Şimdi Ara

Windows 10 Açılışta Ve Kapanışta Siyah Ekranda Bekletiyor Ve Çok Yavaş Açılıyor Ve Kapatıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
3
Favori
41.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Windows 10 açılışını hızlandırabilirsiniz: Windows 10 Yavaş Açılıyor Nasıl Hızlandırılır?https://www.isa.gen.tr/2017/09/windows-10-acilis-hizlandirma.html
  • SORUN ÇÖZÜLDÜ

arkadaşlar yabancı ve yerli forumların bir çogunda tartışılan Hp pc lerde (özellikle çift ekran kartı olanlarda) windows 10 yükledikten sonra pc açılırken windows logosundan sonra 5-10 dk kadar pc nin siyah ekranda duraksaması sorunu çözülmüştür. şimdi yapmanız gerekenleri yazıyorum.

ilk önce windows tuşu + R ile çalıştır komutunu başlatıyoruz ve regedit yazıyoruz. daha sonra açılan bölümden ''düzen'' - ''Bul'' butonuna tıklıyoruz.

''bul'' kısmına ''enableulps'' yazıp aratıyoruz. sonra '' enableulps'' ye çift tıklayıp. açılan kutucuktan ''1'' olan değeri ''0'' yapıyoruz. ayarları kaydedip pc yi yeniden başlattığınızda sorunun çözülmüş olduğunu göreceksiniz.

teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tamamdır

• quote:

Orijinalden alıntı: demir788

SORUN ÇÖZÜLDÜ

arkadaşlar yabancı ve yerli forumların bir çogunda tartışılan Hp pc lerde (özellikle çift ekran kartı olanlarda) windows 10 yükledikten sonra pc açılırken windows logosundan sonra 5-10 dk kadar pc nin siyah ekranda duraksaması sorunu çözülmüştür. şimdi yapmanız gerekenleri yazıyorum.

ilk önce windows tuşu + R ile çalıştır komutunu başlatıyoruz ve regedit yazıyoruz. daha sonra açılan bölümden ''düzen'' - ''Bul'' butonuna tıklıyoruz.

''bul'' kısmına ''enableulps'' yazıp aratıyoruz. sonra '' enableulps'' ye çift tıklayıp. açılan kutucuktan ''1'' olan değeri ''0'' yapıyoruz. ayarları kaydedip pc yi yeniden başlattığınızda sorunun çözülmüş olduğunu göreceksiniz.

teşekkürler.

kesinlikle işe yarıyor teşekkürler. daha önce 2 3 dakika bekliyordum şuanda 15 saniyede açılıyor belki 6 7 kere denedim. sanırım bu komut çift ekran kartı olan sistemlerde karışıklığı onluyor yanlış da anlamış olabilirim.

• demir788 D kullanıcısına yanıt

gerçekten işe yaradı. toshiba l850d ilk windows 8 yüklü olan laptop windows 10 yükseltmesinden sonra 1dk başlangıçta siyah ekranda bekliyordu. bu bekleme amd ekran kartı sürücüsü yükledikten oluyordu. burda bahsedilen regedit ayarından sonra problem çözüldü.  

• hdd kullanıyorsanız sysmain hizmetini açık kalsın.

bende işe yaradı.

• Windows 10 açılış hızlandırmak için;

Görev Yöneticisi – Başlangıç sekmesi altında yer alan uygulamaların “Devre Dışı” bırakılması gerektiğini ifade etmiştir. Başlat’a tıkladıktan sonra “Çalıştır” ifadesini arayın ve msconfig kelimesini “Çalıştır” aracında aktif hale getirin. Önyükleme sekmesine gelin ve “Gelişmiş Seçenekler” butonuna tıklayın. “İşlemci Sayısı” yazan alanı aktif hale getirin ve mevcut işlemci sayınız kaç adet ise bu sayıyı belirledikten sonra “Tamam” butonuna tıklayın.

SSD eski tip SATA HDD’lere oranla çok daha hızlı çalışan disklerdir. Açılış Hızını büyük ölçüde arttıran bu cihazlar sayesinde açılış süresini %400 oranında arttırmanız mümkündür. Yapmanız gereken tek şey işletim sistemini SSD’nin içerisine kurmaktır. Yine programlarınızı da bu diske kurduğunuzda programların performansında artış olacaktır.

• Bilgisayarınızın açılışını hızlandırmak istiyorsanız biraz paraya kıyıp SSD almanız gerekiyor. SSD dışındaki tüm yöntemler çok fazla fark ettirmiyor, ama hızlı bir SSD aldıktan sonra üzerine kullanacağınız işletim sistemini kurarsanız bilgisayar açılışında ciddi hız farkı yaşarsınız.

• hocam bir konuda yardımınıza ihtiyacım vardı açtıgım forumda sorunumu belirttim müsaitseniz yardımcı olur musunuz rica etsem kolay gelsin https://forum.donanimhaber.com/sorun-cozumu-icin-yardim-lazim--153712486#153712493

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.