Şimdi Ara

Windows 10 Mobile Güncelleme ve Bilgi Paylaşım Ana Konusu (1732. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
34.787
Cevap
115
Favori
894.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
143 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 17301731173217331734
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Windows Phone/Mobile ölü yatırımdır dediğiniz sırada Microsoft Belfiore aracılığı ile platformdan vazgeçildiğini belirtmişse haklısınız ( ki ondan sonra Windows Phone alın diyen olduğunu pek sanmıyorum ) ama diğer türlü boşa konuşmuş olursunuz, sizin gibi birde ( ne hikmetse evinde hala Windows kullanmaya devam eden ) OverclockKing var; o yüzden "Windows pişmanlıktır, biz dediydik" falan anlam ifade etmiyor.

Whatsapp'ın söyleminden sonra ( bir de Edge'in iyice geri kalmasından dolayı ) mecburen Android telefon almak zorunda kaldım ama 2 senedir çivi çakılmayan Windows 10 Mobile hala Android'ten daha iyi OS, iyi olması tabii ki yetmiyor ama müneccim değilse kimse Nokia'yı alıp yeni seri çıkaran Microsoft'un Satya Nadella belası ( ve diğerlerinin ayak oyunları ) yüzünden fişinin çekileceğini öngörememiştir.

Bana " hava hoş ", Lumia 1520 bozulunca aldığım Mi 4 te kullanıyordum, en kötü Android'e geçerim ama güzelim 950XL ler falan anca kamera olarak kullanılır bu saatten sonra.

Eğer Microsoft'un amacı devam ettirmek olsa Nokia'nın yaptığı gibi giriş seviyesi düzgün telefonlar çıkarıp devam ederdi, elle tutulur bir pazar payı da olurdu. En azından Lumialara Android kurulmasının önü açılsa bari, gerçi HP Elite hariç en iyi donanım ısınma sorunu olan SD810.

• 1-) Bunu dediğim zamanlar bildiğiniz herşeyi unutun zamanlarıydı.

2-) Linux kullanıyorum.

3-) Windows Phone'un çok daha iyi bir OS olması veya olmaması bir anlam ifade etmiyor zira mobil platformlar uygulama odaklı. O uygulama o platformda yoksa son kullanıcı işini rahat halledemez. Form factorden dolayı işlerin hepsini tarayıcıda halletmek mümkün değil.

4-) Evet , kamera olarak hala iyi seviyedeler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    1-) Steve Ballmer'ın bırakıp yerine ( Mr. para kazanmıyorsa birde cloud değilse kaldırın gitsin ) Satya Nadella gelmesi bütün işi bozdu. Yoksa Microsoft'un da patentlerine rağmen Nokia'yı alıp çöpe atma sevdalısı olduğunu sanmıyorum.

2-) İkinci diskte bende Linux kullanıyorum ( ve tabii ki masaüstü deneyimi bir Windows 10 değil ) ama Microsoft'a her lafı söyleyip sonra yine kullanan ironik bir topluluk var, eleştiri tamam ama iş artık " Microsoft işte, bir işi de beceremezler " seviyesine geliyorsa uzak durmak lazım o zaman.

3-) Tabii ki anlam ifade etmiyor , özellikle bu saatten sonra. Zaten Belfiore'nin kapatıyoruz temalı son tweetinde " Uygulama geliştiricilere para önerdik, sizin yazılımınızı biz yapalım dedik olmadı " diyordu, işin arka planında diğer iki firma büyük işler çevirdi, en basitinden dandik Snapchat gelmez mi kaç yılda? Hem de bir haftada Candy Crush port edilebilen iOS bridge varken.

Microsoft'un zararına dahi olsa platforma sadık kalıp işini de Nokia üzerinden yürütmesi gerekirken ne Apple olup tek üretici oldu ne de Google olup yazılımı sağladı, deve kuşu da ancak bu kadar uçar veya binilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C234DE19A -- 15 Mayıs 2019; 1:6:8 >

• Bende yarın lumia 640 'ı rafa kaldırıp androide geçiyorum 3.5 sene sonra. Öncelikle işin büyük kısmını bilmem elbette diğer platformlarla sıkıntılar olmuştur, snapchat vb. uygulamalar bu yüzden gelmemiş olabilir.

