Şimdi Ara

Windows 1 TL olacak ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • @mx_mx Voodoo 9.5.0 yüklüyorum kernel olarak hocam.Bi deneyeyim saol valla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yenerbalcı

quote:

Orijinalden alıntı: dataline

SİZLER LINUX KULLANDIKÇA, WINDOWS 1 YTL OLACAK

Saygılarımla,

windowsun 1 tl olma olasılığı sayısal lotoyu tutturma olasığı ile aynıdır

Veya Cem Uzan'ın Microsoft'un başına geçmesi ile
  • MS nin 20 yıl ilerde olacağı pek mantıklı gelmedi bana.20 yıl geriyi düşünürsek......bilişim sektörü için 20 yıl çok büyük bir zaman...daha win98 tanıtımı sırasında mavi ekran verdi.o kadarda ilerde bir teknolojiye sahip yani MS.O kadarda akıllılar ki mavi ekran hatası versin sistem tanıtımında fakat bizim 20 yıl ilerde olduğumuz anlaşılmasın...pehhhhhh....
    ..
  • Dostum inanki öndeler, daha ben bundan 15 sene evvel 386-486 lar piyasadayken pentium icat olmadan evvel, ibm den üst düzey bir yetkilinin elimizde şu an ki işlem gücünün 1000 katında işlem yapacak CPU yu üretecek teknoloji mevcut, fakat bu teknoloji insanlara şu an için çok faz dediği yayını seretmiştim.

Herşey bizim gördüğümüz dünyadan ibaret değil..
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

Bu linux ta yayıldı yayılacak diye diye seneler geçti, hala bi numara yok be kardeşim. Bu gün ne kadar linux kullanıcısı eklenirse camiaya, 2 katı windows kullanıcısı ekleniyor.

NVIDIA/ATI 5-6 milyarlık ekran kartları üretiyorlar(bizim bildiğimiz oyun kartları değil- quaddro fx, firegl gibi) ee, adam MAYA kullanıyor animasyon hazırlıyor Starwars ı yapıyor zevkle serediyoruz, ama MAC te ama PC de windows üzerinde, linux ta neylen yapacak, linuxun özgür elemanları bu programlar gibi program üretebiliyolarmı, anca abuk sabuk göürünümlere sahip olan mp3 player falan filan yapıyorlar, bazen soruyorum Photoshop a bi alternatif varmı diye, çok bilmişler Gimp var diyo, o dediğiniz Gimp PS deki bi plugin olur anca. PS i de anca gimp kadar bilirler işte. Sonra pencere dizaynından menü yerleşimlerine kadar hatta butonlara kadar windows un kopyası olan bir işletim sistemi bu linux. Sağ köşesindeki küçült/büyüt/kapat butonlarına kadar, win 3.1 de bile çizgi/kare/çarpı vardı yahu, el insaf bulamadınızmı başka bir fikir.

Tabi ev kullanıcıları için bişey farketmiyor olabilir, ne olucak diyebilirsiniz mp3 playerım kutu gibi olsa veya şekilli bişey olsa. O konuda bi lafım kesinlikle yok.

Bide compiz felan muhabbetleri varki, aman aman, sanırsınki bu elemanlar sabahtan akşama kadar pc başında pencereleri ordan oraya sürükleyip off ne biçim dalgalandı, anam nasıl küçüldü bu böle felan diyip kendilerinden geçiyolar.

Laf nerden açıldı, dev firmalardan yazılım ve donanım firmalarından, linux bu firmaların ürettiği donanım ve yazılım ihtiyacını karşılamıyorki insanlar kullansın. Verilen cevaplarda hep şu alternatifi var bu alternatifi var, yok abicim hiç bir programın alternatifi felan yok, bitane font yaratma/editleme yazılımı varmı fontlab studio gibi mesela. Biz zannediyoruzki, aha ekran kartımı gördü ati 4850, tv kartımıda gördü, ses kartımıda, daha ne olsun müzik dinler film sereder nette gezinirim işte. Bu anca bizim gibi insanlar için geçerli. Çünkü kapasitemiz bu kadar, dünyayı kendi yapabildiklerimizden fazlasına gerek yok şeklinde düşünüyoruz. E bu yazdıklarımı win95 de yapıyodu bundan 15 sene evvel. 15 sene sonra biz linux donanımı tanıdı diye sevinebiliyoruz anca, bu nasıl bir ironi....

Sorunca e virüs bulaşmıyor, e Windows a da bulaşmıyor cahil cahil kullanmıyınca. Yoksa yazılmak istense linuxa da çok rahat virüs yazılacağına eminim, sonuçta bu da insanın ürettiği bir sistem, dolayısı ile insan yaptıysa insan bozar bu kadar basit.

Oyun konusuna gelince o zaten ap ayrı bir muamma, yok bi çok oyun serveri linuxmuş, son kullanıcıyı ilgilendiren bir durummu bu, sonuçta ben o servera windows la bağlanıyorum, neye yaradı ?

Server yanı güçlüdür, Unix yapısından dolayı, katıldığım tek mükemmel yanıda budur doğruya doğru.

Gel gelelim haticeyi bırakıp neticeye, herkes sevdiği, işine gelen, ihtiyaçlarını karşılayan sistemi kullanmalı, kimsenin kafasını karıştırıp bişeyleri empoze etmesine gerek yok, her işletim sisteminin birbirine göre artıları da var eksileride.

Benden bu kadar geceniz iyi olsun.

