Şimdi Ara

Windows 10 da DEFAULT BOOT DEVICE MISSING OR BOOT FAILED.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçenlerde böyle bir hata ile karşılaşmıştım. 2 hafta sonra kendi kendine düzeldi. Ancak pc ye ihtiyacım arttı. Ve şuan artık kesinlikle açabilmem lazım. Ekteki dosyadan sorunu detaylı görebilirsiniz.

Şimdiden yardım edenlere teşekkür ederim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

"Default Boot Device Missing or Boot Failed" Hatası: Çözümleri

"Default Boot Device Missing or Boot Failed" hatası, bilgisayarınızın işletim sistemini yüklerken karşılaştığı yaygın bir sorundur. Bu hata, birçok nedenden kaynaklanabilir, ancak en yaygın nedenler şunlardır:

• Önyüklenebilir Bir Aygıt Yok: Bilgisayarınızın varsayılan önyükleme aygıtı arızalı veya çıkarılmış olabilir.
    • Önyükleme Sırası Hatalı: BIOS'unuzdaki önyükleme sırası, bilgisayarınızın önce hangi aygıttan önyükleme yapacağını belirler. Önyükleme sırası yanlış ayarlanmışsa, bilgisayarınız önyüklenemez.
    • MBR veya GPT Bozulması: Ana Önyükleme Kaydı (MBR) veya GUID Bölümleme Tablosu (GPT), sabit sürücünüzün önyükleme bilgilerini saklar. Bu bilgiler bozulursa, bilgisayarınız önyüklenemez.

Sorunu Çözme Adımları:

1. BIOS Ayarlarınızı Kontrol Edin: Bilgisayarınızı başlatın ve BIOS ayarlarına erişin. Önyükleme sırasını kontrol edin ve varsayılan önyükleme aygıtının doğru olduğundan emin olun.
    2. Önyüklenebilir Bir Aygıt Oluşturun: Başka bir bilgisayar kullanarak, Windows 10 USB veya DVD önyüklenebilir bir aygıtı oluşturun.
    3. Bilgisayarınızı Önyüklenebilir Aygıttan Başlatın: BIOS ayarlarınızda önyükleme sırasını önyüklenebilir aygıta ayarlayın. Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve önyükleme aygıtından önyükleme yapın.
    4. Başlangıç Onarımı Kullanın: Bilgisayarınızı önyüklenebilir aygıttan başlattığınızda, "Başlangıç Onarımı" seçeneğini seçin. Bu araç, önyükleme sorunlarını otomatik olarak teşhis edebilir ve onarabilir.
    5. MBR veya GPT'yi Onarın: Başlangıç Onarımı sorunu çözmezse, MBR veya GPT'yi komut istemini kullanarak onarmanız gerekebilir.

Bu adımları izleyerek, "Default Boot Device Missing or Boot Failed" hatasını çözebilir ve bilgisayarınızı tekrar çalıştırabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • harddisk bozulmuş, ilk fotoğraftaki şifreyi de siz koymuşsunuz bios şifresi olarak

• Yok hocam ben bilmiyorum koymayı
    .
  • bios icinde boot manager bolumune geldiginize gore sifre var sizde, her neyse sorun harddiskte.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.