Ama bir banka uygulaması bile olmaz mı bir platformda arkadaş. Şuan aklıma banka harici örnek gelmiyor ama 3.5 yılda çok eksiğini çektim marketin. En azından bankaların uygulamalarını falan markette görebilseydik, tamam büyük uygulamalar gelmiyor ama günlük hayatta kullanılan bir çok uygulama var onlara yönelebilirlerdi.

Sounuç olarak snapdragone 400, 8 gb hafıza ve 1 gb ram'li telefon 3.5 senenin sonunda ekran koruyucusuz, kılıfsız taş gibi hala takılmadan sıkılmadan çalışıyor. İnsan üzülüyor tabi sonunun böyle olmasına, şu market işini halledebilseydiler ortalığı yıkıp geçerdi çoktan

ekleme: Android telefon almak için yaptığım araştırmalar sırasında "always on display" diye bir özelliği insanların sürekli sorduğunu falan gördüm, yani böyle yeni yeni moda olan bir şey heralde neymiş falan diye baktım bir de ne göreyim 3.5 yıldır benim kıytırık lumia 640 ta kullandığım özelliği insanlar şuan nimetten sayıyor hayret etmemek elde değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sherlock Domates -- 18 Mayıs 2019; 0:58:14 >

• Sherlock Domates kullanıcısına yanıt
    Platform ilk geldiğinde çoğu bankanın uygulaması veya en azından öyle bir düşüncesi vardı ama Microsoft tarafında görüntü olmayınca birer birer çekildiler, en azından çoğu Edge ile halledilebiliyordu ama o da geri kaldı.

Microsoft Nokia'yı aldıktan sonra öylece salıp gitmeseydi, Nokia o kadar ekstra servisle ( Here Maps, MixRadio vs) zaten alır götürürdü, resmen batırmak için almış gibi oldular.

Android telefonu alanı 3 gün oldu 9. versiyonda yeni yeni adam edebilmişler o da hala 2 senedir çivi çakılmayan Windows 10 Mobile'in gerisinde, en azından Launcher10 kurdum da biraz adama benzedi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sherlock Domates

Bende yarın lumia 640 'ı rafa kaldırıp androide geçiyorum 3.5 sene sonra. Öncelikle işin büyük kısmını bilmem elbette diğer platformlarla sıkıntılar olmuştur, snapchat vb. uygulamalar bu yüzden gelmemiş olabilir.

Ama bir banka uygulaması bile olmaz mı bir platformda arkadaş. Şuan aklıma banka harici örnek gelmiyor ama 3.5 yılda çok eksiğini çektim marketin. En azından bankaların uygulamalarını falan markette görebilseydik, tamam büyük uygulamalar gelmiyor ama günlük hayatta kullanılan bir çok uygulama var onlara yönelebilirlerdi.

Sounuç olarak snapdragone 400, 8 gb hafıza ve 1 gb ram'li telefon 3.5 senenin sonunda ekran koruyucusuz, kılıfsız taş gibi hala takılmadan sıkılmadan çalışıyor. İnsan üzülüyor tabi sonunun böyle olmasına, şu market işini halledebilseydiler ortalığı yıkıp geçerdi çoktan

ekleme: Android telefon almak için yaptığım araştırmalar sırasında "always on display" diye bir özelliği insanların sürekli sorduğunu falan gördüm, yani böyle yeni yeni moda olan bir şey heralde neymiş falan diye baktım bir de ne göreyim 3.5 yıldır benim kıytırık lumia 640 ta kullandığım özelliği insanlar şuan nimetten sayıyor hayret etmemek elde değil
    Haahhh işte elimdeki L1520'yi bırakamamamın sebeplerinden biri bu özelliktir, klavye, kamera diğer unsurlar derken uygulamalar bitene kadar galiba bırakamıycam ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sherlock Domates kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum. Bu arada ekleme yapayım, Always-On ne halta yarıyor ben anlamadım. Sadece bildirim geldiğinde 30 saniyeliğine saat gözüküyor, uygulama simgesinin yanında 1 yazıyor, başka bir fonksiyonu yok. Glance ile alakası yok diyebilirim yani. En basitinden ekranı kilitlediğinizde açılmıyor mesela. Cepten çıkarınca da açılmıyor 15 dakika olarak ayarlanmıyor, en fazla 30 saniye var.

