Şimdi Ara

Windows 10 cihaz sayısı 25 milyonu geçti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Windows 10 cihaz sayısı 25 milyonu geçti

29 Temmuz 2015 tarihi itibariyle teknoloji dünyasına merhaba diyen ve hızlı bir güncelleme stratejisi ile ilk 24 saatte 14 milyon kurulum sayısına ulaşmayı başaran Windows 10, ivmeyi biraz yavaşlatsa da büyümeye devam ediyor. 

Kaynakların verdiği bilgiye göre aradan geçen 9 günde Windows 10 kurulu cihaz sayısının 25 milyonu geride bıraktığı belirtilirken, 27 milyon seviyesinde de olabileceği ifade ediliyor. İlk saatlerde saniyede 1500 kurulum rakamına ulaşan Windows 10, sonrasında biraz yavaşlamış durumda. İlk gün 14 milyon rakamının ardından sonraki 8 günde de yaklaşık 12 milyon kurulum gerçekleştirilmiş oldu. 

Windows 10 firma tarihinde en hızlı benimsenen işletim sistemi ünvanını kazandı. Windows 7 ve 8/8.1 sürümleri için ücretsiz yükseltme, Windows 10 cihazlarının hızlı piyasaya girmesi ve Windows 10 ISO dosyalarının anahtar olmadan da harici medya üzerinden kurulabilmesi bu oranı ortaya çıkaran faktörler durumunda. 

Halen daha çok büyük bir oranda Windows 7 ve Windows 8/8.1 kullanıcıları olduğu için, Microsoft'un bu kullanıcıları cezbedebilmesi büyük önem taşıyor. Windows 10 mobil sürümünü de hesaba katarsak yıl sonuna kadar Windows 10 platformunun en azından 250 milyon cihaz sayısına erişmesi mümkün gibi görünüyor.  

• Verirsen ücretsiz yükseltmeyi tabi rakamlar bu kadar büyük olur. Bence Microsoft Windows 10 da bazı prensiplerinden taviz verdi. İşletim sistemlerin sürümleri arasında fazla dağılım şirket için iyi olmasa gerek.

Tabi bu bizim tarafımızdan iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alemburda34 -- 8 Ağustos 2015; 22:38:00 >
  • Bedava vermeseydi W10'un da sonu W8 gibi olacaktı. Microsoft bu tehlikeyi gördüğü için ücretsiz güncelleme desteğini getirdi. Ücretli yapıp da yeni işletim sisteminin yaygınlaşmasının önüne engel koyamazdı. Ne kadar iyi olursa olsun artık dünya mobil olma yolunda hızla ilerliyor. Dolayısıyla insanlar artık bunlara para vermek istemiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bedava verilen şeyden şüphe duyarım , heleki bunu gavur veriyorsa iyice kıllanırım. Umarım insanları fişleme yada özel dosyalarına erişim gibi işletim sisteminin arka planında bazı alengirli işler dönmüyordur. Bayram değil seyran değil amcam bizi niye öptü hesabı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BE73ABCD2 -- 8 Ağustos 2015; 22:39:49 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu kadarı normal az bile w7,8,8,1 e ücretsiz sundular dahada çok artacak bazı insanlar tam oturmasını bekliyor bazı drıverlarda sıkıntı çıkıyor....

• quote:

Orijinalden alıntı: pcoyundelisi

Ben bedava verilen şeyden şüphe duyarım , heleki bunu gavur veriyorsa iyice kıllanırım. Umarım insanları fişleme yada özel dosyalarına erişim gibi işletim sisteminin arka planında bazı alengirli işler dönmüyordur. Bayram değil seyran değil amcam bizi niye öptü hesabı..

gavur veriyorsa iyice kıllanırım yazmışsınya asıl tükrler böyle bir durumda böyle birşey yapsaydı daha çok kıllanırdım kendi ülkemden

• 0quz28 0 kullanıcısına yanıt
    bunda yerden göge haklısın hocam...

adamlar bi çikolata tantanasına istifa ediyo...

bizimkiler el konulan kara paralara kanun çıkartıp bide faiziyle geri veriyo

daha büünü sölemedim anladın sen onu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Herkes bedava bedava demiş ama bedava olan nedir anlamadım ?

Sadece orjinal win 7 ve 8.1 sahiplerine bedava win 10 a gecme hakkı verildi , zaten normalde olması gerekende bu.

Sanki korsan win kullananlara bedava win 10 verilmis gibi konusmaya gerek yok.

Win 10 u ciktiği gunden beri kullaniyorum gercekten 8/8 lik bir isletim sistemi olmus microsoftun simdiye kadar yaptigi en iyi windows diyebilirim.

9 dolara win 8.1 satılıyor gidin alın sonra ucretsiz win10 a gecin daha sonra bide temiz kurulum yapin fistik gibi oldu bitti bu kadar basit. Korsanla ugrasmaya degmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanıcıların en az %80 i facebook google seviyesindeki kullanıcı, bilgisayar uykuya girse bozuldu sanıp üzülecek kitle. Bunların geçişi çok zor olacak.

Bi kısım kullanıcı da Update den gelsin diye bekliyor, indirin isoyu setup çalıştırıp yükseltin diyoruz ama dinleyen yok, bunlara doğruyu da söylesen inanmıyor, resmi gazeteye inanmayan adam gibiler.

• Bedava indirip kurduk bi güzel. Eğer parayla almış olsaydım yine paramın hakkını verdiğini söylerdim. İnternet tarayıcısını çok beğendim hantallık falan kalmamış. Sistem çok hızlı açılıyor ssd den dolayı da olabilir. Şimdilik her şey tıkırında. Oyunlarda da bı sıkıntı yaşamadım. Donanım uyumsuzluğu da olmadı.

