Şimdi Ara

Windows 10 Donma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle herkese merhabalar, malum windows 10 ücretsiz yükseltme bitmek üzere diye windows 7'den windows 10'a geçtim, herşey iyi güzeldi fakat bir sorunla karşılaştım, bilgisayarı kullanırken aniden donuyor, ekran gitmiyor ama hiçbirşey yapamıyorum görev yöneticisi vs. açılmıyor bu olay 2-3 defa oldu 2 gün içinde, sadece donduğu andaki görüntü ekranda kalıyor ve bilgisayarı yeniden başlatmak zorunda kalıyorum, bunun bir çözümü var mı? Yardımcı olabilirseniz sevinirim teşekkürler.

• Media creation tool ile oluşturacağınız isodan temiz kurulum yapın.Başka pc'de iso hazırlayın derim.Bug yine sizi bulmuş hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Audi383848 -- 27 Temmuz 2016; 19:23:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Audi383848

Media creation tool ile oluşturacağınız isodan temiz kurulum yapın.Başka pc'de iso hazırlayın derim.Bug yine sizi bulmuş hocam.
    Tamam ama Temiz kurulum için elimde herhangi bir Windows keyi bulunmuyor, Bilgisayar toplama W7'yide CD yardımı ile kurmuştum, temiz kurulum olmadan sorunu herhangi bir şekilde çözmek mümkün değil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cukerinho -- 27 Temmuz 2016; 20:06:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cukerinho

Tamam ama Temiz kurulum için elimde herhangi bir Windows keyi bulunmuyor, Bilgisayar toplama W7'yide CD yardımı ile kurmuştum, temiz kurulum olmadan sorunu herhangi bir şekilde çözmek mümkün değil mi ?

Win 10 yükseltildikten sonra temiz kurulum yaparsan key sorunu yaşamassın.Sadece sürümüne uygun iso bulacaksın.NOT:Home ile pro isoları birleşik olarak verilir.

https://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi9qe2mkZTOAhXEBsAKHeTqAg8QFggeMAA&url=http%3A%2F%2F10.enpedi.com%2F2015%2F10%2Fwindows-10-aktivasyon-metodlar-nelerdir.html&usg=AFQjCNG9IwloIwK2ra0TSafAFlLRZwJgYA&sig2=nOkxTlH3b3Kdozuab3kK8w&bvm=bv.128153897,d.ZGg

• quote:

quote:

Win 10 yükseltildikten sonra temiz kurulum yaparsan key sorunu yaşamassın.Sadece sürümüne uygun iso bulacaksın.NOT:Home ile pro isoları birleşik olarak verilir.

https://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi9qe2mkZTOAhXEBsAKHeTqAg8QFggeMAA&url=http%3A%2F%2F10.enpedi.com%2F2015%2F10%2Fwindows-10-aktivasyon-metodlar-nelerdir.html&usg=AFQjCNG9IwloIwK2ra0TSafAFlLRZwJgYA&sig2=nOkxTlH3b3Kdozuab3kK8w&bvm=bv.128153897,d.ZGg

Alıntıları Göster
    Yardımınız için teşekkürler, Donanımhaber'in kendi yaptığı Temiz kurulum rehberinde Flash bellek ile yapıyorlar, siz iso demişsiniz, FlashBellek ile yaparsam yeniden herhangi bir bug ile karşılaşma ihtimalim olur mu ?

• quote:

Yardımınız için teşekkürler, Donanımhaber'in kendi yaptığı Temiz kurulum rehberinde Flash bellek ile yapıyorlar, siz iso demişsiniz, FlashBellek ile yaparsam yeniden herhangi bir bug ile karşılaşma ihtimalim olur mu ?

Hayır bir bug olmaz.Rufus ile yazdırmayı unutmayın.
  • quote:

quote:

Hayır bir bug olmaz.Rufus ile yazdırmayı unutmayın.

Alıntıları Göster
    Tamam teşekkürler yarın flash bellek ile temiz kurulum yapacağım , D diski olduğu gibi kalıyor değil mi ? tüm bilgilerim orda

• quote:

Tamam teşekkürler yarın flash bellek ile temiz kurulum yapacağım , D diski olduğu gibi kalıyor değil mi ? tüm bilgilerim orda

Kalır.
  • quote:

quote:

Kalır.