Not : MAC kullanıyorum :)

kafanı taktığın şeye bak.windows da başından beri mac çakması zaten.sorun değil.
    burada iş kullanıcıya düşüyor.sen kullanmazsan adam program yapmaz program yapmazsa da yaygınlaşmaz sen kullanmazsın.kısır döngü hesabı...
    ama yazılım firmalarının da destek vermeme sebebi insanlardaki linux=bedava mantığı.hayır efendim bedava olmak zorunda değil hiçbir program...
    neyse ATI alan üsküdarı geçmiş şeklinde yıvranç bir espiti ile bitireyim sözümü.bi halt olmaz bundan sonra.olmasında.bu insanoğluna iyi güzel müstehak değil.ne demişler deveye diken insana..neyse... batır dikenlerini microsoft batır millet keyiften ne yapacağını şaşırıyor...

• Bu cümleleri herhalde buttonları aynı yapmışlar windows ile felan dediğim için yazdın. Windows da mac a benzer bir tane görsel öğe gösterebilirmisin bana, dikkat bak, işleyiş uygulama ayrıdır(o da farklı zaten), UI(User interface) tasarımı ayrıdır, hatta bu başlı başına bir programcılık dalıdır. Bende ucundan kenarından uğraşıyorum bu işle.

Kaldıki cümlelerimi hep insan istediğini kullanabilir ihtiyaçları doğrultusunda şeklinde bitirdim.

Şu cümlende gördüğüm ve not aldığım en saçma cümlelerden biri "burada iş kullanıcıya düşüyor.sen kullanmazsan adam program yapmaz program yapmazsa da yaygınlaşmaz sen kullanmazsın"

Ne demek ben kullanmasam, adamın yapmadığı üretmediği şeyi ben nerden nasıl kullanıcam, yapacaklar kullanıcıya lanse ediceklerki kullanıcı üstünde bir etki bıraksın, kullanıcı bu yazılıma yönlensin ister istemez. Kullanıp kullanmamak tercih meseledir, onlar yapar tanıtır, ben ister kullanırım ister kullanmam. Adam PS i üretiyor alacaksın diye gırtlağımızamı yapışıyor misal.

Hoş zaten biliyoruzki linux gibi bir işletim sistemi üretmek(derle derle yayınla) herhangi bir 3d tasarım programı ve pluginlerini üretmekten en az 100 kat kolaydır. Zor yani ona kafa yoracak ekip bulmak, bedava yaptırmak, bedava dağıtmak...

Argonuda kınıyorum ayrıca...Terbiyesizliğin lüzumu yok...

İşletim sistemlerinin hiç birini savunmuyorum, tekrar yineliyorum, herkes ihtiyacı doğrultusunda istediği işletim sistemini kullansın, Linuxu atın windows kullanın mı dedim ben, bana ne yani bu durumdan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 13 Ekim 2009; 13:09:13 >

• Diyelim ki directx e benzer api geliştirildi. Her türlü oyun yapma imkanı var. Bir firma neden linuxa oyun yapsın?
    Bu sorunun cevabını kendinizi firmanın yerine koyup cevaplayın. Tamamına yakın kullanıcısı bedava program peşinde olan bir gruba neden hizmet versin.
    Şimdi şöyle bir durum var, linux gerçekten sağlam alt yapıya dayanan iyi bir işletim sistemi.
    Ama bu sizi hayatın gerçeklerinden uzaklaştırmasın. Her şeyin altında yine para var. Evet yazılıma para vermezsiniz. Peki servise ne kadar vereceksiniz? Sakın yazılımdan fazla olmasın.
    Kolay değil şak diye linuxa geçmek. Bir firma alt yapısını tamamlamadan geçerse Türkiyede örnek olarak servis sıkıntısı yaşayacaktır ilk olarak.
    Kullanıcı olarak bakarsak, bir ekran kartı kurmanın ne kadar zor olabileceğini iyi kullanıcılar bilir.
    Devlet politika olarak desteklemeli ve insanlar ciddi çaba sarfetmelidir yaygınlaşması için. Ama bizim tüketim toplumu olduğumuzu unutmayın. İnsanlar çalışıp bedavaya almaktansa çalışmadan para vermeyi tercih eder.

Dünyada büyük sermaye sahibi yazılım firmaları (oyun) linuxa siz evde eğlenesiniz diye oyun yazmaz. Şahısların yaptığı oyunlarda bir yere kadar kullanıcıyı tatmin eder.
    Sonuç olarak para varsa iş var yoksa yok

Bu arada hep atlanılan bir konuya değinmek istiyorum yeniden. Yazılıma para vermek neden canınızı bu kadar sıkıyorken, donanıma dünya para harcıyorsunuzda hiç eleştirilmiyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bedlam -- 13 Ekim 2009; 13:30:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bedlam
    Bu arada hep atlanılan bir konuya değinmek istiyorum yeniden. Yazılıma para vermek neden canınızı bu kadar sıkıyorken, donanıma dünya para harcıyorsunuzda hiç eleştirilmiyorsunuz.

Cevap gayet basit, çünkü kimse linux kullanmak için PC toplamıyor ;)

Ayrıyetten yorumuna +1 ..
  • Linux bilen teknik elemanlar alınsın lisansa verilen para hiç olmazsa istihdam olarak geri dönsün oyun oynayacaklarda evde kolpa windowsla devam =)

Devlet dairesinde oyun oynayanlar bu duruma kızabilirmi
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.