Şimdi Ara

Windows 1 TL olacak !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir pazar sabahı mahmurluğu ile henüz yeni uyanmıştım ki kapımın zili çaldı. Hayırdır inşAllah sabah sabah kim bu? Komşummuş gelen…Hayırdır rüyanda mı gördün? Özür dilerim ama benim oğlan akşamdan beri kafamın etini yedi. Dün gece internette acayip sitelere girmiş. Bugün de bilgisayar bir garip oldu. Hiç bir program doğru dürüst çalışmıyor. Herhalde virüs bulaştı! Bilgisayarda da bir sürü belgem var. Fotoğraflarımız var. İnşAllah bir şey olmamıştır. Gözünü seveyim şuna bir bakıver…

Çok tanıdık bir problem ! Bilgisayarı olan hemen herkesin başına gelmiştir...Bilgisayarım çöktüüüüüü ! Eyvah işyerindeki bilgisayarıma MSN’den (hepimiz İngiliz olduğumuz için, biz bunu eM,eS,eN diye okuruz, Me,Se,Ne değilJ) virüs girmiş, oradan bütün bilgisayarlara yayılmış. Ne yapacağım ben şimdi?

150 YTL para ver, yetmedi bu programın açıklarını kapatmak için bir de virüs programına 50 YTL ver ama yine de bilgisayarınız çöksün.

Virüsler, truva atları (Trojan), solucanlar…Bilgisayar değil sanki mikrop yuvası…Oh ne güzel iş ! Hem para karşılığı sistem sat, hem de açıklarını kapatmak için para iste ! Üstelik sistem sizin de olmuyor sadece kullanım hakkı elde ediyorsunuz. Bu da yetmiyor üzerinde kullanmak istediğiniz tüm programları para verip alıyorsunuz. Örneğin, bir ‘’office (ofis) ‘’ yazılımı almak isterseniz (Word, Excel gibi) 400 Dolar + KDV ödemeniz gerekecek. Hele bir de bunların bir üst sınıfı ‘’ pro yazılımlar ‘’ 550 Dolar + KDV yani Türkçesi 700 YTL civarı…Üstelik bu programlar Windows’un içinde zaten olması gereken programlar...Ben yazı yazamayacaksam, basit bir tablo hazırlayamayacaksam ne yapayım Windows’u?

Evde kişisel bilgisayarlarınızda belki lisanssız yazılımlar kullanabiliyorsunuz ( adam öldürmekten beter…hapis cezası var dikkat edin ) ama şirketlerimizde bu yazılımları mutlaka satın almamız gerekiyor. Server (Ana makine) ile birlikte yüz kişilik bir kullanıcısı olan şirkete maliyeti 10.000.- Doların üzerine çıkar . Türkiye’de ortalama 45.000 (15.000’i yabancı) civarında şirket var. Şahane iş ! Daha bitmedi...Kamu kurumlarımızda da bilgisayar kullanılıyor.

Linux ise GPL (General Public License- Genel Kamu Lisansı) denilen bir lisansa sahip. Yani ücretli bir lisans değil. Diğer işletim sistemlerinden farklı olarak tamamen ücretsiz olarak kullanılabilir. Linux’u istediğiniz her bilgisayara kurabilir kopyasını herkese dağıtabilirsiniz. Kimse size korsan, hırsız gibi damgalar vurmaz. Linux ile kullanabileceğiniz diğer bütün programlar da açık kaynak kodlu olduğu için dilediğiniz gibi kullanabilir hatta programları geliştirebilirsiniz. Linux’u kullanmakla, onun sadece kullanım hakkına değil kendisine de sahip olmaktasınız. İşte özgürlük. Örneğin, Linux’ta OpenOffice.org programını hiçbir bedel ödemeden kullanabilirsiniz. Üstelik bu programı sadece linuxta değil Windows XP programınızda da ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. İşte size adres:http://www.openoffice.org.tr Türkçe versiyonunu ya da orjinal sitesihttp://download.openoffice.org/2.2.1/index.html?focus=download adresine tıklayın, özgürlüğün kapıları size de açılsın... Bu adreste ne var? Excel, Word ve Powerpoint benzeri ofis programları mevcut. GPL lisanslı. Yani kamuya açık. Yani herkese açık. Bu adreste windows programı kullanıyorsanız ki çoğumuz kullanıyoruz, (yavaş yavaş Linux’u da öğrenmeye başlayın) Windows seçeneğini seçin ve office programını 400 Dolar + KDV ödemeden ücretsiz olarak bilgisayarınıza indirin ve güle güle kullanın...Windows’un insanları korsan yerine koyan lisansız programları kendisine kalsın...