Alıntıları Göster
    Bu arada sormayı unuttum, başka PC'de hazırlayın demişsiniz? ben flash bellek ile yapacağım, şu an kullandığım bilgisayardan flasha, flash ile W10 kurulum dosyasını atarsam bir sorun olur mu? Başka PC bulmam şu durumda zor.

• quote:

Bu arada sormayı unuttum, başka PC'de hazırlayın demişsiniz? ben flash bellek ile yapacağım, şu an kullandığım bilgisayardan flasha, flash ile W10 kurulum dosyasını atarsam bir sorun olur mu? Başka PC bulmam şu durumda zor.

Sorun olmaz.
  • quote:

quote:

Sorun olmaz.

Alıntıları Göster
    Halen sorun devam ediyor temiz kurulum yaptım USB ile fakat sonradan gördüm ki rufus ile yazdır demişsiniz ben Donanımhaber videosunu izleyerek yaptım dolayısıyla rufus mufus yapmadım direk USB ile kurulumu seçtim USB'ye kurulumu hazırladı, acaba sorun donanım kaynaklı mı ? yeniden kurulum yapayım mı USB ile veya başka bir yolla ?

• quote:

Halen sorun devam ediyor temiz kurulum yaptım USB ile fakat sonradan gördüm ki rufus ile yazdır demişsiniz ben Donanımhaber videosunu izleyerek yaptım dolayısıyla rufus mufus yapmadım direk USB ile kurulumu seçtim USB'ye kurulumu hazırladı, acaba sorun donanım kaynaklı mı ? yeniden kurulum yapayım mı USB ile veya başka bir yolla ?
    Sıcaklıklar nasıl acaba?
  • quote:

Sıcaklıklar nasıl acaba?

Alıntıları Göster
    Sadece Opera Beta açıkken olan değerler( Sadece Opera açıkkan de Donuyor )

ANAKART TMPIN0 54-58 Derece Anakarttakiler genelde Tam ortasında oluyor bu değerlerin
    TMPIN1 48-51 Derece
    TMPIN2 36-37 Derece

İşlemci 42-55 genelde 48 Derece felan oluyor
    Harddisk sabit 37 derece
    Ekran kartı 38-39 derece

Sıcaklıklarda anormallik var mı siz anlarsınız. Pek bir bilgim yok HD tune pro ile harddisk kontrolü yaptım hata çıkmadı şimdi Hiren's Boot CD ile Ram ve Ekran kartını kontrol edeceğim nasıl yapacağımı daha anlayamadım bakarım internetten eğer donanımda sıkıntı yoksa tekrar bir temiz kurulum düşünüyorum Şayet Windows 7 de sıkıntı yoktu eğer windows 10 gene aynı hatayı verirse 7 Dönmeyi düşünüyorum
    Ayrıca öğrendim ki Anakartım UEFİ desteği sağlıyormuş tekrar kurulum yaparsam Rufus ile yazdırdıktan sonra USB'ye İSO mu yoksa USB ile kurulum dosyalarını mı atmam gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cukerinho -- 29 Temmuz 2016; 22:04:16 >

• quote:

ANAKART TMPIN0 54-58 Derece Anakarttakiler genelde Tam ortasında oluyor bu değerlerin
    TMPIN1 48-51 Derece
    TMPIN2 36-37 Derece

Harddisk sabit 37 derece
    Ekran kartı 38-39 derece

Sıcaklıklarda anormallik var mı siz anlarsınız. Pek bir bilgim yok HD tune pro ile harddisk kontrolü yaptım hata çıkmadı şimdi Hiren's Boot CD ile Ram ve Ekran kartını kontrol edeceğim nasıl yapacağımı daha anlayamadım bakarım internetten eğer donanımda sıkıntı yoksa tekrar bir temiz kurulum düşünüyorum Şayet Windows 7 de sıkıntı yoktu eğer windows 10 gene aynı hatayı verirse 7 Dönmeyi düşünüyorum
    Ayrıca öğrendim ki Anakartım UEFİ desteği sağlıyormuş tekrar kurulum yaparsam Rufus ile yazdırdıktan sonra USB'ye İSO mu yoksa USB ile kurulum dosyalarını mı atmam gerekiyor

Geri dönmeniz yararınıza olabilir ya da redstone güncellemesini beklersiniz çok büyük yenilikler var 2 ağustos'ta çıkacak.

