sadece işlemci sarı hepsi yeşil < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 30 Haziran 2021; 21:38:18 > |
Windows 11 TPM 2.0 saçmalığı(Ryzen 1000 serisi testi geçememiş :D ) güncellendi!!! (17. sayfa)
-
-
Öncelikle sanal makinede kurmaya çalış sorunsuz kurarsan normal kurarsın yoksa tekrar win10 kurmakla uğraşma
-
Yok yeniye kurmaya uğraşmam zaten, denersem eski sisteme kuracaığm yeni sistem de insder bile kabul etmiyor rezil ms dalga geçiyor 1800x işlemci yetmez deyip
EKLEME: bu arada w11 konusunda bir üyenin verdiği isoyu indirdim 11 yıllık Amd Phenom II X4 965 3.4GHz Soket AM3 Black Edition 3 ravizyon işlemci olan ve TPM olmayan sisteme 11 pro yükleye kadar geliyor da cesaret edip yükleyemedim sonuçta insider
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 1 Temmuz 2021; 4:1:30 >
-
Yükledim, yükseltme yaptığı için programlar ile ilgili bir sorun yaşamadım. Bir tek oyunun birinde chat'ı açmak için enter'a basınca oyun kilitlendi. Oynarken başka bir sıkınıtıya denk gelmedim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: AnadoluEfesÖncelikle sanal makinede kurmaya çalış sorunsuz kurarsan normal kurarsın yoksa tekrar win10 kurmakla uğraşma
Hocam CPU da Unlem İSareti Varken Yukleniyor mu,yuklenmiyor mu?
Benim CPU ya Sarı Unlem koydu da, Ayrıca sasırdım dandik B460M-A Pro ya Tpm var dedi.
-
O anakartta tpm desteği mevcut
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
kurma boşuna ms çakalının dediiğine göre tam sürüm çıkınca mecbur w10 a döneceksin diyor yani kısaca ms pc yenile diyor
-
Az önce w11 resimli bildirm geldi w11 geliyor diye baktım görüş bildir yok olsaydı ah be sadece w11 sayfasına gidiş var ve uyumlu pc satışı yeri gibi olmuş ms sayfası sokun bir yerinize deyip kapattım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 2 Temmuz 2021; 2:13:12 > -
Artık Linux devam ederiz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: mito1172Az önce w11 resimli bildirm geldi w11 geliyor diye baktım görüş bildir yok olsaydı ah be sadece w11 sayfasına gidiş var ve uyumlu pc satışı yeri gibi olmuş ms sayfası sokun bir yerinize deyip kapattım
Sitenin birinden bulup kurdum hocam ben Anakart dan gol yeriz diyordum islemciye ES diye Sari Kart cikardi.
Artik oynanmis dosya mi degil mi bilmiyorum ama kurdum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
setuptan kurduysan tpm için oynanmıştır bende forumda biri vermiş iso onu indirdim 10 yıllık sisteme kuruluyor da kurmadım . işlemci olayı komedi zaten diyecek sözüm yok artık ms a
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 2 Temmuz 2021; 20:10:44 > -
Mikro kodu güncel işlemcilere izin verme durumu olur belki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Question-X -- 6 Temmuz 2021; 13:38:28 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Hellmongerdesin önemi değil hocam ama çok böyle sanki microsoft ceo su gibi yazıyorsunuz biraz ilginç geliyor.
biz microsoft düşmanı değiliiz veya hater grubu burada bazı şeyleri eleştirebiliriz ve bu çok doğal.
biz ürününü kullanmak istiyoruz. müşterisiyiz. öyle veya böyle bir şekilde para kazandırıyoruz bu şirkete.
ağlamayan bebeğe mama vermezler. zannederler ki tamam her şey yolunda
tepkisini göstermeyen, herşeyi hemen kabul eden toplumlar isteniyor zaten.
eğer ki gerçekten şartları sağladıysanız ne mutlu size. bizde şartları sağlayabilecek pc miz olduğu için bunları konuşuyoruz
sonuçta microsoft çıkıp ryzen 1600 veya intel 7700 şu nedenle çalıştıramaz demedi. bizde merak ediyoruz neden.
dünkü microsoft açıklamasında söyledikleri ortada. demek ki sadece şuradaki 50 kişi değil belki 5 milyon kişi belki 50 milyon kişi bunu sorgulamış
eleştirmiş veya bir şekilde forumlarda twitter da neden demiş?
microsoft da açıklamasında test yapacağını ve bütün detayları sonuçları paylaşacağını söylemiş ve bu çok güzel bir şey.
demek ki bu yapılan tepkiler bir şekilde işe yarıyor.