Linux ile diğer işletim sistemlerinde yaptığınız bütün işlemleri rahatlıkla yapabilirsiniz. CD/DVD izleyebilir ve kayıt edebilir, ofis programlarını kullanabilir, ücretsiz oyunlar oynayabilir, üstelik internette virüs tehlikesi olmadan rahatlıkla gezebilirsiniz. Sisteminizin ve verilerinizin güvenliği diğer işletim sistemlerinden daha iyidir. Bugün önde gelen hemen bütün Linux sistemlerinin Türkçe desteği bulunmaktadır. (Pardus’da bir Linux işletim sistemidir. Bkz. Pardus başlıklı yazım)

Peki Linux için yazılmış bir virüs gerçekten yok mudur? Vardır...Örneğin Bliss adında virüs, solucan, trojan gibi davranan bir yazılım daha önce Linux üreticileri tarafından da duyurulmuştur. Hatta o dönemde Windows için koruma yazılımları yazarak para kazanan McAffe şirketi sanki bunu kendisi bulmuş gibi basında hem reklam yaptı, hem de Linux’a çamur atmaya çalıştı. Oysa ki bu Bliss adındaki program Linux geliştiricileri tarafından yazılmıştır ve hala da geliştirilmektedir. Buna karşılıkta Linux işletim sistemi de her sürümünde kendisini geliştirmektedir.

Şimdi virüsler konusunda asıl vurucu soru şudur: ‘’Virüsler Linux için bir tehdit midir?’’ İşte cevap: Hayır, çünkü virüsler Linux’ta bir virüs gibi davranamamaktadır. Linux’ta bu virüslerin başka bir kullanıcıya yani başka bir bilgisayara bulaşması mümkün değildir. İşletim sistemi buna müsait değildir. Bulaşamadığı içinde aslında virüs olmaktan çıkar. Kişisel bazı çalıştırılabilir izni olan dosyalarınızda parazit olarak öylece kalır. Linux işletim sistemine dahil her tür program için yönetici parolası (root) sorulmaktadır. Bu yüzden deneyimli Linux kullanıcılarının hiçbiri yönetici parolası ile internete bağlanmaz.

Günümüzde Linux hızla yayılmaktadır. Kendisini bugünlere getiren bir gönüllüler ordusu ile de her geçen gün çoğalıp güçlenmektedir. Aynı oranda da Microsoft yöneticilerinin saldırısına maruz kalmaktadır. Çünkü Pazar büyük ve tatlı para var. Bedava bir işletim sistemi gelecek ve bu pazarı ellerinden kapıverecek. Olacak şey değil !

Linux ücretsiz bir sistem olduğu için hiç bir yerde reklamını göremezsiniz. Ancak bilinçli tüketiciler arttıkça talebi de hergün artmaktadır.

SİZLER LINUX KULLANDIKÇA, WINDOWS 1 YTL OLACAK

Saygılarımla,

• Sonuna kadar okudum güzel bir yazı ancak bende linux kullanmak isterdim fakat bir çok oyun ve program windows a göre tasarlanmış günlük hayatta rahatça elişebileceğim herşey windows da bulunuyor linux windows kadar geniş bir program yelpazesine sahip olmadıkça geçemem.