Sıcaklıklar normal.

Ayrıca görev yöneticisi resim atın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Audi383848 -- 29 Temmuz 2016; 22:35:06 >

• quote:

quote:

TMPIN1 48-51 Derece
    TMPIN2 36-37 Derece

Harddisk sabit 37 derece
    Ekran kartı 38-39 derece

Geri dönmeniz yararınıza olabilir ya da redstone güncellemesini beklersiniz çok büyük yenilikler var 2 ağustos'ta çıkacak.

Sıcaklıklar normal.

Ayrıca görev yöneticisi resim atın.

Alıntıları Göster
    İlginiz için gerçekten çok teşekkür ederim, UFEİ ile kurulum deneyeceğim İSO ile eğer hata devam ederse 2 Ağustosu bekleyeceğim yine düzelmezse bizim için W7 yolu gözükmüş demektir
    Görev yöneticisinde hangi bölümü istiyorsunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cukerinho -- 29 Temmuz 2016; 22:35:58 >

• quote:

İlginiz için gerçekten çok teşekkür ederim, UFEİ ile kurulum deneyeceğim İSO ile eğer hata devam ederse 2 Ağustosu bekleyeceğim yine düzelmezse bizim için W7 yolu gözükmüş demektir
    Görev yöneticisinde hangi bölümü istiyorsunuz ?
     Windows 10 Donma sorunu
     Windows 10 Donma sorunu

Windows 10'u UEFİ ile baştan kurdum tüm diskleri sildim tam sorun çözüldü derken gitti gene , Bu arada birşey gözüme çarptı tam ss alırken Disk kullanımı %99 oldu ne olur ne olmaz yazayım dedim , Microsof'ta felan ticket atacam artık gına geldi olmazsa Win7 dönecem, veya Vatana götürürüm herhangi bir donanım sorunu varsa tespit ederler heralde

• quote:

Windows 10 Donma sorunu
     Windows 10 Donma sorunu

Windows 10'u UEFİ ile baştan kurdum tüm diskleri sildim tam sorun çözüldü derken gitti gene , Bu arada birşey gözüme çarptı tam ss alırken Disk kullanımı %99 oldu ne olur ne olmaz yazayım dedim , Microsof'ta felan ticket atacam artık gına geldi olmazsa Win7 dönecem, veya Vatana götürürüm herhangi bir donanım sorunu varsa tespit ederler heralde

Disk kullanımı yüksekmiş.Donmaları bu yapabilir.Windows search kapatın.Onu hizmetlerden devre dışı bırakabilirsin.Hizmetlere ise denetim masası yönetimsel araçlar üzerinden gidebilirsin.

• quote:

quote:

Windows 10 Donma sorunu
     Windows 10 Donma sorunu

Disk kullanımı yüksekmiş.Donmaları bu yapabilir.Windows search kapatın.Onu hizmetlerden devre dışı bırakabilirsin.Hizmetlere ise denetim masası yönetimsel araçlar üzerinden gidebilirsin.

Alıntıları Göster
    Dediğim gibi normalde %5 ten yukarı çıkmıyor bir süre izledim, SS'i aldığım andan hemen önce %99 fırladı düşerken aldım ss'i anlık bi problem oldu belki ondan kaynaklı donuyor olabilir,

• Hızlı getir ve windows search kapatırsanız sorun düzelecektir.Ssd'lerde optimizasyon olarak bu işlemi uygulamak gerekir.
  • quote:

Hızlı getir ve windows search kapatırsanız sorun düzelecektir.Ssd'lerde optimizasyon olarak bu işlemi uygulamak gerekir.
    Artık gına geldiği için W7 dönmeye karar verdim UEFİ ile kurmak istiyorum, İSO dosyasını indirdim. Acaba Direk rufus ile İso'yu Flasha yazdırsam kurulum için yeterli olur mu? Yoksa Windows 7 için farklı bir yol mu gerek bir bilginiz var mı acaba ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.