Şimdi Ara

Windows 10 HDD Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar herhangi bir sorunu olmayan hard diskim windows 10 yükledikten sonra anlık takılmalar yaşıyor. görev yönetisinden takip ederken takıldığı anlarda disk kullanımı %100 oluyor ve tekrar düşüyor. bu dalgalanmalar belli bir periyot içerisinde gerçekleşiyor. örneğin hard diskimin bulunduğu yerdeki müzikleri dinlerken 5 saniye çalıyor ufak bir takılma yaşıyor sonra tekrar kaldığı yerden devam ediyor. işin ilginç tarafı diğer hard diskimde böyle bir problem yaşamıyorum.

ayrıca hdtune ve smart aracılığıyla yaptığım testlerde de bir şey çıkmadı.

çok sinir bozucu bir durum ve önerilerinizi bekliyorum.

• Hocam daha yeni sistem kurdum iki kere ikisinde de aynı sorunla karşılaştım (cpu veya disk kullanimi yüzde yüz sorunu)internette önerilen bir iki öneriyi denedim hiç biri para etmedi. En son forumdaki win 10 konusunu açan mühendis murat adlı arkadaş a yazdım bir önerisi olmadığını söyledi. Ağustosta yeni bir sürüm çıkacak onu deneyecegim. Şimdilik win 7 ye döndüm kafam rahat gayet stabil kullanıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evimde 2 tane Windows 10 PC var ikisinde de o %100 olayı var. Bir takılma falan olmuyor bende herhangi bir etkisini hissetmiyorum ama görev yöneticisinde bakaarken bazen %98-99 olduğunu görebiliyorum.

Bence Windows 10 SSD istiyor ısrarla herhalde
  • windows10 şuanda sorunlu, her yeni işletim sistemini anında kullanmak zorunda değilsiniz.
  • Bendeki win 8.1 de diski %100 kullanıyor, sık sık takılmalar yaşanıyor hatta oyun oynarken başıma çok geliyor. Antimalware bilmem ne %100 yapıyor bu da anladığım kadarıyla güvenlik duvarıyla alakalı bişey. Hd tune programı ile diskte bozuk kısım var mı diye kontrol ettikten sonra bu takılmalar kayboldu daha doğrusu çok aza indi ancak bikaç hafta sonra eski haline döndü pc. Kontrol etmek de 3-4 saat sürmüştü 1 tb diski.
  • ya çok sinir bozucu bir durum. işletim sistemim ssd'ye kurulu onda herhangi bir problem yok. fakat müzik film tarzı dosyalarımın olduğu hdd'de spike diye tabir edilen anlık kasılmalar yaşıyorum. aldığım ekran kartı,işlemci,anakart w10'u tabsiye ettiğim için geçtim ama bu tarz bi problem beni soğuttu açıkçası. hdtune ile scan ettim herhangi bir problem görünmüyor hdd'de zaten w7 iken tıkır tıkır çalışıyordu. olmadı w10 bu tarz sorunları çözünceye kadar w7'ye geri döneceğim.

bir ilginç kısım daha 2. hard diskimde böyle bir problem yok sadece ilk aldığım eski diskim böyle bir problem yaratıyor.
  • windows 10 epey sorunlu win8.1 de uçan sistem 10da kasılıyor bu arada sistem yeni imzada yazıyor yapabileceğiniz tek şeyide link olarak atayım ama söyleyim pek fayda etmiyor sadece etki azalıyor

http://8.enpedi.com/2013/06/windows-8-otomatik-bakm-devre-ds-brakmak.html
  • arkadaşlar sorunu sonunda çözdüm. işlemci soğutucumun programı olan "corsair link" işlemci ve anakart ile birlikte hdd'lerin de ısılarını ölçmesinden dolayı, hdd'min sebebini hala anlamadığım şekilde kasmasına yol açıyor. bir software probleminin hdd'yi bu kadar etkileyeceğini hiç düşünmezdim açıkçası.
  • Çare SSD.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de var bu sıkıntı. Şimdilik bir çözüm buldum... Bilgisayarı açtıktan sonra tekrar yeniden başlatın açıldığı andan itibaren 5 dk sonra daha rahat çalışmak. Fakat bu soruna bir çözüm gelmeli

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyu biraz hortlattım sanırım ama ben win10 a ve kendi adıma yeni sisteme yeni geçebildim. hdd %100 kullanımı yüzünden pc açıldıktan sonra kendine gelmesi sürüyor. SSD kesin çözüm ise alayım? zaten çok kararsız kalmıstım ssd konusunda biaz ugrasacaz artık format vs ama olsun bu problem daha kötü
  • windows şu aralar yeni sistemlerde sorun cıka biliyo çıktığı gibi kullanmak zorunda değilsiniz
  • ben tek hdd'de sorun yaşıyordum diğer 2 hdd ve 1 ssd'de böyle bir problem yok. o da hdd'nin abukluğuyla bir durum olduğuna kanaat getirdim. sanırım ısı ölçer sürekli devrede olunca hdd'ye problem yaşattı.

onun dışında ssd'li yeni sistemlere w10 öneririm şahsen temmuzdan beri kullanıyorum hiçbir şekilde sıkıntı yaşamadım. gayet hızlı ve stabil. bir de forumdaki windows konusunda gereksiz uygulamaları silme ve kapatma yöntemleri vardı. problem yaşayan arkadaşlar o konuya bakabilirler.

dx12 oyunlar için zaten w10 zorunlu gibi bir şey iyi bir dx12 destekli bir ekran kartınız varsa yüklemek zorunlu gibi bir şey.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.