Eh belki .exe li dosyaları açan bir linux sürümü vardır bilemem ama varsada şu anda bilmek isterim.
  • Benide Microsofta bağlayan tek sebeb oyunlar..
  • Bu linux ta yayıldı yayılacak diye diye seneler geçti, hala bi numara yok be kardeşim. Bu gün ne kadar linux kullanıcısı eklenirse camiaya, 2 katı windows kullanıcısı ekleniyor.

NVIDIA/ATI 5-6 milyarlık ekran kartları üretiyorlar(bizim bildiğimiz oyun kartları değil- quaddro fx, firegl gibi) ee, adam MAYA kullanıyor animasyon hazırlıyor Starwars ı yapıyor zevkle serediyoruz, ama MAC te ama PC de windows üzerinde, linux ta neylen yapacak, linuxun özgür elemanları bu programlar gibi program üretebiliyolarmı, anca abuk sabuk göürünümlere sahip olan mp3 player falan filan yapıyorlar, bazen soruyorum Photoshop a bi alternatif varmı diye, çok bilmişler Gimp var diyo, o dediğiniz Gimp PS deki bi plugin olur anca. PS i de anca gimp kadar bilirler işte. Sonra pencere dizaynından menü yerleşimlerine kadar hatta butonlara kadar windows un kopyası olan bir işletim sistemi bu linux. Sağ köşesindeki küçült/büyüt/kapat butonlarına kadar, win 3.1 de bile çizgi/kare/çarpı vardı yahu, el insaf bulamadınızmı başka bir fikir.

Tabi ev kullanıcıları için bişey farketmiyor olabilir, ne olucak diyebilirsiniz mp3 playerım kutu gibi olsa veya şekilli bişey olsa. O konuda bi lafım kesinlikle yok.

Bide compiz felan muhabbetleri varki, aman aman, sanırsınki bu elemanlar sabahtan akşama kadar pc başında pencereleri ordan oraya sürükleyip off ne biçim dalgalandı, anam nasıl küçüldü bu böle felan diyip kendilerinden geçiyolar.

Laf nerden açıldı, dev firmalardan yazılım ve donanım firmalarından, linux bu firmaların ürettiği donanım ve yazılım ihtiyacını karşılamıyorki insanlar kullansın. Verilen cevaplarda hep şu alternatifi var bu alternatifi var, yok abicim hiç bir programın alternatifi felan yok, bitane font yaratma/editleme yazılımı varmı fontlab studio gibi mesela. Biz zannediyoruzki, aha ekran kartımı gördü ati 4850, tv kartımıda gördü, ses kartımıda, daha ne olsun müzik dinler film sereder nette gezinirim işte. Bu anca bizim gibi insanlar için geçerli. Çünkü kapasitemiz bu kadar, dünyayı kendi yapabildiklerimizden fazlasına gerek yok şeklinde düşünüyoruz. E bu yazdıklarımı win95 de yapıyodu bundan 15 sene evvel. 15 sene sonra biz linux donanımı tanıdı diye sevinebiliyoruz anca, bu nasıl bir ironi....

Sorunca e virüs bulaşmıyor, e Windows a da bulaşmıyor cahil cahil kullanmıyınca. Yoksa yazılmak istense linuxa da çok rahat virüs yazılacağına eminim, sonuçta bu da insanın ürettiği bir sistem, dolayısı ile insan yaptıysa insan bozar bu kadar basit.

Oyun konusuna gelince o zaten ap ayrı bir muamma, yok bi çok oyun serveri linuxmuş, son kullanıcıyı ilgilendiren bir durummu bu, sonuçta ben o servera windows la bağlanıyorum, neye yaradı ?

Server yanı güçlüdür, Unix yapısından dolayı, katıldığım tek mükemmel yanıda budur doğruya doğru.

Gel gelelim haticeyi bırakıp neticeye, herkes sevdiği, işine gelen, ihtiyaçlarını karşılayan sistemi kullanmalı, kimsenin kafasını karıştırıp bişeyleri empoze etmesine gerek yok, her işletim sisteminin birbirine göre artıları da var eksileride.

Benden bu kadar geceniz iyi olsun.