• bende beğendim ilk gün yükledim. aksi halde geri win7 ye geçerdim sorunsuzca :)

• 2006 yılına ait macbook a kurdum. gerçektende o bilgisayarda bile hızlı çalışıyor..

• Çok çok az beklentilerin altında kalacağı kesin o zaman windows 10 yani eğer 25 dolardan yükseltme 50 dolardan da satış yapsaydı , üstüne de çin , rusya ,romanya,Türkiye.... gibi ülkelerde de yükseltme 15-20 dolar, ev sürümü 25-30 dolar, iş yeri sürümü 40-50 dolar satsaydı sırf 1 milyarın altına da düşmezdi şuan orjinal windows kullanan kişi sayısı 1 milyar tüm eski sürümler dahili sayısı bu gerçekte 3-4 milyar civarı crackliler ile yani çok yüksek satış fiyatıyla satmak yerine sürümden kazanmayı öğrenmesi lazım bu adamların ayrıca online satış yaparak kutulama etiketleme cd/dvd/br gibi bir çok şeyden kısa da bilirler daha da ucuzlatabilirler koy steam e sat paşalar gibi 20 dolardan bak gör nasıl bir ay da 1 milyar satıyor harbiden bu adamların ceo'ları strateji uzmanları çöp yani windows 10 yıllardır beklenen sürüm windows 7 nin kusursuzlaştırılmış besbelli satacak ucuzdan sat milyona değil milyara sat sadece sayı üreteceksin hiç bir maliyeti yok bunun tüm dünya ya sat sonra çıkart ultimate sürümünü 10 dolara güncelleme olarak daha çok sat hatta durma microsoft office ürünlerini de bu strateji ile sat 25 milyon bir haftada çok az yani bariz 200-250 milyon satar kıçını yırtsa şu durumda herkesi kendine mahkum etmek crackli işletim sistemini ortadan kaldırmak herkesi orijinale teşvik etmek varken yazık..

• hala dreamspark desteği bekliyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: emre1393

Kullanıcıların en az %80 i facebook google seviyesindeki kullanıcı, bilgisayar uykuya girse bozuldu sanıp üzülecek kitle. Bunların geçişi çok zor olacak. Bi kısım kullanıcı da Update den gelsin diye bekliyor, indirin isoyu setup çalıştırıp yükseltin diyoruz ama dinleyen yok, bunlara doğruyu da söylesen inanmıyor, resmi gazeteye inanmayan adam gibiler.

Bazı sürümler sıfırdan kurulumda sıkıntı çıkarabilir diye ben de bekliyorum. Dreamspark'tan aldığım Windows'ta rezerve olmasına rağmen kurulum için bir bildirim gelmedi. Normal sürümler konusunda haklı olabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Infinitum

quote:

Kullanıcıların en az %80 i facebook google seviyesindeki kullanıcı, bilgisayar uykuya girse bozuldu sanıp üzülecek kitle. Bunların geçişi çok zor olacak. Bi kısım kullanıcı da Update den gelsin diye bekliyor, indirin isoyu setup çalıştırıp yükseltin diyoruz ama dinleyen yok, bunlara doğruyu da söylesen inanmıyor, resmi gazeteye inanmayan adam gibiler.

Bazı sürümler sıfırdan kurulumda sıkıntı çıkarabilir diye ben de bekliyorum. Dreamspark'tan aldığım Windows'ta rezerve olmasına rağmen kurulum için bir bildirim gelmedi. Normal sürümler konusunda haklı olabilirsin.

Dreamspark sürümlerine aktivasyon olmayacağını microsoft açıklamıştı ...

• quote:

Açıkçası Windows bu güncelleme işini epey iyi başarıyor. Bahsettiğin kullanıcı kitlesi zaten otomatik güncelleme kullanan insanlar. Altta bildirim çıkıyor güncelleme geldi diye. Tıklayınca yarım saatte mis gibi Windows 10 çıkıyor karşına. Windows 10'da yaşayacakları sorunları zaten diğer işletim sistemlerinde de yaşayacakları için bahsettiğin kitle için bir şey fark etmiyor. Hatta benzer ev kullanıcıları "yeni internet Explorer çok hızlıymış" diye konuşuluyor. Görünün o ki bu kitleyi kazanıyorlar.

• 1 hafta once yeni laptop aldim win 8.1. Bugunde 10 a yukselttim. Iyimi olcak kotumu onu ilerleyen gunlerde gorecez. gigabyte larca update gelirse tarumar oluruz valla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bende laptopa kurdum. İşletim sistemi harika çalışıyor. Ancak bazı problemler var. mesela 15 gb flash disk full boş olmasına rağmen 2,5 gb bir dosyayı pc den belleğe dolu gerekçesiyle kopyalayamıyorum. Birde teamviewer uzak bağlantı yapamadım. Biraz daha kurcalayacağım bakalım....

• Evet kısa bir kullanım sonrası yorumumu yazayım.

1-8.1 varken windows açılış hızı 5-7 saniye daha hızlıydı
    2-Nasıl oluyor anlamadım ama masaüstünde ki 2 klasörüm kendi kendine silindi
    3-Update çılgınlığı başladı :D
    4-Microsoft edge ve magaza iconuna bastığımda açılmıyor

Başlatın gelmesi benim için tek artısı bu

windows 10.1 gelir yakında herkese hayırlı olsun :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.