Şimdi Ara

Win8 yüklü notebook'a Win7 kurmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yapmaya çalıştığım şeyi başlıkta da belirttim. Asus X550L notebook alalı 1-2 gün oldu ve Win8'den hiç memnun kalmadım. İnternet sitesini dolaştığımda Win7'ye göre driver göremedim. Sadece Win8'e göre çıkartmışlar. Bu komple sıfırlayıp Win7 kurmak istemiyorum.

Öncelikle Win7 64bit DVD bulup boot ederek kurmaya çalıştım. Ancak kurulum programı, harddiskimin GPT formatında olduğunu ve yükleme yapamayacağını bildirdi. İkinci yolu denedim: Win8 açık iken Win7 kurmaya çalıştım. Bu sefer kurulum sırasında GPT hakkında birşeyler söyledi ve sorun çıkabilir dedi. Ben de kuruluma devam ettim. Ancak Win7 kurulumu boot ettiğinde kurulum ilerlemedi. Ben de kurulumu geri aldım ve en başa döndüm.

KISACA, bilgisayarımdaki disk GPT formatındaymış. Bu harddiske Win8'i silmeden yanına Win7 kurabilir miyim? Nasıl yaparım?
    İkinci bir seçenek olarak da, USB 3.0 gözüme çarptı. Belki de 16GB'lık hızlı bir flash bellek alıp işletim sistemini flash bellekten başlatabilirim.

Yardımlarınızı bekliyorum. Teknik konuşabilirsiniz, bilgisayar konusunda bilgili sayılırım. Teşekkürler...

• Bios ayarlarından hdd bölümünde deaktif yapman gereken bölüm var.

Bios üzerinde UEFI Boot ayarı ile HDD Üzerindeki GPT korumasını kaldırman gerekiyor.

Sonrasında usb veya dvd ile kurulum yapabilirsin.

GPT korumasını kaldırmak her markaya göre çeşitlilik gösteriyor. Benim kullandığım Samsung notebookta direk GPT on/off ayarı varken arkadaşımdaki Dell notebookta HDD speed Normal/Fast olarak konumlandırılmış.

Win7 kurarkenki driverlar otomatik Win8 uyumlu olacağı için sorun yaşamazsın. Klavye kısayollarını da Asus supporttan yükleyebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Micuvan

Bios ayarlarından hdd bölümünde deaktif yapman gereken bölüm var.

Bios üzerinde UEFI Boot ayarı ile HDD Üzerindeki GPT korumasını kaldırman gerekiyor.

Sonrasında usb veya dvd ile kurulum yapabilirsin.

GPT korumasını kaldırmak her markaya göre çeşitlilik gösteriyor. Benim kullandığım Samsung notebookta direk GPT on/off ayarı varken arkadaşımdaki Dell notebookta HDD speed Normal/Fast olarak konumlandırılmış.

Win7 kurarkenki driverlar otomatik Win8 uyumlu olacağı için sorun yaşamazsın. Klavye kısayollarını da Asus supporttan yükleyebilirsin.
    Yeniliklere açık olun kullan.
  • Bende dün aldım Toshiba Satellite win8 acayipp karisik onu win 7 yapskk bi sikinti olurmu ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: halil6129

Bende dün aldım Toshiba Satellite win8 acayipp karisik onu win 7 yapskk bi sikinti olurmu ??

Donanım açısından sıkıntı olmaz. Hangisi hoşuna gidiyorsa onu kullanabilirsin.

Driver konusunda sıkıntı yaşamazsın.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: halil6129

Bende dün aldım Toshiba Satellite win8 acayipp karisik onu win 7 yapskk bi sikinti olurmu ??

Donanım açısından sıkıntı olmaz. Hangisi hoşuna gidiyorsa onu kullanabilirsin.

Driver konusunda sıkıntı yaşamazsın.

Alıntıları Göster
    mesajını tam okumadım fakat başlığa cevabım tavsiye etmem win8 konusunda acele etme biraz daha kullan kesinlikle alışırsın
    win7 yüklediğinde driver konusunda sorun yaşarsın güncel bir donanıma eski sürüm işletim yüklemek pek mantıklı değil
    donanım win8 e uyumlu ve daha iyi performans gösterir
    yinede sen bilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: alialtin

mesajını tam okumadım fakat başlığa cevabım tavsiye etmem win8 konusunda acele etme biraz daha kullan kesinlikle alışırsın
    win7 yüklediğinde driver konusunda sorun yaşarsın güncel bir donanıma eski sürüm işletim yüklemek pek mantıklı değil
    yinede sen bilirsin

Ben de onu soracaktım tam. Üreticinin sitesinde sadece win8 için driverları var... Galiba win7ye dönüş beni çok zorlayacak. Olmayacak gibi :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: salo7604

quote:

yinede sen bilirsin

Ben de onu soracaktım tam. Üreticinin sitesinde sadece win8 için driverları var... Galiba win7ye dönüş beni çok zorlayacak. Olmayacak gibi :S

daha önce böyle sorunlar yaşadım x bir kişi yeni aldığı 4000tl lik diz üstü pc ye win7 yüklememizi istedi ben tavsiye etmediğimi söyledim onlar olsun biz 8 kulllanamadık dediler yükledik fakat usb 3.0 portları önce çalıştı belli bir süre sonra çalışmadı tekrar yükledik yine aynısı oldu servise yolladık hallettiler fakat bir süre sonra aynı oldu ne hatta üreticinin sitesinden doğru driveri yükledik yani destek vardı fakat yinede çalışmadı en sonunda tekrar win8 yükledik sorun düzeldi
    yani usb portlarında sorun yaşama ihtimalin var denemek istersen sistemin acronis ile yedeğini al bir sorun yaşarsan yedeği geri yüklersin sorunsuz orjinal işletimin ile kullanmaya devam edersin kolay gelsin

• quote:

quote:

yinede sen bilirsin

Ben şu an geçen ay aldığım Samsung notebook da Win8 Metro arayüzüne alışamadığım için Win7 kullanıyorum tüm driverlarımı Win7 Sp1 otomatik olarak algıladı.