Not : MAC kullanıyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 12 Ekim 2009; 0:17:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dataline

SİZLER LINUX KULLANDIKÇA, WINDOWS 1 YTL OLACAK

Saygılarımla,

windowsun 1 tl olma olasılığı sayısal lotoyu tutturma olasığı ile aynıdır
  • Egerki oyun sirketleri oyunlari Win tabanli yapmayi birakir, linux veya diger acik kodlu ve bedava programlara yonelirse iste o zaman win 1 lira bile etmez..

Asil sorun Win veya MS degil asil sorun oyun yazilimindan, donanim ureticilerine kadar her aktor MS ile birlikte hareket ediyor. Hal boyle olunca bizede mecburan win kullanmak kaliyor legal veya illegal. Ama bazi arkadaslarinda soyledigi gibi sirketler ve kamu offisleri win yerine pardus, linux vs. kullanmalari gerek. Bu yazilimlar win'in verdigi hizmeti ver ve hatta daha fazlasini. Nede olsa ucretsiz ve serbest.
  • Oyun konusu açılmışken şunu söyliyeyim.Linux opengl alt yapısını kullanır directx değil.Bu yüzden hiçbir zaman linux üzerindeki oyunlar windows gibi gerçekçi olmayacaktır.Bu yüzden kendimizi avutmayalım.Hiçbir zaman linux windowsu geçemeyecektir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Directx gibi bir api geliştirilmez geliştirilemez

Neden derseniz microsoft buna izin verirmi sanıyosunuz ? Böyle bir api geliştirilirse kim neden windows satın alsınki bedava (şimdilik) linux sürümleri varken.

Ayrıca oyun şirketleride bu apiyi kullanmak istemez.Microsoft teker teker anlaşma yapıp directx kullandırır.

Eğer linux çok gelişmiş olsa zaten paralı olur kimse kimseyi kandırmasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: amone

quote:

Sonuna kadar okudum güzel bir yazı ancak bende linux kullanmak isterdim fakat bir çok oyun ve program windows a göre tasarlanmış günlük hayatta rahatça elişebileceğim herşey windows da bulunuyor linux windows kadar geniş bir program yelpazesine sahip olmadıkça geçemem.

Eh belki .exe li dosyaları açan bir linux sürümü vardır bilemem ama varsada şu anda bilmek isterim.

.exe li dosyalar linuxte açılıyor
    bilip bilmeden konuşmanın bir anlamı yok, linux için derlenmiş yazılımlar linuxte windows için derlenmiş yazılımlar windowsda çalışır hepsinin uzantısı da .exe dir
    diyorsaniz ki bir çok yazılım windows için derlenmiş ve linux için çalışmıyor,işte bu konuda haklsınız yani exelerin mimarileri farklı

windows mimarisine göre hazırlanmış bir yazılım wine gibi bir emülatör vasıtası ile çalıştırılabilir örneğin ben ubuntu üzerinde photoshop kullanıyordum çok da kolaydı

ayrıca özellikle son dönemlerde linux üzerinde çalışabilecek program sayısı önemli derecede arttık, windowsdan ubuntuya geçtikten sonra zerre kadar program sıkıntısı çekmedim

quote:

Evde kişisel bilgisayarlarınızda belki lisanssız yazılımlar kullanabiliyorsunuz ( adam öldürmekten beter…hapis cezası var dikkat edin ) ama şirketlerimizde bu yazılımları mutlaka satın almamız gerekiyor. Server (Ana makine) ile birlikte yüz kişilik bir kullanıcısı olan şirkete maliyeti 10.000.- Doların üzerine çıkar . Türkiye’de ortalama 45.000 (15.000’i yabancı) civarında şirket var. Şahane iş ! Daha bitmedi...Kamu kurumlarımızda da bilgisayar kullanılıyor.

bizim bir çok zavallı şirketimiz ve özellikle kurumlarımız kendilerini tekelciliğe o kadar kaptırmış durumdalar ki... nasolsa bizim cebimizden çıkıyor o paralar

http://www.pclabs.com.tr/2009/03/12/fransiz-polisi-ubuntuya-gecerek-50-milyon-euro-tasarruf-ettik/

İyide Exe li dosyalar çalıştırıyor demişsin.
    Ultima online oyununu ele alalım misal. Setup u exe açtığımız zaman hiçbir sorun çıkmadan yükleyebilirmiyiz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

Bu linux ta yayıldı yayılacak diye diye seneler geçti, hala bi numara yok be kardeşim. Bu gün ne kadar linux kullanıcısı eklenirse camiaya, 2 katı windows kullanıcısı ekleniyor.

