Şimdi Ara

Windows 10 Kasım güncellemesi dağıtıma çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Microsoft’un Windows 10 işletim sistemi ile birlikte hayata geçirdiği yılda iki büyük güncelleme stratejisinin bu yıl ki ikinci ayağına sıra geldi. Windows 10 Kasım güncellemesi 1909 sürüm numarasıyla dağıtıma başladı.

Windows 10 Kasım güncellemesi neler sunuyor?

Bu yıl farklı olarak her iki güncellemede de tasarım ve donanımsal yenilikler yerine bir güncellemede donanımsal bir güncellemede tasarımsal yenilikler yapılması kararlaştırılmıştı.

Ayrıca Bkz.Samsung Exynos 980 teknik detayları belli oldu

Windows 10 Kasım 2019 güncellemesi bu bakımdan sürücü ve sistem bileşenleri anlamında büyük değişimler getirmiyor. Güncelleme biraz daha kullanıcı ara yüzüne yönelik olarak geliştirmeler içeriyor. Güncellemenin belli başlı noktaları şu şekilde:

-Kilit ekranından üçüncü taraf dijital asistanların başlatılabilmesi

-Görev çubuğunda saat ikonuna dokunarak açtığınız takvim penceresinde doğrudan etkinlik hazırlayabiliyorsunuz. Normalde bu özellik ayrı bir pencerede açılıyordu

-Başlat menüsündeki gezinti paneli artık fare üzerine geldiğinde genişleyerek gideceğiniz menüzü daha iyi tarif ediyor

-Kontrol merkezinde uygulamaların bildirimlerini ayarlarken daha anlaşılabilir olması açısından sistemin sunduğu daha sade görselleri kullanabileceksiniz. Ayrıca bildirimlerin sıralamasını da önem sırasına göre belirleyebileceksiniz.

-Uygulama veya web sitesinden gelen bildirimlerin ayarlamalarını yine bildirim üzerinde yapabileceksiniz

-Dosya Gezgini içerisindeki arama kutusu artık Windows Search ile entegre olarak çalışıyor. Böylece OneDrive içeriğinin standart listelenmiş sonuçlarla daha iyi entegre olması sağlanıyor.

-Donanım tarafında ise belirli işlemcilere yönelik olarak enerji verimliliğinin arttırılması, işlemcilerde yoğun yük çekirdeklerinin belirlenerek görevlerin buna göre dağıtılması ve ARM64 cihazlarında kimlik hırsızlıklarına karşı ek güvenlik çözümlerinin entegrasyonu şeklinde yenilikler mevcut.

• Ayarların yarısı Ayarlar uygulamasında, diğer yarısı Denetim Masası'nda halen. Koca şirketten biri de çıkıp şunların tasarım elemanlarına bir şey demiyor.

Dark mode ekliyorlar. Dosya yöneticisi önce beyaz açılıp sonra siyaha dönüyor, kısa bir sürede ama fark ediyorsunuz. Onu bile zahmet edip düzgün yazmamışlar.

Bildirim merkezinin transparan efekti sorunu devam ediyor. Kaç sene geçti bu bildirim merkezi sorunları ile acaba? 10 sene içinde çözerler herhalde.

Şimdi de Paint uygulamasının sistemden tamamen kaldırılabilmesi üzerinde çalışıyorlarmış. Gerçekten devrimsel bir yenilik olacak.

Bir Windows 10, bir de Gnome 3. Bunların geliştiricilerinin bilgisayar ekranına bakmasını bile yasaklayacaksın. Bilişim dünyası çağ atlar.
  • Yine neleri bozdular aceba

• Eyvah yine çökeceğiz. İnş bana gelmez

• Kırpılmış gereksiz şeyler çıkarılmış hali için buyrun;
    GHOST SPECTREyoutube
    WINDOWS 10 - COMPACT / SUPERLITE COMPACT [GAMING EDITION] [1909] [19H2] [x64/x86]
    https://www.youtube.com/watch?v=guS5ovEdISQ&t=2s

• microsoft bizi yiyor bir ay önce yayınladıkları iso dosyasının ismini değiştirip şimdi tekrar yayınladılar(sha1 değerleri aynı). neden böyle bir şey yaptılar diye soracak olursak benim tahminim önceden kısıtlı bir guruba yaydılar dosyalarda silinme, çökme göçme falan var mı kontrol ettiler.