Driver konusunda sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Hiç olmadı Driver Boost ile güncel uyumlu Driverları kurabilirsiniz.

• quote:

quote:

quote:

yinede sen bilirsin

Ben şu an geçen ay aldığım Samsung notebook da Win8 Metro arayüzüne alışamadığım için Win7 kullanıyorum tüm driverlarımı Win7 Sp1 otomatik olarak algıladı.

Driver konusunda sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Hiç olmadı Driver Boost ile güncel uyumlu Driverları kurabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    Win8 inanılmaz saçma geliyor. Hele xp'den direk geçiz yapınca. Bi bilgisayarı açınca sayfa dosyası 2.5GB dolu halde mi başlar ya? Var mı böyle bi dünya? Ne çalışıyor da bu kadar doluyor anlamıyorum.

• quote:

Win8 inanılmaz saçma geliyor. Hele xp'den direk geçiz yapınca. Bi bilgisayarı açınca sayfa dosyası 2.5GB dolu halde mi başlar ya? Var mı böyle bi dünya? Ne çalışıyor da bu kadar doluyor anlamıyorum.

Alıntıları Göster
    samsungun sitesinde denilen şey şu.http://skp.samsungcsportal.com/integrated/popup/HtgDetailGuide3.jsp?cdsite=tr&seq=9957

• quote:

Orijinalden alıntı: oguz298

samsungun sitesinde denilen şey şu.http://skp.samsungcsportal.com/integrated/popup/HtgDetailGuide3.jsp?cdsite=tr&seq=9957

Alıntıları Göster
    Peki ya Ghost gibi bir programla bölümleri tek tek yedeklesem. Daha sonra hdd'yi sıfırlayıp diski gpt'den mbr'ye çevirsem. Ondan sonra bölümlere ayırıp her şeyi geri yüklesem? (Bu kadar uğraşmamın nedeni win8 recovery şeysini kaybetmek istememem)

• quote:

Peki ya Ghost gibi bir programla bölümleri tek tek yedeklesem. Daha sonra hdd'yi sıfırlayıp diski gpt'den mbr'ye çevirsem. Ondan sonra bölümlere ayırıp her şeyi geri yüklesem? (Bu kadar uğraşmamın nedeni win8 recovery şeysini kaybetmek istememem)

acronis ile işletimi yedekleyebilirsin yada başka bir disk bul kendi diskini hiç ellemeden istediğin denemeyi yap
  • widows 8 kullanamıyorsan windwos 7 işkence olacaktır oyuzden xp kurun
  • Bide bu çıktı anasını fast olunca normal olunca noluyosa üreticiler anca milleti kısıtlıyor.elde edilen sonuç 0.
  • salo7604 S kullanıcısına yanıt
    eğer mesele metro arayüz ise şu konu ilgini çekebilir. adamlar iddialı konuşmuşlar. bi dene bize de haber ver.

http://www.teknomobil.org/2422-startisback-pro-full-indir.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 20 Temmuz 2014; 11:40:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayipdadash

eğer mesele metro arayüz ise şu konu ilgini çekebilir. adamlar iddialı konuşmuşlar. bi dene bize de haber ver.

http://www.teknomobil.org/2422-startisback-pro-full-indir.html

Metro arayüzünü hallettim. Bu var bunu kullanıyorum. Gayet güzel.http://www.iobit.com/iobitstartmenu8.php

Gerçekten de üreticilerin yaptığı bu şey işkence... Driver desteği vermeyip, kullanıcıyı kısıtlamak...

öyle ama naapalım çare yok. bi kere bulaştık bu pc işe pc pcne.
    bişey sorcam!

sen w7 dvdyi takıp format bölümüne gelebiliyor musun? eğer geliyorsan diskin diğer kısmını ntfs olarak biçimlendirip w7 kurulabiliyor mu? hani hiç bilmiyorum böyle bişey var mı ama!

bir de usb ile format çok muhteşem bişey. ben normal 7200 hdd ye usb2 ile format attım. 17 dakikada masaüstü hazır oldu. muhtemelen usb 3 ile daha hızlı sürer diye düşünüyorum!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayipdadash

bişey sorcam!

sen w7 dvdyi takıp format bölümüne gelebiliyor musun? eğer geliyorsan diskin diğer kısmını ntfs olarak biçimlendirip w7 kurulabiliyor mu? hani hiç bilmiyorum böyle bişey var mı ama!

bir de usb ile format çok muhteşem bişey. ben normal 7200 hdd ye usb2 ile format attım. 17 dakikada masaüstü hazır oldu. muhtemelen usb 3 ile daha hızlı sürer diye düşünüyorum!!

Aynen. Belleği taktığın yer ve belleğin 3.0 ise dvdye göre çok daha hızlı sürer.

Ancak w7 dvdyi takıp format bölümüne gelmek için biostan uefi kapatmak, fastboot ve secureboot gibi ayarları kapatmak gerekiyor. Ondan sonra boot sırasında dvdyi ya da flash belleğini üst sıraya çıkartıyorsun. Bundan sonra da eğer format atarken gpt koruması gibi bişey görürsen bil ki bütün hddyi silmeden format atamazsın. O zaman da bütün hdd'nin bölümlerini silip tek parça yapıyorsun. Ondan sonra onları ayırıyorsun bölümlere. Gpt koruması kalkmış oluyor. Forumlarda araştırmanı tavsiye ederim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.