Şimdi Ara

win98 kurma ile ilgili bi sorun YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    eski bi sistem için 2.el aldığım hard diske win98 ikinci sürüm kurmak istediğimde şu hata iletisiyle karşılaşıyorum:
    Hata SU0013
    Kur, başlangıç sürücünüzde dosyaları oluşturamadı ve Windows'u kuramıyor. HPFS veya Windows NT dosya sistemi kullanıyorsanız, bir MS-DOS önyükleme bölümü oluşturmalısınız. Bir LAN sunucusu veya SuperStor sıkıştırma kullanıyorsanız, Kur'u çalıştırmadan önce devre dışı bırakın. Kurulum Disk 1'de veya Windows CD-ROM'unda yer alan SETUP:TXT dosyasına bakın.

bu hata iletisini;başlangıç disketiyle başlatıp>cd rom desteği ile başlatı seçip>ms-dos kpinde "kur" dedikten sonra win98 kur başladığı ilk ekranda alıyorum.
    ayrıca,aldığım hard diskte daha önceden xp kuruluymuş,bana gelmeden format atılmış,taktıktan sonra bende attım.format atmak bişeyi değiştirmedi yani.
    hatada belirtilen kurulum disketi ve cdrom daki setup.txt dosyasına baktım bişey anlamadım.ayrıca microsoft sitesindeki bu hata ile ilgili çözüm önerisi ingilizce ve ben ingilizce bilmediğim için ordan da bişey çıkmadı.yardım edebilirseniz gerçekten çok sevinirm.

not: bu sorunla ilgili "ntldr eksik" başlığı altında bazı çözümler donanımhaberde de mevcut fakat hepsi xp işletim sistemi için geçerli.

• Dosya sistemi neki mevcut olan? FDISK veya hiren boot cd'deki araçalarla bir incele diskteki bölümleri...
  • Muhtemelen dosya sistemin NTFS yada başka bir dosya sistemi ve win98 Me türevi sistemler bu dosya sistemini görmez.

İlk önce dosya sistemin Fat yada fat32 olduğunu kontrol et daha sonra boot win98 cd siyle boot edip msdos ile başlattıktan sonra fdisk yap partitionları tekrar oluştur tekrar boot edip formatla ve sistemi kur.

Eğerki Dosya sistemin NTFs mi değilmi olduğunu kontrol etmek istiyorsan w2k xp 2003 işletim sistemi cd siyle boot et disk bölümleri ekranında diskin partition bilgilerini görebilirsin diski bölümlerini silebilirsin ve ham haldeyken w98 boot cd sini takıp fdlsk ile partitionlara ayırman ve bir restart dan sonra formatlaman yeterli sistemi kurabilmen için...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.