NVIDIA/ATI 5-6 milyarlık ekran kartları üretiyorlar(bizim bildiğimiz oyun kartları değil- quaddro fx, firegl gibi) ee, adam MAYA kullanıyor animasyon hazırlıyor Starwars ı yapıyor zevkle serediyoruz, ama MAC te ama PC de windows üzerinde, linux ta neylen yapacak, linuxun özgür elemanları bu programlar gibi program üretebiliyolarmı, anca abuk sabuk göürünümlere sahip olan mp3 player falan filan yapıyorlar, bazen soruyorum Photoshop a bi alternatif varmı diye, çok bilmişler Gimp var diyo, o dediğiniz Gimp PS deki bi plugin olur anca. PS i de anca gimp kadar bilirler işte. Sonra pencere dizaynından menü yerleşimlerine kadar hatta butonlara kadar windows un kopyası olan bir işletim sistemi bu linux. Sağ köşesindeki küçült/büyüt/kapat butonlarına kadar, win 3.1 de bile çizgi/kare/çarpı vardı yahu, el insaf bulamadınızmı başka bir fikir.

Tabi ev kullanıcıları için bişey farketmiyor olabilir, ne olucak diyebilirsiniz mp3 playerım kutu gibi olsa veya şekilli bişey olsa. O konuda bi lafım kesinlikle yok.

Bide compiz felan muhabbetleri varki, aman aman, sanırsınki bu elemanlar sabahtan akşama kadar pc başında pencereleri ordan oraya sürükleyip off ne biçim dalgalandı, anam nasıl küçüldü bu böle felan diyip kendilerinden geçiyolar.

Laf nerden açıldı, dev firmalardan yazılım ve donanım firmalarından, linux bu firmaların ürettiği donanım ve yazılım ihtiyacını karşılamıyorki insanlar kullansın. Verilen cevaplarda hep şu alternatifi var bu alternatifi var, yok abicim hiç bir programın alternatifi felan yok, bitane font yaratma/editleme yazılımı varmı fontlab studio gibi mesela. Biz zannediyoruzki, aha ekran kartımı gördü ati 4850, tv kartımıda gördü, ses kartımıda, daha ne olsun müzik dinler film sereder nette gezinirim işte. Bu anca bizim gibi insanlar için geçerli. Çünkü kapasitemiz bu kadar, dünyayı kendi yapabildiklerimizden fazlasına gerek yok şeklinde düşünüyoruz. E bu yazdıklarımı win95 de yapıyodu bundan 15 sene evvel. 15 sene sonra biz linux donanımı tanıdı diye sevinebiliyoruz anca, bu nasıl bir ironi....

Sorunca e virüs bulaşmıyor, e Windows a da bulaşmıyor cahil cahil kullanmıyınca. Yoksa yazılmak istense linuxa da çok rahat virüs yazılacağına eminim, sonuçta bu da insanın ürettiği bir sistem, dolayısı ile insan yaptıysa insan bozar bu kadar basit.

Oyun konusuna gelince o zaten ap ayrı bir muamma, yok bi çok oyun serveri linuxmuş, son kullanıcıyı ilgilendiren bir durummu bu, sonuçta ben o servera windows la bağlanıyorum, neye yaradı ?

Server yanı güçlüdür, Unix yapısından dolayı, katıldığım tek mükemmel yanıda budur doğruya doğru.