Uzun lafın kısası, o nimetten sayılan özellik Glance'in yarısı bile değil maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: e-Militarist

500 liraya büyük baş hayvan alınacağını günümüz hayvancılık ve tarım ziraat alanında pek mümkün görmüyorum şahsen ama bence 2. El bulabilirseniz 500'e kaçırmayın derim, çiftçilere 4000 5000 e okutursunuz, aradaki fark ile de bir telefon alırsınız hemide. 930'un kamerasında da kırık arı kanatların bu denli net çıkması 930'un hâlihazırda iş gördüğünün en açık göstergesidir kanaatimce. Batarya konusuna gelecek olursak çin sitelerinden değil de avrupa kıtası ülkelerinin sitelerinden sipariş verirseniz gümrükten geçmeyeceği için boşuna sipariş vermenize gerek kalmamıştır. 930'unuzu satıp aynı paraya yeni bir ikinci el 930 almanız sizi 3 yıl daha götürecektir diye düşünmeden de kendimi alamıyorum. Zira siz bu ekosistemi çok sevmiş, adeta windows mobile'a aşık olmuş, ondan vazgeçememiş, karasevda derecesinde onsuz yapamayacağını çok iyi bilen değerli ve çok kıymetli bir arkadaşımızsınızdır.

Alıntıları Göster
    sana sonuna kadar katılıyorum abi. Çok kıymetli bir arkadasimizdir.

Askerden selamlar bu arada :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-675C938D1

sana sonuna kadar katılıyorum abi. Çok kıymetli bir arkadasimizdir.

Askerden selamlar bu arada :)

Alıntıları Göster
    İzine geldiğinde ara beni buluşalım yine Mehmet.

Omuzlamış bir Mehmedi Mehmet'im, can askerim...

• Vay be.

• Whatsapp UWP çıkacak mı acaba, yoksa sene sonunda Whatsapp'ı kullanma imkanı tamamen yok olacak mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kr.

Whatsapp UWP çıkacak mı acaba, yoksa sene sonunda Whatsapp'ı kullanma imkanı tamamen yok olacak mı?
    WhatsApp uwp çıkmaz. Çıkamaz. Sene sonunda WhatsApp desteğini sadece wp 8'den mi yoksa hem wp 8'den hem de wm 10'dan mı çekecek onu da hep beraber öğreneceğiz. Tahminim komple çekecek. İyice uyuzlaşmaya başladı onlar da. Parayı buldular. Para kazandıkça tekelleştikçe artistleşmeye başladılar. Pc'deki ccleaner gibi.

Whatsapp için 2. El 100-150 liralık bir andoid telefon taşıyıcaksınız artık yanınızda.

• e-Militarist kullanıcısına yanıt
    Windows 8 desteği çoktan bitmişti. Windows 8 kullanıcıları zaten kullanamamakta. Windows 8.1 ve 10 için sene sonuna kadar destek var. Tüm Windows Phone cihazlar için kesileceği söylenmekte.
    www.microsoft.com
    Üzgünüz, istediğiniz sayfa bulunamadı
    https://www.microsoft.com/tr-tr/p/whatsapp-beta/9wzdncrdfwbt?activetab=pivot:overviewtab
    ve
    WhatsApp.com
    WhatsApp Yardım - Diğer işletim sistemleri için destek
    https://faq.whatsapp.com/tr/general/26000006/?category=5245235

Bu süreyi uzatabilmeleri mevcut, daha önceden yapmışlardı. Kimse aynı anda sırf Whatsapp için iki telefon taşımaz. Yeni telefon mecbur alınır veya 3. parti uygulamalar ile alternatif çözümler getirilir.

