Şimdi Ara

Windows 11 güncellemeleri artık daha hızlı yüklenecek ve daha az işlemci kullanacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Windows 11 güncellemeleri artık daha hızlı yüklenecek ve daha az işlemci kullanacak
    Microsoft, Windows 11'e yönelik son büyük güncellemesi olan 24H2 ile beraber Windows Update'i önemli ölçüde daha hızlı hale getirdi. Yazılım devi, bu ayın başlarında yayınlanan 24H2'nin, bir çok iyileştirmenin yanında, güncellemeleri yükleme süresini, yeniden başlatma süresini ve CPU kullanımını önemli ölçüde iyileştirdiğini belirttiyor.

Microsoft genellikle yeni özellikler sunmak veya yeni tehditlere karşı koruma sağlamak için aylık güncellemeler sunuyor. Windows 11 sürüm 24H2 ile birlikte, bileşenlerin paralel işlenmesi, sistem RAM'inin kullanımının ölçeklendirilmesi ve bileşenleri güncellemek için önbelleğin optimize edilmesi gibi optimizasyonlar sonucunda artık güncellemelerin daha hızlı yüklenecek ve donanımı daha verimli kullanacak.

Ayrıca Bkz.Windows 11 Fotoğraflar uygulaması beklenen özelliğe kavuşuyor

%45 daha hızlı yükleme, %25 daha az CPU kullanımı

Bu değişiklikler sonucunda, aylık güncellemeler %45'e kadar daha hızlı yüklenecek ve %25'e kadar daha az CPU kullanacak. Ayrıca bazı sistemlerde yeniden başlatma süresi %40'a kadar düşecek. Microsoft, 22H2 ve 23H2 yüklü iki sistem üzerinde yaptığı testlerde, 24H2'nin her iki sürümü kullanan bilgisayara karşı da benzer sonuçlar elde ettiğini söylüyor.

Microsoft ayrıca Windows 11'e yönelik özellik güncellemelerinin indirme boyutlarını iyileştirerek yaklaşık 200 MB azalttığını belirtiyor. Bu azalma, cihazınızda Microsoft Store'dan yerleşik bir Windows uygulamasının en son sürümünün olup olmadığını kontrol ederek başarıldı.

Kaynak:https://www.theverge.com/2024/10/23/24277844/microsoft-windows-11-24h2-windows-update-improvements
    Kaynak:https://techcommunity.microsoft.com/t5/windows-it-pro-blog/windows-11-version-24h2-improved-update-fundamentals/ba-p/4274431

• windows11 sayesinde ubuntu ya geçtim. iyiki de geçmişim windows hamallıkmış 5 senelik makine kendine geldi sıfır fan sesi istedigin uygulamayı magazasından arat yükle. eskisi gibi sorun sıkıntı da yok. çökme yok arkadan güncelleyelim gel bak diyen yok arkada sürekli çalışan bişiler yok.
  • Ne hızı? Ne verimliliği? Her güncelleme yaptığımda pc de bir sıkıntı çıkıyor. En son güncelleme, Asus anakartımın fan ayarını bozdu. Fanlar durmadan full çalışıyordu. Güncellemeyi geri aldım düzeldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 25 Ekim 2024; 00:06:53 >
  • yuzlerine gozlerine bulastirdilar.
  • windows11 sayesinde ubuntu ya geçtim. iyiki de geçmişim windows hamallıkmış 5 senelik makine kendine geldi sıfır fan sesi istedigin uygulamayı magazasından arat yükle. eskisi gibi sorun sıkıntı da yok. çökme yok arkadan güncelleyelim gel bak diyen yok arkada sürekli çalışan bişiler yok.
  • eerdemm06 E kullanıcısına yanıt
    Windowsun kendisi bloatware ve spyware gibi çalıştığı için kurtulabilen huzura eriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rakanishu -- 25 Ekim 2024; 9:39:49 >
  • W10 yağ gibi akıyor bekleriz.
  • homebird kullanıcısına yanıt
    Linux kervanına katılmanı umuyorum.
  • homebird kullanıcısına yanıt
    Aynı sorun bende de oldu. Kasa fanları bile durur , gerektiğinde biraz çalışır dururdu. (film video , nette gezinme esnasında) şimdi alayı yükteymiş gibi çalışıyor. Ne yaptıysam düzeltemedim. Bende bi güncellemeyi geri alayım bakalım düzelecek mi!
  • Şöyle su gibi akan bir sistem olsa fena olmaz
  • Foxx Mulder kullanıcısına yanıt
    W 7 de yağ gibi akıyor. Keşke, özellikle Ryzen'lar ile deneme şansı olsa kullanıcıların; kimse W 10/11'in yüzüne bakmaz.
  • Ben dayanamadım artık, Twitter'dan Windows resmi hesabına da değinerek (mention vererek) "size de Intel'e AMD ile yapılanın aynısı yapılmalı, yoksa sizin Windows'u düzeltebileceğiniz falan yok" dedim. Aynen böyle yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lterlemez -- 25 Ekim 2024; 12:21:34 >
  • lterlemez L kullanıcısına yanıt

