, yedeğini şimdi almanızın tam sırası. İşlemler sırasında silinecektir!)

Başlıyoruz

1) İhtiyacımız olan aracı, sağolsun Windows yayınlamış. Bu araç bizi hiçbir şekilde uğraştırmadan, gerekli herşeyi kendi kendine hallediyor. Bize sadece oluşturduğu medyayı, açılışta çalıştırmak kalıyor
    Aracı indirmek için link: http://windows.microsoft.com/tr-tr/windows-8/create-reset-refresh-media

1a) Seçimleri yapıyoruz. Burada dikkat etmemiz gereken nokta, bilgisayarımızda ki lisans ile seçimlerde seçeceğimiz lisans türünün aynı olması! Eğer ki bilgisayarınızda "Single Language" lisans var ise burada kesinlikle "Single Language" seçmemiz gerekiyor. Emin değilseniz, bilgisayar özellikleri kısmından gerekli yardımı alabilirsiniz.

1b) Gerekli seçimleri yaptıktan sonra, oluşturmak istediğimiz medya türünü belirlememiz gerek. Ben USB bellek kullandığım için, anlatıma USB şeklinde devam edeceğim. DVD ile oluşturmak isteyenler için herhangi bir fark bulunmamakta. Fakat USB kullanmanızı öneririm. Her aşamada size vakit kazandıracak.

1c) USB seçtikten sonra, araç dosyaları kurmak için sizden USB belirlemenizi isteyecek. Bilgisayarda hazır vaziyette tek USB bulunuyorsa, orada gözükecektir. Emin olmak için kontrol etmenizde fayda var. USB belleğinizin yedeğini almayı unutmayınız. İçindeki herşey silinecektir. Yedek aldıktan sonra silme veya format atma işlemine gerek yok, zaten araç bunu kendisi hallediyor.

1d) Program sizin için ilk başta seçtiğiniz Lisan Türü, Mimari ve Dil'e göre gerekli Windows sürümünü otomatik indirip, USB belleği "Bootable" olarak hazırlayacak.

1e) USB belleğimiz hazırlandı. Geriye sistemi kurmak kalıyor

2) Bilgisayarı kapattıktan sonra, hazırladığımız USB belleği takıp, yeniden başlatıyoruz. Bilgisayarınız USB okuma öncelikli ise, kurulum otomatik başlayacaktır. Sistem eski halinde açıldıysa, gerekli ayarları yapıp tekrar başlatmanız gerekecektir. Gerekli ayarları BIOS üzerinden yapabilirsiniz. (Anlatım UEFI mod üzerinden yapılmakta. Bu ayarları kurcalamanız önerilmez. Legacy Mod ile problemsiz kurulum için bilgi bulunmamakta.)

Lenovo kullanıcılarının BIOS ayarlarını kurcalamalarına gerek yok. Resimde gösterdiğim butona basarak başlangıç menüsüne rahatlıkla ulaşabilirler.[code][/code]

3) USB belleğimizi seçtikten sonra kısa bir süre bekliyoruz.

4) Kurulum ekranı geldiğine göre herşeyi doğru yaptık buraya kadar Ayarlarımızı seçerek devam ediyoruz.

5) Sözleşmemizi de kabul ettikten sonra, yapmak istediğimiz yükleme türünü seçiyoruz. Burada "Yükselt" dememizin hiçbir manası yok, zaten amacımız temiz kurulum yapmak. O yüzden "Özel" seçeneğiyle yolumuza devam ediyoruz.

6) Karşımıza sabit diskimizde bulunan bölüntüler çıkıyor. Ne var ne yok hepsini tek tek siliyoruz. Recovery bölüntüsünü yedeklemediyseniz, yedeklemenizi öneririm.

7) Elimizde tek bir bölüntü kalıyor. Bu bölüntüye hiçbir işlem yapmayın, sildiğinizle kalsın. Yeni bölüntü oluşturmayın, formatlamayın. Windows kendisi yapacak hepsini.
    -E ben tek bir bölüntü istemiyorum! Depo olarak kullanacağım 2. hatta 3. bölüntüyü oluşturmak istiyorum!
    +Sorun değil, şimdilik böyle kalsın. Kurulum tamamlandıktan sonra, hepsini hallederiz

8) Kurulum başladı. Tamamlanana kadar bekliyoruz. Bu sırada çay, kahve vb. iyi gider
    Kurulumu USB ile yapıyorsanız, işlem maksimum 10 dakika sürüyor. Sabit diskiniz eski ise bu işlem biraz daha fazla sürebilir. SSD ise çok daha kısa sürecektir. 3 dakika mesela

9) Kurulumu tamamladıktan sonra, USB belleğimizi çıkartıp, istenileni yapıyoruz.