Alıntıları GösterTPM 2.0 desteği olan bilgisayarlar Win11 destekleyecek deniyor. İntel 7700 işlemcilerde bu destek mevcut. Benim Asus dizüstünde i7-7700HQ işlemci var. Dün gece windows insider programı üstünden win11 deneme sürümüne geçtim ve sorun çıkarmadan kuruldu.
-
quote:
Orijinalden alıntı: WatchAndLearnnKonuya çok hakim değilim ama 8. nesil intelden aşağısına kurulamayacakmış galiba. Yeni güncel sistemlere W11 yüklenecek anladığım kadarıyla.
Windows'un sitesine göre 8 nesil altına şuan destek yok ama bence o sayfa güncel değil çünkü TPM 2.0 modülü olan her işlemciye Win11 kurulacak deniyor. 7. nesil işlemci olan i7-7700 de o listede yok fakat o işlemcide TPM 2.0 modülü var. Dün gece ben insider programı üstünden deneme sürümünü i7 - 7700 kurdum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: NoctivagantWindows'un sitesine göre 8 nesil altına şuan destek yok ama bence o sayfa güncel değil çünkü TPM 2.0 modülü olan her işlemciye Win11 kurulacak deniyor. 7. nesil işlemci olan i7-7700 de o listede yok fakat o işlemcide TPM 2.0 modülü var. Dün gece ben insider programı üstünden deneme sürümünü i7 - 7700 kurdum.
Alıntıları Gösterson yaptıkları açıklamada
intel 7 serisi ve AMD ryzen 1000 serisini test edeceklermiş bununla ilgili sonuç ve testleri detaylı olarak açıklayacaklarmış
üstte paylaştım technopat sitesinde yazıldı ayrıca kaynak da mevcut var linki.
bakalım nasıl test edecekler?
insider sürümünü fx işlemciye yükleyen bir kullanıcı sorunsuz kullanmış adama ertesi gün mail atmışlar ve üyeliğin kademesi değiştirilmiş
yani zorla yüklemeyeceksiniz diyor. belki sorunsuz çalışırsa microsoft o zaman bahane bulamaz diye.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Hellmongerson yaptıkları açıklamada
intel 7 serisi ve AMD ryzen 1000 serisini test edeceklermiş bununla ilgili sonuç ve testleri detaylı olarak açıklayacaklarmış
üstte paylaştım technopat sitesinde yazıldı ayrıca kaynak da mevcut var linki.
bakalım nasıl test edecekler?
insider sürümünü fx işlemciye yükleyen bir kullanıcı sorunsuz kullanmış adama ertesi gün mail atmışlar ve üyeliğin kademesi değiştirilmiş
yani zorla yüklemeyeceksiniz diyor. belki sorunsuz çalışırsa microsoft o zaman bahane bulamaz diye.
Alıntıları GösterAnladım. Windows PC Health Check uygulamasını kaldırmışlar siteden. Okuduğum bir habere göre o uygulama hatalı test yapıyormuş. Ama belki de dediğiniz iki işlemci sınıfını test edecekleri için de onu kaldırmışlardır
-
quote:
Orijinalden alıntı: NoctivagantAnladım. Windows PC Health Check uygulamasını kaldırmışlar siteden. Okuduğum bir habere göre o uygulama hatalı test yapıyormuş. Ama belki de dediğiniz iki işlemci sınıfını test edecekleri için de onu kaldırmışlardır
Alıntıları Gösterhatalı ayrıca neden olduğunu da söylemiyor milletin kafası karışıyordu. tmp yi bios dan kim açmadıysa uyumsuz diyordu. onu yenileyip neden uyumsuz olduğunu neyin eksik olduğunu detaylı söyleyecekmiş.
daha sonra yayınlayacağız dediler.
ben testi merak ediyorum acaba ne olacak.
-
Bence testten geçerler ben şuan deneme sürümü i7-7700 de kullanıyorum bir sıkıntı yok gibi. Ama bir günde belli olmaz tabi ki.
Yalnız görev çubuğuna direk ikon taşıma olayını kaldırmışlar win11 de o hoşuma gitmedi. Oraya ikon veya dosya eklemek istiyorsan baslangıça sabitlemen sonra oradan bulup görev çubuğuna sabitle demen lazım.
Win10 da sürükle bırak ekliyordu. Bu hoşuma gitmedi. Kimi şeyi zorlaştırmışlar.
-
Resmi yazı çıkar o zaman nelerin destekleyip nelerin desteklemediği.
-
Test etsinler bakalım sanki test edecekleri işlemciler 15 veya 20 yıllık ki millet eski işlemcilerde de çatır çatır çalıştırıyor w11
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X