Şimdi Ara

Win8 üzerine ubuntu kurmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Okulda ubuntu kullanıyoruz ama evde win8 kullanıyorum. Bunda tekrar yapamadığım için okulda yaptığımız şeyleri unutuyorum.

Ama win8 ide kaybetmek istemiyorum.

Virtualbox üzerinden kurdum ilk başta ama bariz bi kasma farkettim. Kullanımı oldukça zordu bu yüzden.

Bende boş hafızamdan belirli bir alana ubuntu kurmaya karar verdim.

Ama nasıl yapacağımı gerçekten bilmiyorum. Akıllı telefon kullanmaya başladıktan sonra bilgisayarı hiç kullanmadım bu yüzden baya köreldim.

Bana ayrıntılı bir şekilde anlatacak arkadaşları bekliyorum.

Yöneticiden ricam konu yanlış yerdeyse doğru yere taşımasıdır.

Saygılar. Sami

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurayaNerdenÜyeOluyoruz -- 6 Aralık 2014; 17:05:12 >

• Up

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı kasmalar bendede oluyor viem ware diye program onu kullan ben onu kullanıyom aynı mantık iso seçiyon crackini kendin yaparsın
  • Öncelikle eline iso dosyası yada cd olarak ubuntu alıyorsun.
    1-Eğer iso dosyası olarak aldıysan boş bir cd ye bunu yazdırıyorsun win8 kullandığın için iso dosyasına sağ tıklayıp yazdır demen yeterli...
    ARTIK ELİMİZDE CD MİZ VAR...
    Sonraki işlem dualboot yapıcağımız için gerekli bölüm. Hardisk yönetimine girip 50 60 gb lik yeni bir birim oluştur..
    HARDİSKİMİZDE HAZIR...
    Şimdi işletim sistemimizi yükleyelim
    Format atar gibi cdmizi takalım yeniden başlatalım bilgisayarımızı . Önyüklemeden cd yi öncelik verelim.. Ondan sonrasını halledersin zaten seni yönlendirme yapıyor eğer o vakitten sonra kuramazsan bırak ubuntuyu zaten :)
    İYİ forumlar
  • Gaoos G kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

• Ben USB ye ubuntu yazdırdım. USB den PC yi başlattım. Ubuntu yu denedim falan. Kurmak istiyorum. O ayırdığım bölüme ama kurma ekranı çok karışık geldi. Anlatabilecek var mı? Adım adım.

• Hocam daha fırsatım olmadı kurmak için. Kurduğum zaman size adım adım anlatmaya çalışırım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows vs ubuntu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hardiski formatlamadan bu isi halletmenin bir yolu varmi bilmiyorum eger format atarim diyorsan surda aciklamaya calistim

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=100348186

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • izukoi İ kullanıcısına yanıt
    Hocam harddiskkim de baya bi bos alan var. Bende ordan 64 gb lik bir bolge ayiracagim. Ubuntuyu oraya kuracağım. Konunuzu okuyacagim simdi

• izukoi İ kullanıcısına yanıt
    Formatsız olmazsa kurmam ama yanlış hatırlamıyorsam ayırdığım bölümü ex4 çevirme seçeneği vardı

• Ubuntuyu kurarken zaten windowsun yanina kur secenegi geliyorsa zaten orasi formatlanmis ve kullanima hazirdir o nu sec ve devam et eger gelmiyorsa buyuk ihtimalle icine birseyler yazilmistir(kullanmisindir) o halde farkli birsey yapi tikla, o bolumu secip kurarsin.

• BurayaNerdenÜyeOluyoruz kullanıcısına yanıt
    Iste ayirma islemeni hali hazirda windows kurulu alandan yaparsan format garanti. Veya su sekilde aciklayayim:
    64gb yi
    C den (wndws kuru alandan) alicaksan c yi formatliycan ve windows gidicek

D den alicaksan windowsuna bisi olmaz ama d deki dosyalarin gider. En azindan benim bildigim bu(daha onceden yapmadim)

Birde konu hardiskteki verilerin alinmasi olluna kimseoknun kefaletini almak istemez :) . Siz genede bir verilerinizi yedekleyin derim

• şimdi kurmak istediğimde resimdeki gibi ekranlar geliyor. bilgisayarda 100 gb boş bölm var. ben o bölümü ubuntu dan formatlayıp kuramıyor muyum?
    https://store.donanimhaber.com/77/b6/18/77b61843e6a0b6e6ce126dcfb47cda3b.png
    https://store.donanimhaber.com/94/0e/3c/940e3c112dcbee299647de2853a1bf49.png
     Win8 üzerine ubuntu kurmak Win8 üzerine ubuntu kurmak

• İlginç. Ben eskiden kurduğumda 'windows un yanına kur' diye bir seçenek geliyordu. Sizdeki menüde o eksik. Elle ayarlama yerinden tam olarak beceremediğim için çok defa harddiski yanlışlıkla formatladığım oldu. Aman deyim dikkat.:)
  • abdullaharif kullanıcısına yanıt
    Kurmadım öyle kaldı. Kurulum işinin daha basit olması lazım. Yoksa orjinali Windows U neden sileyim ubuntu için

• Bugün linktrki anlatımı deneyeceğim. Sanırım bu sefer olur.http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Kurulumda_elle_disk_bölümlendirme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuncays44 -- 16 Aralık 2014; 8:50:31 >
  • 64 gb ayırın hocam. Belki birseyler kurarsiniz ustune

• BurayaNerdenÜyeOluyoruz kullanıcısına yanıt
    kurulumu yaptım. ilk başta açılırken direk windows başlıyordu ve ubuntuyu sormuyordu. Sonra tekrar kurulumu yaptım şimdi de direk linux başlıyor ,windows u sormuyor.
  • En aon hangisi kullanıldıysa ondan başlıyir galiba. Sürekli f12 kullanmak iskence

• quote:

Orijinalden alıntı: tuncay altuntoprak

kurulumu yaptım. ilk başta açılırken direk windows başlıyordu ve ubuntuyu sormuyordu. Sonra tekrar kurulumu yaptım şimdi de direk linux başlıyor ,windows u sormuyor.

O kadar panik yapmaya gerek yok.

Grub-customizer'le veya elle seçenekleri düzenleyebilirsin. Windows seçeneğini rahatlıkla ekleyebilirsin.

Bak burda baya anlatmışlar:
    http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Grub_a%C3%A7%C4%B1l%C4%B1%C5%9F_men%C3%BCs%C3%BC_se%C3%A7eneklerini_de%C4%9Fi%C5%9Ftirmek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetdagli1 -- 17 Aralık 2014; 21:13:41 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.