10) Bilgisayar yeniden başladıktan sonra bir süre sistemin hazırlanmasını beklememiz gerekiyor. Bende yaklaşık 5 dakika kadar sürdü bu işlem.
    Razer çıkartmamızı çekmezsek, olmaz :)

11) Sistemimiz açıldı. Masaüstüne bir kaç adım kaldı sadece :) Kişisel ayarlarımızı yapıp, biraz daha bekliyoruz.

12) Ve bitti

Şu anda sormak istediğimiz, merak ettiğimiz tek şey :) Lisans!

Sonuç: Herhangi bir etkinleştirme işlemi yapmadan, bilgisayarımız etkinleştirilmiş olarak karşımıza çıktı. Sizde aynı işlemleri yaptıysanız, özellikle 1a bölümüne doğru ayarları seçtiyseniz, herhangi bir problemle karşılaşmazsınız. Yenilenmiş, rahatlamış, sade bilgisayarınızın keyfini çıkartınız

Benim bilgisayarım Lenovo Y50-70 59-432245 modeli. Peki kurulumdan sonra neler eksik kaldı?

Birkaç driver eksik kaldı. Bunlar neler mi?
    -Bluetooth
    -Kart Okuyucu
    -Chipset
    -Inter Rapid ST
    -Intel Management EI
    -Touchpad
    -GeForce GPU

Ekstra olarak Lenovo Energy Manager ve OneKey Theater programlarını kurdum.

Sonrasında?

Anlatmayı unuttuğum, anlatım bozuklukları, imla hataları için şimdiden özür diliyorum. Anlatım tamamen kendime ait olur, hiçbir şekilde çalıntı yapılmamıştır. Siz de bu anlatımı sitenizde paylaşmak istiyorsanız, lütfen kaynak gösteriniz. Emeğe saygı, paylaşıma devam

Hayırlı günler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eScapeeXc -- 30 Ocak 2015; 15:49:05 >

• gayet iyi anlatım olmuş valla yapacaklar için. Ayrıca yinede lisans anahtarını öğrenmek isteyenler burdaki yollardan birini deniyebilir:http://8.enpedi.com/2014/08/windows-8-ve-81-lisans-anahtarn-bulmak.html
  • Güzel anlatmışsın herşeyi adım adım, ellerine sağlık :) Benim makinede şuan ssd takılı win7 kullanıyorum, bikaç güne makinede gömülü 8.1 i yüklemeyi düşünüyorum ssd ye, win10 çıktığında da biz de faydalanabilicez heralde ilk 1 yıl ücretsiz geçişten
  • aliemreyegin kullanıcısına yanıt
    Şimdi ben o linkteki sayfadan bios oem keyi buldum, herhangi bi win8.1 imajından kurup bu keyi girsem sıkıntısız orjinal kullanırım heralde, bizim bilgisayarlardaki sürüm tam olarak ne diye geçiyor, sadece 8.1 mi yoksa single language o bu vs uzantısı nedir acep
  • eline sağlık faydalı bir anlatım.. ben de yakın zamanda format atacagım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mBenJi

Şimdi ben o linkteki sayfadan bios oem keyi buldum, herhangi bi win8.1 imajından kurup bu keyi girsem sıkıntısız orjinal kullanırım heralde, bizim bilgisayarlardaki sürüm tam olarak ne diye geçiyor, sadece 8.1 mi yoksa single language o bu vs uzantısı nedir acep

ben denemedim de kullanılır herhalde sürüm: Windows 8.1 Single Language diye geçiyor
  • bilgisayarlarda çoğunlukla single language sürümü yüklü gelir. tek dil türkçe destekler. sürüm farkından dolayı key uyumsuzluk yapar. pc deki sürümün birebir aynısını yükleyin.
  • Çok teşekkürler. Anlatımınız rehberliğinde bilgisayarımı sorunsuz formatladım
  • Bende arkadaştan windows 8 ve keyini almıştım(dreamspark keylerinden). Her format atmada bir daha windows 8.1 yükseltmeye çalışıyordum ki her seferinde uğraştırıyordu ve 3.5 gb kadar veri indirmesi gerekiyordu. Bu anlatım sayesinde ben de direkt olarak windows 8.1 yükleme medyasına kavuşmuş oldum:). Teşekkür ederim.

• Arkadaşlar yeni cihaz aldim win 8.1 yüklü idi onu sildim ein7 kurduk.Ama simdi yeniden win 8.1 yüklemek istiyorum orjinal bu olabilir mi yedekte almamistim

• Teşekkürler Çok güzel bir anlatım olmuş.

Peki Windows 10'dan Downgrade edilmiş Windows 7 Pro için temiz yükleme nasıl yapabiliriz?

Vermiş olduğun sitede Win 8 ve Win 10'u kolayca indirebiliyoruz ama Windows 7 için product key girmemiz gerekiyor.

BIOS Product Key'imi kabul etmiyor site.

Temiz Windows 7 kurulumu için yöntem var mıdır=?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.