Şimdi Ara

Windows 10 hala stabil değil mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1520 gibi üst modeller haricinde ara ara takılmalar, yükleniyor, sürdülüyor, bekleniyor(belki yeni sürüme özel açılıyor, kapanıyor, yanıt vermiyor gibi yenilikler de olabilir) gibi sorunlar hala devam etmekteymiş öğrendiğim kadarıyla.

Detayları bilmiyorum çünkü bendeki model güncelleme almadığı için test etme şansım yok. zaten son zamanlarda kağnı gibi çalışıyordu kararlı sürümde.

Ben yeni sürüm gelince belki birkaç fonksiyonu için, ucuz telefon bulunursa acaba arada kullanılabilir mi diye düşünmüştüm ama sorun açısından hiç bir şey değişmemiş galiba.

Ucuz modeller arasında hiç takılmadan, çökmeden, bekleme yapmadan çalışan var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• W10 ile gelen bazı cihazlar daha yeni yeni stabil hale geldi. 8.1 den geçenlerde stabilite 8.1'e görece daha zayıf. Ha iş görür sorun olacağını sanmıyorum belli başlı bugları hala gideremediler. Ben w10m benim telefonuma gelmeyeceği haberini alınca direk 8.1'e döndüm. Boş beleş şeyler için kendimi kobay olarak daha fazla kullandırtmayacağımm.
  • Dediğiniz gibi, Lumia 1520 cihazımda herhangi bir sorun yok.

• 1520 de, klavyenin çıkmaması, edgenin sürekli beyaz ekran vermesi, investing gibi sitelerde telefonun reset atması, slow motionun Aylardır düzeltilememesi, firmware yayınlanmaması, kameranın sapıtması, pilin az gitmesi gibi gibi sorunlar HALA devam ediyor. W10da bir sıkıntı yok diyenlere inanmayın, ya telefonu sadece arama yapmak için kullanıyorlardır yada köşede duruyordur telefon.

• quote:

Orijinalden alıntı: Expireme

1520 de, klavyenin çıkmaması, edgenin sürekli beyaz ekran vermesi, investing gibi sitelerde telefonun reset atması, slow motionun Aylardır düzeltilememesi, firmware yayınlanmaması, kameranın sapıtması, pilin az gitmesi gibi gibi sorunlar HALA devam ediyor. W10da bir sıkıntı yok diyenlere inanmayın, ya telefonu sadece arama yapmak için kullanıyorlardır yada köşede duruyordur telefon.

Doğruları her koşulda dile getiren ender arkadaşlardan birisiniz hocam bu kararlı duruşunuz için tebrik ediyorum sizi.
  • Windows 10 gayet stabil. Stabil olmayan 1520, 830 gibi telefonlar. 550, 950 ve 950 XL gibi telefonlara geçiş yaparsanız mobil dünyanın doruklarında bulacaksınız kendinizi. En kısa sürede bir Microsoft markalı lumia almanız ümidiyle. Selam ve dua ile...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harrow35 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum, bu sayfada koru körüne savunduğum bir çok mesaj var, ancak para verdik diye de kendimizi kandırmaya gerek yok. Microsoft beceremiyor bu işi, hayırlısıyla servise göndersem Mi5 alacağım, 2 sene androidden giderim sonra duruma göre w10 rom atarım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Expireme

1520 de, klavyenin çıkmaması, edgenin sürekli beyaz ekran vermesi, investing gibi sitelerde telefonun reset atması, slow motionun Aylardır düzeltilememesi, firmware yayınlanmaması, kameranın sapıtması, pilin az gitmesi gibi gibi sorunlar HALA devam ediyor. W10da bir sıkıntı yok diyenlere inanmayın, ya telefonu sadece arama yapmak için kullanıyorlardır yada köşede duruyordur telefon.

Lumia 930
    Insider 164
    Dil/klavye/bölge US

Klavye sorunu yaşamıyorum.
    Edge beyaz ekran vermiyor.Cortana/bing anasayfam.
    Sekme yenilemiyor.Aniden kapanmıyor.
    Slow motion 1-2 kez kullandım hafif bir karanlık dışında sorun göremedim.
    Kamera(windows camera/16:9 jpg) ile amfinin en arkasından çektiğim slaytları bile rahatlıkla okuyorum.
    Pil kullanımı öznel.1 günlük ihtiyacıma cevap veriyor.
    Firmware ne demek bildiğini bile sanmıyorum.

