Şimdi Ara

Windows 10 uyku modundan çıkmama sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar. Bilgisayar MSI GT80 2QE. İşletim sistemi Windows 10 home. Sorunum 2 gün önce başladı ve nerdeyse denemediğim bi yöntem olmadı. Bilgisayarı uykuya aldıktan sonra başlatmak istediğimde bilgisayar kendini başlatmaya çalışıyor ama başlatamıyor. 1sn'lik çalışmadan sonra kapanıyor aynı başlatma komutunu bir daha deniyor aynı şekilde 1sn bile sürmeden kapanıyor. Kendini çalıştıramıyor kısacası. Sonrasında bilgisayarı sıfırdan başlatıyor. Sanki Bilgisayarı kapatıp açmışım gibi yani ve normalde açılması 10 saniye bile sürmeyen bilgisayarın açılması 1-2 dakikayı buluyor. Bu durum gerçekten çok canımı sıkıyor. Durum hakkında her türlü öneriye açığım. Teşekkürler şimdiden.

• İki gün önce siz bilgisayarda bir değişiklik yaptınız mı? yoksa yeni bir Win güncellemesinden sonra mı? oldu bu sorun. Benim bildiğim bu sorun kökeninde anakart temelli olur. Bazı anakartlar maalesef uyku modundan yeniden çalışmaya başladığında bir türlü sistemi kaldıramıyor. (ölüm uykusu gibi) Ama bu genelde eski anakartlar da yaşanan bir durum idi. Şimdi böyle sorunlar söz konusu dahi olmuyor. Ya da başlangıç onarmayı dene. Belli ki sistem dosyalarından biri zarar görmüş. En son ihtimal donanım hatası. Her hangi bir donanım hatası da bu tip sorunlara yol açabiliyor. Ben bu sorunla karşılaştığımda, yaptığım araştırmalarda anakart tan kaynaklandığını öğrendim. Zaman sonra anakartı değiştirince bundan kurtulabildim. Fakat sen daha önce böyle bir sorunla karşılaşmamışsın. Demek ki donanımsal olma olasılığı çok düşük. Yakın zamanda yazılımsal bir değişiklik olmadıysa, sistem dosyalarını başlangıçtan onarmayı deneyerek düzeltmeye çalış, oda olmazsa win 10 hesaplarda da sorunlar olabiliyor.

Başka bir hesap varsa bilgisayarı birde onunla aç uyku moduna sok ve çıkarmayı dene, başka bir hesap yoksa da denemek amaçlı oluştur. Düşük de olsa bundan kaynaklı da olabilir.

• Spinata S kullanıcısına yanıt
    Bios güncellemesi yapmıştım. Yaparken yanlış yerlere girip birşeyler değiştirdim mi düşünüyorum ama değiştirsem de daha sonradan sıfırladım. Sorundan sonra zaten 2 kere format attım bilgisayara ama birşey fark etmedi.
  • Sametkrtp S kullanıcısına yanıt
    O zaman tahmin ettiğim gibi. Bazı anakartların uyku problemi var sanırım. Benim de daha önceki bir anakartımda da aynı problem vardı. Epey bir net'i araştırdım.
    Bazı anakart chipsetlerinin uyku problemi varmış. Ama bu taaaaa ne zaman. O zamandan beri ben zannetmiyorum ama sizde kaç defa format atmışsınız. Kesinlikle
    donanım kökenli.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.