Şimdi Ara

[Windows 10] Görev Çubuğundaki Başlat ve Diğer Simgelere Tıklayamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dün akşam bir şekilde virüs bulaştırdım korsan yazılım indirmeye çalışırken. Bir çok malware yükledi, ben de elimden geldiğince temizlemeye çalıştım. Öncelikle https://www.reddit.com/r/techsupport/comments/33evdi/suggested_reading_official_malware_removal_guide/] 'teki bu konudaki ilk 4 yönergeyi izleyedim. Sonra da Program Files, Program Files x64 ve AppData klasörlerine girip buradaki yabancı gördüğüm ve değiştirilme tarihi dün akşam o saatlere denk gelen dosyaları varsa uninstall dosyası ile yoksa direk el ile sildim. Program ekle / kaldır'dan da silebildiklerimi sildim. Bilgisayarım temiz, hızlı. Görev yöneticisinde arkaplanda çalışan yabancı hiçbir işlem göremiyorum.

Fakat bir problem var, görev çubuğunda benim sonradan eklediğim uygulama kısayolları dışındaki windows'un başlat butonu, cortana arama butonu, saat, notifications, wifi, ses gibi simgelere sol tıklayamıyorum. Tıkladığımda kum saati çıkıyor, sonra gidiyor kısa süre içinde. Kendi eklediğim uygulama kısayollarına ise (örneğin spotify, chrome, steam) sol tıklayıp çalıştırabiliyorum fakat sağ tıklayamıyorum. Başlat butonuna sağ tıklayabiliyorum, win + x menüsü açılıyor. Sesi kısmak için ses simgesine sağ tıklayıp ses karıştırıcısını açmak zorunda kalıyorum vs.

Sanırsam ya bu kullandığım anti malware programları ya da ben kendim el ile temizlemeye çalışırken yanlış bir dosyayı sildim veya bir servisi kapattım yanlışlıkla. Ha bir de ek olarak CCleaner ile bir tarama yapmıştım.

Sorunu internette aradım, yazan çözümler şunlar:

1- komut satırından "sfc /scannow"

2- powershell ile windows uygulamalarını kaldırıp tekrar yükleme (windows store'u vs)

3- windows'a yeni bir kullanıcı yaratma

4- explorer.exe'yi kapatıp baştan başlatma

5- bilgisayarı güvenli mod'da başlatıp sonra tekrar normal başlatma

Bu çözümlerin her birini denedim fakat faydası olmadı. Yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stcstuxnet -- 5 Kasım 2016; 19:22:19 >

• aynı şey benim başıma da geldi. güncelleme falan uğraşma, yeni baştan işletim sistemini kur düzeliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdemirci

aynı şey benim başıma da geldi. güncelleme falan uğraşma, yeni baştan işletim sistemini kur düzeliyor.

Bende de aynı sorun var sistemi yeniden kurmakla tabiki sorun çözülür önemli olan sistemi yeniden bu hatayı düzeltebilmek nette yazılanları denedim ama çözüm olmadı başka çözüm önerisi olan varmı
  • erdemirci kullanıcısına yanıt
    Denemelisin[Windows 10] Görev Çubuğundaki Başlat ve Diğer Simgelere Tıklayamıyorum
  • merhaba;

eğer denemediyseniz; adwcleaner ve malwarebytes yükleyerek tarama yapmanızı tavsiye edebilirim.
  • cok sıkıntılı bir durum bu. bende de var. ingilizcen varsa google a yaz bu durumu ve regedit ile bazı ayarları kurcalaman gerekebilir. bu durumda iyice kötü olabilir. cok dosya yoksa temiz kurulum yap.

insider previewlere geçince başladı bende. kimseye önermiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.