Şimdi benim telefonum yağ gibi akıyor.Hiçbir şikayetim yok.Telefonu sadece arama yapmak için değil çatır çutur kullanıyorum.
    Ne olacak?
    Windows 10 eksiksiz/mükemmel bir sistem demiyorum farkındaysan.
    Benim ihtiyaçlarımı karşılıyor ve bahsettiğin problemleri yaşamıyorum.

• Trol-ü Azam kullanıcısına yanıt
    Firmware ne demek bilmiyor muşum :) sende okumayı bilmiyorsun telefonun 1520 değilse ne konuşuyorsun ? anasayfaylada beyaz ekranı ilişkilendiren ve bana donanım hakkında ders verene bak, slow motion sorunu karanlık çekmesi zaten ayrıca HAFİF falan değil.

edit: nick-mesaj uyumu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeknoBus -- 21 Mart 2016; 13:44:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: e-Militarist

Windows 10 gayet stabil. Stabil olmayan 1520, 830 gibi telefonlar. 550, 950 ve 950 XL gibi telefonlara geçiş yaparsanız mobil dünyanın doruklarında bulacaksınız kendinizi. En kısa sürede bir Microsoft markalı lumia almanız ümidiyle. Selam ve dua ile...

Bir çok kişi sorun yaşadığına göre vardır bir problem. Hatta bin kişiden bir kişi bile donuyor derse benim için yeterli.

Zamanında bendeki 520 ile müzik açmak 2 dakika sürüyordu stabil yazılım ile. Kaç kere konu açtım donuyor diye "servise gönder" demişlerdi. Meğer herkesin telefonu donuyormuş haberimiz yokmuş.

Stabilite diye reklam yapan microsoftun cihazlarının giriş seviyesi android cihazlardan daha yavaş çalışması da ayrı bir mesele.

Dediğiniz lumia telefonlar 2000 liranın üzerinde farkındaysanız. O fiyata iphone, note 5 gibi telefonlar varken neden lumia alayım? Ben 300 500 liraya ikinci el 930 falan bulursam alırım diye düşünüyordum ama şuan 200lira verseler almam.

950nin de stabil çalıştığını hiç sanmıyorum. mutlaka takıldığı veya reset attığı bir durum vardır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yazık bir tarafta fanboylar
    Öbür tarafta haterlar
    Sanki holy wars..
  • 640xl kullanıyorum kesinlikle stabil değil.Surekli bir sürdürülüyor,yükleniyor yazısı çıkıyor.
    Edge den hiç bahsetmiyorum sadece açık olan 2 sekme arasında git gel yaparken bile sayfa yeniliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: e-Militarist

Windows 10 gayet stabil. Stabil olmayan 1520, 830 gibi telefonlar. 550, 950 ve 950 XL gibi telefonlara geçiş yaparsanız mobil dünyanın doruklarında bulacaksınız kendinizi. En kısa sürede bir Microsoft markalı lumia almanız ümidiyle. Selam ve dua ile...

Adam ucuz telefon diyor gelmiş 950 diyorsun.

• O değil de dünya üzerinde bulabileceğin binden fazla kullanıcısı olan tüm işletim sistemleri için bin kişiden biri donuyor der zaten

• Valla gerçekler ortada windowsun hammallığını biz s4 yonga setli lumia kullanıcıları çektik. Şimdi bu kadar gönüllü bir kullanıcı topluluğuna senin w10 u resmi olsun veya olmasın sorunsuz bir şekilde veremiyorsan Microsoft olarak hatalısındır bencilsindir sadece kendi düşünen kullanıcılarını hiç düşünmeyen patavatsız bir firmasındır. Hele hele bide bunun için söz vermişsen artık orası yorumsuz.

Dolayısıyla bu zihniyette olan bir firmanın yaptığı işten bir caccık olmaz. Ama seviyorum sistemi napayım buna rağmen seviyorum ama lanet olsun!

Birde bu karakter sorunları var tarayıcıda her seferinde duzeltmekle uğraşıyoruz abuk subuk tanımsız harfle alakaı olmayan karakterler var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi love_tired -- 21 Mart 2016; 15:52:29 >

• Foruma yazı yazarken çince karakter çıkıyor yoksa guzel win 10

• Sonuca bağlamak gerekirse: Bu windows, mobilde günlük kullanıma yetecek hale gelmeyecek(gerçi masaüstü sürümü de sorunlu ya neyse). Yakında üretimi sonlandırıp vazgeçme ihtimalleri de var. Ben son 1 yıldır windows 10 diye bir yazılımın dahi gelmeyeceğini düşünüyordum ki zaten doğru düzgün bir şey gelmemiş.

Bence para ediyorsa elden çıkarıp başka platforma geçin. Kullandığım zamanlarda az baş ağrısı çekmemiştim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.