• quote:

Windows 8 desteği çoktan bitmişti. Windows 8 kullanıcıları zaten kullanamamakta. Windows 8.1 ve 10 için sene sonuna kadar destek var. Tüm Windows Phone cihazlar için kesileceği söylenmekte.https://www.microsoft.com/tr-tr/p/whatsapp-beta/9wzdncrdfwbt?activetab=pivot:overviewtab vehttps://faq.whatsapp.com/tr/general/26000006/?category=5245235

Bu süreyi uzatabilmeleri mevcut, daha önceden yapmışlardı. Kimse aynı anda sırf Whatsapp için iki telefon taşımaz. Yeni telefon mecbur alınır veya 3. parti uygulamalar ile alternatif çözümler getirilir.
    WhatsApp'ın 3. Parti uygulaması yapılamaz.

Kimse WhatsApp için 2. Bir telefon taşımayacak diye bişey yok. Siz taşımayabilirsiniz. Ama ben taşırım. Yukarıda bir beyefendinin olayı gibi, bu telefonu kullanan kimse kalmadı diyor kendisi kullanıyor en başta. Kalmış demek bak. Taşınır demek bak. İsteyen taşısın isteyen taşımasın ayrıca. Bu yaştan sonra da kimsenin nazını, kaprisini çekemem valla.

İyi misin? Ne nazı ne kaprisi? Hangi kafada yaşıyorsun anlamadım.

BlackBerry OS için Whatsapp desteğini kesildiğinde yapılmıştı. Uygulama geliştirmek zor değil. Instagram için 3. parti Windows mobile uygulamaları varsa WhatsApp için de yapılır.

İster sen taşı ister taşıma genel olarak WhatsApp amaçlı iki telefon birden taşınmaz.
    lumia 1520 telefonumu windows 10 güncellemesi yaptığımda microfon çalışmıyor yani karşıya ses gitmiyor ?
    neden olabilir acil cevap verebilirmisin ???
  • quote:

İyi misin? Ne nazı ne kaprisi? Hangi kafada yaşıyorsun anlamadım.

BlackBerry OS için Whatsapp desteğini kesildiğinde yapılmıştı. Uygulama geliştirmek zor değil. Instagram için 3. parti Windows mobile uygulamaları varsa WhatsApp için de yapılır.

İster sen taşı ister taşıma genel olarak WhatsApp amaçlı iki telefon birden taşınmaz.
    Eski dünya yok artık. Telif hakkı diye bişey var. Ne WhatsApp ne de microsoft buna izin vermez. Ayrıca kişisel veri güvenliği diye bişey var. İpler WhatsAppın elinde. Dayanışma içindeler artık şirketler. Kolay değil o işler. WhatsApp kullanmak istiyorsanız WhatsApp desteği kestikten sonra mecbur ikinci bir telefon kullanacaksın. Bunun lamı cimi yok. Kullanmayacaksan da kullanmayacaksın. Androide iosa geçeceksin. Androide geçtikten sonra da windows telefonu ya satacaksın ya da elini surmeyeceksin bir daha o telefona. Sürdüğün an 2. Telefon taşınmış sayarım. Yarışma başladı...

• Ghaneli G kullanıcısına yanıt
    Bu sorunla diğer sorularına cevap vericem gün içinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ghaneli

lumia 1520 telefonumu windows 10 güncellemesi yaptığımda microfon çalışmıyor yani karşıya ses gitmiyor ?
    neden olabilir acil cevap verebilirmisin ???
    Şunu bi yükle bakalım telefona Ses sorunu düzelecek mi bakalım?

• İnstagram mağazadan kaldırıldı. Appx yükleyin sonra mağazadan bir güncelleme daha bulacak.

• 
Sayfa: önceki 17301731173217331734
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.