Gel gelelim haticeyi bırakıp neticeye, herkes sevdiği, işine gelen, ihtiyaçlarını karşılayan sistemi kullanmalı, kimsenin kafasını karıştırıp bişeyleri empoze etmesine gerek yok, her işletim sisteminin birbirine göre artıları da var eksileride.

Benden bu kadar geceniz iyi olsun.

Not : MAC kullanıyorum :)

Hocam Söylediklerine kısmen de olsa katılıyorum. Bende değişiklikleri seven biri olarak arada pardus yukleyıp sıkılana kadar kullanıp tekrar windowsa dönen biriyim.

Şöyle soyleyim insan aslında kendine ugraş arıyor yeni bişiler keşfetmek istiyor.

Lunix iyi güzel ama nezaman yazılımcılar lunix tabanlı yazılım uretmeye başlarsa ozaman işte lunix tam performans kullanıma başlar.Şahsen çalışma arkadaşım Lunix kullanıyor her şeyi ile 64 bit olarak kullanıyor ve performansı aynı özelikli microsoft işletim sistemlerine göre 100/150 daha iyi olduğunu görüyorum ama ben onun gibi kullanamıyorum. Biraz bilgi isteyen bi sistem bizlerde hazırcı millet olarka hazır bilgi olmayınca microsoft kolay geliyor.Saaten kolay olduğu için virusler daha çabuk ve hızlı yayılıyor.

Pardusta ben hdd yi ikiye boldum 2. hdd diye bişiyok onu anlayamadım ki daha

her neyse değişik bir yorum yaptım yanlış bişi dediysem kızmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa1403 -- 12 Ekim 2009; 16:34:31 >

• Madem linux ücretli olamaz mac nasıl yaptı peki ? Macde linux kernelleri üstüne kurulmadımı ?
  • Bak iyi diyorsun güzel diyorsunda daha windowsu bilmeyen insanlar linuxu hayatta öğrenmezler.Mac'e bile daha sıcak bakmıyorlar ki.Ben hem win7 hemde ubuntu 9.04 kullanıyorum.Ama ubuntuda doğru düzgün bi msn programı yok.En basidinden msnde kullandığımız gifler bile ubuntuda çıkmıyor.Kimse komutlarla uğraşmak istemez hazır elinde sistem varken.Herkes windowsu biliyor linux deyince oda ne diyorlar.

Tamam hem bedava hem virüs filan yok'da zaten paralı antivirüs programı alanda yok.İnternet diye bir şey var.Ben hiçbir windowsu para verip almadım.Ya torrent'dan çektim yada arkadaşlarımdan buldum.Bu forumda dolaşan insanlarında çoğu işletim sistemine para vermemişlerdir.Açıkçası parada vermem.Neden dersen bi işletim sistemi yapıyolar baştan sağma resmen.En basidinden windows kullandıkça şişiyor yavaşlıyor.Bunu bile çözmediler çözmek istemiyorlar.

Microsoft istese dünyanın en iyi işletim sistemini yapabilir ama yapmak istemiyor.Neden biliyormusun sadece kar amaçlı.x adlı işletim sisteminin yenisi çıkınca kimse almıyacak.Hem olaya şöyle düşün microsoft hiç virüs girmeyen bi işletim sistemi yaptı diyelim peki anti virüs üreticileri nerden para kazanıcak ? Yazılım sektöründe mantık çok basittir.Sen bi açık yaz başkaları bu açık üstünden para kazansın.

Linuxun paralı satılma olayına gelirsek söylemimin hala arkasındayım.Linux şuanda neden bedava yanıtı gayet basit çünki tutulmuyor.Eğer kullanan sayısı fazla olsa programcılar para kazanmak ister.Neden bedava cd gönderiyorlar ? İnsanları alıştırmak için ms bağımlılığından kurtarmak için.Görürsünüz linux kullanımı artsın linuxda paralı olucak.Kimseyi iyilik meleği zannetmeyin

