Şimdi Ara

Windows 10 kendi kendine kapanma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, HP laptop kullanıyorum. İşletim sistemi windows 10. Laptop donmuyor, kızmıyor, hiç bir error vermiyor ama kendiliyinden kapanıyor. Bu sorunu nasıl çoze bilirim? Lütfen yardımcı olun, teşekkur ederim.

• Bataryayı çıkarın ve laptopu prizden kullanın.
    Windows guç seçeneklerinden yüksek performans seçin ve kapanma ayarlarını hiç bir zaman yapın, bir deneyin sonucu yazarsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yilmaz976 kullanıcısına yanıt
    abi öyle yaptım. yine aynı sorun var. başka çözüm yokmu?
  • kiberdahi K kullanıcısına yanıt
    Laptop ta Recovery bölümü ve HP Kurtarma Yöneticisi (HP Recovery Manager) duruyorsa, Recovery yaparak laptop,u ilk satın aldığın zamana döndürebilirsin, böylece sorunun yazılımsal mı yoksa donanımsal mı olduğunu anlayabiliriz.

Not - Aşağıdaki link Windows 10 içindir.

http://support.hp.com/tr-tr/document/c04777948#AbT0
  • Isı sorunudur büyük ihtimal. Ama siz genede AIDA ile ısı değerlerini paylaşın.
  • yilmaz976 kullanıcısına yanıt
    Windows 10 Sistemde Geri Yükleme yaparsam resimlerim ve diğer gerekli dosyalarım yok ola bilirmi?
  • kiberdahi K kullanıcısına yanıt
    Evet yok olur, ama resimlerini ve gerekli olan diğer şeyleri yedeklersen bir şey olmaz.

Ancak önce Aida64 programı ile laptop un boştaki ve yükteki sıcaklığına bak bakalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: kiberdahi

Windows 10 Sistemde Geri Yükleme yaparsam resimlerim ve diğer gerekli dosyalarım yok ola bilirmi?

Sistem geri yüklemeyle probleminin alakası yok.
  • Aida64 böyle sonuç aldım. (photoshop, yandex ve google chrome açık halde)
     Windows 10 kendi kendine kapanma sorunu

Gereksiz programları sildim, ne yapsam boşuna yine kendiliyinden kapanıyor. Ekranda "windows license is expired" yazıyor ondan ola bilirmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kiberdahi -- 14 Aralık 2016; 12:5:21 >
  • Windows'nuz aktif değil ama bu sorunu da tetikleyecek ihtimali %1'dir.Sorununuzun kaynağı tam şekilde şudur.Laptopunuz CPU aşımını yapmaktadır.Nedenleri;

Virüs olma ihtimali.
    Sanal bellek ayarıyla oynanması.
    Overlock'un yanlış yapılması.
    Bios ayarlarıyla oynanması (Default ayarlara getiriniz.)
  • jackinlove kullanıcısına yanıt
    son olarak kendim düzelte bilirmiyim yoksa format atmam daha mantıklı. windows 7 ultimate var elimde.
  • Bios ayarlarini sifirladikran sonra eger kk yine ayni sorun devam ederse format atabilirsin

• jackinlove kullanıcısına yanıt
    Bios ayarlarını sıfırlamam için youtube videosu varmıdır acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kiberdahi

Bios ayarlarını sıfırlamam için youtube videosu varmıdır acaba?

Shift'e basılı tutarak yeniden başlatma diyoruz.Sonrasında açılacak ekrandda UTF BİOS yazan yere tıklayıp bios ekranına giriş yapıyoruz.BİOS ekranı geldiğinde orada sizlere default bios diye bir yazı gözünüze çarpacaktır.Döndürdükten sonra F10 YES deyip yeniden başlatalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jackinlove -- 15 Aralık 2016; 16:5:39 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.