Şimdi Ara

Windows 10 Redstone güncellemesinin görselleri internete sızdırıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Windows 10 Redstone güncellemesinin görselleri internete sızdırıldı

Windows 10 işletim sistemi henüz piyasaya çıkmadı ancak kapalı kapılar ardında Microsoft büyük bir güncelleme için kolları sıvamış durumda. Redstone kod adına sahip olan güncelleme 2016 yılı sonuna kadar tüm Windows 10 kullanıcılarına ulaşmış olacak. Bazı basın mensuplarına kapalı gösterimi yapılan Redstone güncellemenin görselleri internete sızdırıldı.

Microsoft'un bu yıl sonuna kadar en az bir önemli güncelleme yayımlaması bekleniyor. Gelecek yıl ise yaz ayları ve sonbahar ayları olmak üzere Redstone güncellemesi iki parça halinde indirmeye sunulacak. 

Güncellemeden sızan ilk fotoğraflar yeni güncelleme ile birlikte Windows 10 sürümünde görünüm olarak önemli değişikliklerin olacağını gözler önüne seriyor. Muhtemelen Windows 10 teknik sürümlerinde pek çok geri bildirim alan Microsoft, bunları değerlendirerek büyük değişiklikleri seneye bırakmayı tercih etti. 

Görsellerde Başlat menüsünün Windows 10 tasarımını esas alarak büyük değişikliklere uğradığı görülüyor. Örneğin karolar artık menu boyunca uzanabiliyor ve karolar arasında da herhangi bir boşluk bulunmuyor. 

Menünün üst kısmı masaüstü uygulamalarının ikonlarını gruplarken, daha fazla özelliğe ve ayarlara bir kenar çubuğu üzerinden erişilebiliyor. Görev çubuğu güncelleme ile tüm ikonları merkezde topluyor. Windows 10 ile bu ikonlar sol kısma yerleşiyordu. 

Bu yeni tasarım anlayışının Mac OS X'deki alt görev çubuğu ile benzer bir hale geldiği düşünülüyor. Ayrıca Windows 95'ten bu yana görev çubuğundaki en büyük değişiklik bu olacak. Görev çubuğu artık tamamen görünmez hale de gelebilecek ve sadece ikonlar görülebilecek. 

Güncellemede ayrıca interaktif canlı karoların da hayata geçirileceği belirtiliyor. Kullanıcılar ana uygulamayı başlatmadan örneğin müzik oynatıcı kontrolü yapabilecekler veya Facebook gönderilerini beğenebilecekler. 

Ayrıca Başlat menüsü olsun, başlangıç ekranı olsun aynı kategorideki karolar küçülecek ve alt kısımda bir açıklama ile biraraya gelecek. Klasör düzenine ihtiyaç bırakmayan bu yenilik ile kullanıcı hızlıca ikona tıklayarak uygulamaya ulaşacak. Buna karo içinde karo deniyor. 

Şimdilik bunlar prototip aşamasında karşılaşılan yenilikler. Nihai güncellemede bunlar olabilir veya bir kısmı sonraki güncellemelere bırakılabilir. Ancak bu haliyle çekirdek Windows platformuna şimdiye kadar yapılmış en büyük değişiklik olarak gösteriliyor.  

• Madem yapabiliyorlar şimdi yapsınlar , 1 sene sonraki görselleri yayınlamakta neyin kafası...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen çıkınca böyle yapsalardı ya, gayet güzel olmuş.
  • Materyal tasarıma benziyor. Şu an Windows 10 son derece kullanışlı olmuş tek eksiği estetikti sanırım bu güncellemeyle bu sorun halledilecek.

• Şu an çıkmıyorsa nedeni hazır olmamasıdır. Eğer hepsini hazırlayıp çıkartmaya kalksalar o zaman windows 10 2016'ya da yetişmez.

Gerçi o zamanda ileride yapılacaklar yine böyle yayınlanacak. Onlarda yapılsın öyle çıksın derseniz. Kullanacak bir Windows 10 olmaz çünkü hep geliştirilme aşamasında olan ama hiç piyasaya çıkmamış bir işletim sistemi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagdas70 -- 18 Mayıs 2015; 0:42:29 >
  • Temiz win7ye geçip şu saçmalıklardan kurtulsam mı ki acep?win8.1 bile driver uyumsuzluklarıyla geldi 10da redstonedada uğraşmak istemiyorum.

• Heyecanla bekliyoruz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gelsin de temizinden kuralım güzelce .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fire_67

Temiz win7ye geçip şu saçmalıklardan kurtulsam mı ki acep?win8.1 bile driver uyumsuzluklarıyla geldi 10da redstonedada uğraşmak istemiyorum.

O kullandığın donanımın üreticisinin iş bilmemezliği.

Ha xp kafası yaşayan yeni xp de kalsın. Win7
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arka Destroyer

Gelsin de temizinden kuralım güzelce .

+1

Orjinal 8.1 Pro kullanıyorum zaten. Güncellemeyle geçeriz.
  • umut_baris kullanıcısına yanıt
    Yaşasın DreamSpark
  • quote:

Yaşasın DreamSpark

Aynen. Bütün işletim sistemi lisanslarını aldım.

Eşe dosta uygun fiyata sattım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

Yaşasın DreamSpark

Seni hınzırrr iyi akıl etmişsin birde office lisansı verseler

• quote:

quote:

quote:

Yaşasın DreamSpark

Seni hınzırrr iyi akıl etmişsin birde office lisansı verseler

Hiç sorma. Onu da verseler güzel olacak.

Bu kms aktivasyonuna hiç güvenmiyorum.

Taksitle office almayı düşünüyorum. Libreoffice maalesef alternatif olamıyor.

• ilk fotodaki kediyi ve gözlüğünü görünce aklıma 3d windows kullanma geldi, epey hoş olurdu aslında işletim sistemi, media player, office programları vs desteklese

• Böyle çıkartsalardı ya?

• umut_baris kullanıcısına yanıt
    Bende lisans soruyor , iptal diyorum geçiyorum
  • quote:

İyi bir yazılımcı olup durumdan anlasam keşke.

Kimbilir neler yapıyordur o crack bilgisayarımda.
  • quote:

quote:

bitcoin kasıyor diyorlar da pek inanasım gelmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

bitcoin kasıyor diyorlar da pek inanasım gelmiyor

Onun için donanımımı sömürmesi gerekmiyor mu?

Ayrıca netimin uploadunu da sömürmesi gerekiyor bildiğim kadarıyla.

Şifrelerimi mi aşırıyor acaba? Origin hesabımı kaptırdım aylar önce, dün gibi aklımda. Desteği de berbatmış, bu yüzden BF4 almaktan vazgeçtim.

Ah ulan şu BF4-BF3 steam de olaydı n'olurdu. Batsın o EA!

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.