Şimdi Ara

Windows 10 Kurtarma Pc'nizin/Aygıtınızın Onarılması Gerekiyor Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
3.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi akşamlar herkese. Geçenlerde bilgisayarıma format atıp Windows 10 kurulumu yaptım. Ardından benim eski BIOS sürümü kullandığımı fark edip elim değmiş iken onu da halledeyim diye güncelledim. Aynı bilgisayara sahip başka birisi de Youtube'da güncelliyordu. Güncelleme yapıldı bilgisayar tekrar başlatılırken hata aldım. Windows ile ilgili bir hata idi. Tekrardan format attım ve her şeyi hallettim. Hatta kurmaya çalıştığım güncel BIOS'da kurulmuştu. Güncellemeleri falan yaptım film izleyip yattım. Sabah kalktığımda bir hata ile karşılaştım. (fotoğrafını koyacağım). Lakin BIOS'a girip çıktığım zaman Windows'a eriştim. Herhangi bir sorunu yoktu. İnternetten baktım bazı çözümleri vardı fakat en iyisi temiz bir kurulumdu. Bu gece bir format daha attım tekrardan her şeyi olması gerektiği gibi halletim. Az önce bilgisayarı kapattım. 5 dakika sonra açtığımda gene aynı hatayı aldım. İşin garibi BIOS'a girip çıktığım vakit bilgisayarı normal şekilde açabiliyorum lakin ilk açılışta hatayı veriyor.

Windows 10 Kurtarma Pc'nizin/Aygıtınızın Onarılması Gerekiyor Hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ufukbeyy -- 22 Haziran 2020; 2:57:58 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

PC'niz/Aygıtınızın Onarılması Gerekiyor Hatası: Nedenleri ve Çözümleri

"PC'nizin/Aygıtınızın Onarılması Gerekiyor" hatası, Windows 10 kullanıcılarının karşılaşabileceği sinir bozucu bir sorundur. Bu hata, bilgisayarınız veya aygıtınız başlatılamadığında ve Windows Kurtarma Ortamı'ndan (RE) onarılması gerektiğinde ortaya çıkar.

Nedenleri

Bu hatanın birkaç olası nedeni vardır:

• Bozuk sistem dosyaları
    • Eksik veya hasarlı güncellemeler
    • Donanım sorunları (ör. arızalı sabit sürücü, bozuk RAM)
    • Virüs veya kötü amaçlı yazılım bulaşmaları

Çözümleri

Bu hatayı çözmek için birkaç yöntem deneyebilirsin:

• Bilgisayarını yeniden başlat: Bazen bu hata, basit bir yeniden başlatma ile çözülebilir. Bilgisayarını kapat ve tekrar aç.
    • Sistem Dosyası Denetleyicisi'ni (SFC) çalıştır: SFC, Windows sistem dosyalarını tarayan ve onaran bir araçtır. Komut İstemi'ni yönetici olarak aç ve şu komutu çalıştır: sfc /scannow
    • DISM aracını çalıştır: DISM, Windows sistem görüntüsünü onaran bir araçtır. Komut İstemi'ni yönetici olarak aç ve şu komutu çalıştır: DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
    • Başlangıç Onarımı'nı gerçekleştir: Bu, Windows Kurtarma Ortamı'nda (RE) bulunan ve başlangıç sorunlarını onarmaya çalışan bir seçenektir. Bilgisayarını RE'ye önyükle ve Başlangıç Onarımı'nı seç.
    • Windows'u sıfırla veya yeniden yükle: Diğer yöntemler işe yaramazsa, Windows'u sıfırlamayı veya yeniden yüklemeyi deneyebilirsin. Bu, tüm kişisel dosyalarını kaybedeceğin için son çare olmalıdır.

Bu çözümlerden herhangi biri sorunu çözmezse, donanımınızda bir sorun olabileceğinden kalifiye bir teknisyene başvurmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • merhaba

merhaba

mavi ekran hataları için yapacaklarınız NOT: eger windows 10 ile uyumlu driverlar yoksa geri windows 7 yükleyin
    Tamsa13youtube
    Windows 7 8 10 Mavi Ekran Hatası Ve Çözümü#2 (BSOD)
    https://www.youtube.com/watch?v=Z5CzIB15qo4

sorun devam ederse tüm donanımları test edin
    1. Adım ▸▷ Ram bellekte sorun olup olmadıgını test etme :
    Tamsa13youtube
    Bozuk RAM Nasıl Anlaşılır (mavi ekran hataları)
    https://www.youtube.com/watch?v=Wv7MFqXqX-0

2. adım ▸▷ HDD ve SSD hatalarını denetleme ve onarma :
    Tamsa13youtube
    Harddisk SSD Hatalarını Denetleme ve Onarma
    https://www.youtube.com/watch?v=hY9vx2tSJeM

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.