oyun desteği kesilmeseydi w7 ile akardım.

• Buna inanacak olan var mı Allah aşkına. Klasik micro yalanları

İnanan çıkarsa elimde köprü var, pazarlık yapılır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 25 Ekim 2024; 14:45:38 >
  • Daha az mavi ekran verecek mi peki?

Viva BSOD!

• ndows 11 de güncelleme kaynaklı çok sorun yaşanmakta.Halen uyumsuz dodanımlar mevcut.

https://teknodestek.com.tr/spyware-nedir-ve-nasil-korunabilirsiniz/

• İyileştirme demez miWindows 11 güncellemeleri artık daha hızlı yüklenecek ve daha az işlemci kullanacak 

• Deneme şansı olsa bile Win7 kullanılmaz. Güncelleme almayan ve tonla güvenlik açığı barındıran bir sistem kullanılmaz. Yağ gibi akan sistem isteyen zaten Linux kullanır.
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

Niye Linux? Sanki W 8'de, 10'da 11'de açık yok mu? Muhtemelen W 7'den bile daha çok açığı vardır 3ünün de. Çoğu da bilerek bırakılan açıklardır.

• lterlemez L kullanıcısına yanıt
    Win10/11’de Win7’den daha fazla açık olamaz. Bugün Win10’daki her açık Win7’de vardır. Fakat Win7’deki her açık Win10’da yoktur. Win7’nin desteği kesileli yıllar oldu. Win7’ye destek kesildikten sonra ortaya çıkan tüm açıklar Win10/11’de kapatılmışken Win7’de bu açıklar hala aktif durumda. Win7 aksa ne olur o açıklar olduktan sonra? Niye mi Linux çünkü Windows gibi spyware yazılımı değildir. Arka planda çalışan telemetriler yoktur. Windows’a göre virüs bulaşma riski kat be kat daha düşüktür. Bu saatten sonra Win7 kullanmak tamamen mantık dışıdır.
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

Bir açık kapatılmak isteniyor ise W 3.1'de bile kapatılabilir; XP ve sonrası her türlü yeni donanıma uyumlu hale getirilebilir, açıkları kapatılabilir. Linux'a gelince de daha yıllarca fırın ekmek yemesi gerekiyor. Ne kadar sinir bozucu olsa da bir Windows standardizasyonuna ve kolaylığına sahip değil.

W 7'nin terk edilmesinin tek nedeni, MS'in kullanıcıya dikte ettirmek istediği hiç bir şeyi dikte ettirememesidir. Tek sebebi budur, millet telemetrii skandalı ortaya çıkınca her bir KB'yi didik inceleyip yüklemedi. Ben hala listeyi saklıyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.