• Bir süredir zaten 1909 numaralı güncellemeyi kullanıyordum. Performans açısından bence iyi olmuş. Bilgisayarım eski olmasına rağmen herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Dün hatta üzerine güncelleme geldi onuda kurdum sanki biraz daha stabil çalışıyor.

• bu sefer ki service pack gibi yüklenecek diyorlardı.
    normalde işletim sisteminin imajı iner, mevcut sistemin üzerinde kurardı.

• Ayarların yarısı Ayarlar uygulamasında, diğer yarısı Denetim Masası'nda halen. Koca şirketten biri de çıkıp şunların tasarım elemanlarına bir şey demiyor.

Dark mode ekliyorlar. Dosya yöneticisi önce beyaz açılıp sonra siyaha dönüyor, kısa bir sürede ama fark ediyorsunuz. Onu bile zahmet edip düzgün yazmamışlar.

Bildirim merkezinin transparan efekti sorunu devam ediyor. Kaç sene geçti bu bildirim merkezi sorunları ile acaba? 10 sene içinde çözerler herhalde.

Şimdi de Paint uygulamasının sistemden tamamen kaldırılabilmesi üzerinde çalışıyorlarmış. Gerçekten devrimsel bir yenilik olacak.

Bir Windows 10, bir de Gnome 3. Bunların geliştiricilerinin bilgisayar ekranına bakmasını bile yasaklayacaksın. Bilişim dünyası çağ atlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rahat bir şekilde geçiş yaptım. Şu an bir sorun yok.
  • Amd tarafında performans artışı var tabi Ekrem bey "belirli işlemcilere yönelik" şeklinde ifade etmiş, işte o işlemciler amd işlemciler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Steelo -- 13 Kasım 2019; 23:45:49 >
  • Hocam açıklamada pro yazıyor da Home oyuncular açısında daha iyi değil mi? şayet arka planda proda bir çok program ve eklenti çalışıyor.Hangisini yüklemeli acaba?

• Eksiksiz, düzgün bir şekilde çalışacak İSO'sunu yayınaladılar mı yoksa, bilgisayara güncelleme olarak mı geliyor sadece..
    Yeni bir işletim sistemi kuracağım SSD'ye, İSO dosyasını beklerken eski HDD'yi taktım şimdilik..

• quote:

Orijinalden alıntı: Steelo

Hocam açıklamada pro yazıyor da Home oyuncular açısında daha iyi değil mi? şayet arka planda proda bir çok program ve eklenti çalışıyor.Hangisini yüklemeli acaba?
    Pro home farketmez, aynı performansı alırsın, kaldıki bu sürümde bile home'da default gelen gereksiz servisler ve uygulamalar yok.Gayet stabil şuan kullandığım işletim sistemi.
  • Yedekleri alın, seviş mod geliyor...
  • Şu HDR sorununu hâlâ çözemediler,böyle birşey olabilir mi abi ya

• fuckulteli kullanıcısına yanıt
    Şuan için Heidoc ta tool güncellenmiş yakın zamanda da Microsoftun sayfasında Update Asistan da ISO halinde verilir

• Su windows'a tokat cakacak tek sirket apple aslinda. Kendi cihazlarini urettikleri icin ugrasmiyorlar. Senelerden beri adam gibi bir ilerleme yok yani yaa paraya doymus bir sirket oldugu icin umursamiyorlar. Tum piyasa bunlarin elinde. Her bir seyle mac isletim sistemleri uyumlu olsa gidip alirim harbi ama yok belirli basli seyler calisiyor cihazda.

ilerisi icin bu windows'tan kurtulmamiz mumkun mu sizce?

• Madem artık geç çıkıyor isim değişsin. 9. Ay mı kaldı...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mert1907 kullanıcısına yanıt
    merhaba cpu kullanım durumu nedir % olarak stabilmi ansızın yükselmeler varmı? bunları takip ediyormusunuz? 1903 ilk çıktığı zamanki gibi stabilmi?

• Windows kadar fazla yeteneğe sahip olup, daha stabil bir işletim sistemi olursa neden olmasın ?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.