• Mac kerneli linux kerneli üstüne kurulmamıştır bu arada, yanlış bilgilendirme olmasın. Mac micro kernel kullanılır(mach_kernel : 80'lerin sonunda geliştirilmeye başlanıp nextstep gibi kademeler atlatarak ta gelip darwin'in temelini oluşturan, mac os x'i vücuda getiren unix tabanlı microkernel), linux monolithic kernel kullanır.
  • Ben linux kerneli kullanılıyor diye biliyordum.Öğrenmiş olduk
  • Tartışma yine benim yazdığım yönde ilerliyor, ev kullanıcısı/server/database muhabbetleri ile, yukarıda yazdığım işleri yapacak/destekleyecek linux ben daha görmedim. Bu gidişle de görmenin zor olucağı kanaatindeyim.

Linuxun kendisi 1 cd anca tutuyor, 20gb lık bir grafik/3d/animasyon yazılımını hangi özgür grup yazacak ta bedava dağıtacak çok merak etmekteyim. Linux kullanıcılarının söylediği tek şey şöyle sitem kurdum, böle sistem yönettim falan filan. Dünya serverlardan ibaret değil. Örneğin ben dreamweaver kullanıyorum, nasıl kullanıcam bunu linuxta, daha linuxu çözmemişik birde DW ye mi alternatif arayıp onu öğrenmekle vakit kaybedecez. Bir PCL veya ofset baskıyı hangi programla alıcam linuxta ? Hoş almadan önce neylen tasarlıyacam o da var :)

Bizim yaptığımız aynen şu.

Bedava sirke baldan tatlıdır diyip kendimizi kandırıyoruz.

İlk msj sahibi arkadaşımız windows 1 tl olacak demiş, acaba bunu derken MS in elindeki teknolojiden haberi varmıymışta demiş, yoksa demek içinmi demiş. MS in elindeki teknoloji günümüzden en az 20 sene ilerde, sadece adamlar nabıza göre şerbet veriyor. Bide MS i sırf windows tan ibaret zannetmiyormu bazı arkadaşlarımız, ah ah..Bunu anlasak zaten çok şey çözülecek.

Tabi yinelemkte fayda var, herkes deneyebildiği kadar denemeli ve öğrenmeli her sistemi, sonra işine hangisi daha çok yarıyosa onu kullansın.

Hiç kimsenin kullandığı sisteme karşı değilim, sadece linux bana hitab etmiyor. Bir elimde OSX im bir elimde Windows um geçinip gidiyoruz kardeş kardeş. Network den de bağlılar birbirlerine, daha ne olsun.

Hadi kalın sağlıcakla.

• quote:

Orijinalden alıntı: N-0NE

Ben linux kerneli kullanılıyor diye biliyordum.Öğrenmiş olduk

Esatfurullah arkadaşım ;)
  • Hocam aslında seni bulmuşken bir şey sorucam.Bende mac osx iatkos dvd'si var ve kernel olarak 9.5.0 ve ps/2 yamasını yükledim.Kurulum tamamlanıyor.Fakat sorunum şu.Ps/2 klavye usb mouse kullanıyorum.Mouse'u görüyor ama klavyeyi görmüyor.Birde ilk görsel ekran çıkması çok uzun sürüyor.Yükleme sürecide biraz uzun İlla klavye dönüştürücümü almam lazım yoksa ps/2 klavyeyi nasıl çalıştırabilriim ?
  • Usb mouse için ps2 dönüşütürcü al tamamdır, bu arada ben orjinal kullanıyorum, kendi konusunda sorarsan daha çok yardımcı olurlar.

Edit:Etiket olmasın diye bir bölüm çıkarıldı.Hiç sevmemde.. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 12 Ekim 2009; 20:08:20 >
  • Hocam burda sormadığım pc'ci kalmadı 1'inde bile yok Kadıköye gidicez bide Saol hocam yinede...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N-0NE -- 12 Ekim 2009; 20:04:01 >
  • biraderim eğer vodoo hda yüklediysen vodoo ps2 sürücüleri sorun çıkartıyor.yani vodoo hda yüklyosan apple ps/2 seç.hadi eyvallah.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.