Şimdi Ara

Windows 11 TPM 2.0 saçmalığı(Ryzen 1000 serisi testi geçememiş :D ) güncellendi!!! (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
381
Cevap
5
Favori
22.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben daha win 10 a yeni gectim bu nerden cikti

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hellmonger

video yu izledim ancak rufus ile kurulum yapmış tpm 2.0 hatasını nerde almış? ve nasıl atlatmış bunları yazsaymış keşke

Alıntıları Göster

Windows 10 kurulum flashı oluşturmuş, içerisine Windows 11 kurulum dosyalarını atmış. Sonrasında Windows 10 kuruluyormuş gibi Windows 11 kuruluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hellmonger

ASUS TUF B350M eski bir anakart değil ki..

ayrıca evet bunlara hep baktım bende header yok. bios dan TPM açtım firmware ancak oda işe yaramadı şu an var gibi görünse dahi.

detaya girmeden saçmalık değil

saçmalık olan HOME sürüm kullanıp BİTLOCKER v.s gibi kullanmayan kişilere bunu dayatmaları.

ayrıca benim sorunum sadece TPM değil

microsoft sayfasında supported işlemcilerde RYZEN 1600 de yok

e tabi normal 20 yıllık işlemci kendisi.. gören de CORE2DUO veya athlon64 e kurmaya çalışıyoruz sanacak.

Windows Processor Requirements Windows 11 Supported AMD Processors | Microsoft Docs

dolayısı ile canı cehenneme gerçekten bunu böyle yapacaklarsa.

millete donanım aldırmak amaçlı yapılan birşey. yoksa sistem kaldırması v.s hikaye bunlar.

Alıntıları Göster

Emin olmamakla birlikte TPM Windows 11 pro ve üstü sürümlerde zorunlu diye biliyorum. Bunun yerine Windows 11 pro altında online hesap zorunlu olacak ve burası kesin gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

işlemcin ne?

Ryzen 3600

• quote:

Orijinalden alıntı: MRT_

Kurulum sırasında küçük bir reg anahtarı ekleyerek TPM ve SecureBoot sorgulamasına takılmadan kuruluma devam edebilirsiniz.

TPM sorgusuna takılıp kuruluma devam edemiyorsanız TPM, SecureBoot sorgusuna takılıp devam edemiyorsanız SecureBoot kayıt girdilerini tek tek de ekleyebilirsiniz.

Eklenecek reg anahtarı şöyle olacak.

Kod

Yığını:
    Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\LabConfig] "BypassTPMCheck"=dword:00000001 "BypassSecureBootCheck"=dword:00000001

Kayıt girdilerini Windows 11 ISO dosyasının içine gömebilirsiniz. Nasıl yapıldığını şu mesajımda kısaca anlattım.

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/149620150

• quote:

Orijinalden alıntı: 128MilyarDolar

Ryzen 3600

Alıntıları Göster

3600 destekliyor listede var.

• Bilgisayar Teknisyeni kullanıcısına yanıt

Konuya çok hakim değilim ama 8. nesil intelden aşağısına kurulamayacakmış galiba. Yeni güncel sistemlere W11 yüklenecek anladığım kadarıyla.

• quote:

Orijinalden alıntı: Celest

3600 destekliyor listede var.

Alıntıları Göster

Açıkçası desteklemese bile sorun yok çünkü windows 11 tam olarak piyasaya çıktığı zaman öyle yada böyle altından girip üstünden çıkarlar tüm donanımlara bir şekilde kurulur.

• Celest kullanıcısına yanıt

ya yöntemler var zaten de saçma işler bunlar biz ona söyleniyoruz.

• 128MilyarDolar kullanıcısına yanıt

ondandır aynenWindows 11 TPM 2.0 saçmalığı(Ryzen 1000 serisi testi geçememiş :D  ) güncellendi!!! 

• quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

ondandır aynen 

Derken?

• 128MilyarDolar kullanıcısına yanıt

3600 işlemciyse ondandır dedim ms bu işlemcileri beğenmiş demekWindows 11 TPM 2.0 saçmalığı(Ryzen 1000 serisi testi geçememiş :D  ) güncellendi!!! 

• quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Teknisyeni

Tpm açmadan denediniz mi kuruluyor mu diye

hayır denemedim direkt açıp öyle kurdum

• quote:

Orijinalden alıntı: Quattro

TPM ile sanırım korsanı kademeli olarak bitirmeyi hayal ediyorlar ancak işlemci sınırlamasını pek anlamadım.

İşin sonunda 11 de ortalık malı olur herkes kurar ancak 20 liralık key atıp full orijinal kullanma rahatlığı kalmayacak gibi.

İşlemci sınırının nedeni şu olabilir, intel işlemcilerdeki açıklar 8. nesille baya düzeldi ve kabul edilebilir hale geldi, ryzen in ilk neslinde de çeşitli sıkıntılar oldu bu bağlamda bahsi geçen işlemciler bu yüzden elenmiş olabilir.Ek olarak Intel tarafında işlemcilerin çoğu güncelleme bile almadı çünkü intel çıkarttsada kullanıcıya ulaştırmadı anakart üreticileri, ben mesela custom bios yapıp işlemciyi o şekilde güncelledim, tabi %5 in içindeyim.Windows 11 TPM 2.0 saçmalığı(Ryzen 1000 serisi testi geçememiş :D  ) güncellendi!!! 

-----------------------------------------

Standart laşma sağlanmaya çalışılıyor, apple tarafı ve ötesi gibi bir ortam kurulucak, android ile iç içe geçicek zaten windows 11 ile, bu geçiş sürecinde çok can yanıcak ama günün sonunda çok daha iyi bir ortam olucak , ek olarak bunlar başlangıç daha agresif hamleler yoldadır, aşırı özgürlük chaos u doğuruyor bundan kurtulma zamanı şeklinde düşünüyor olabilir Microsoft, tabiki güçte düzgün yönetilmesse çok daha kötü bir ortam oluşabilir.Windows 11 TPM 2.0 saçmalığı(Ryzen 1000 serisi testi geçememiş :D  ) güncellendi!!! 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Question-X -- 28 Haziran 2021; 8:37:32 >

• X370 anakart ve ryzen 1700x aynı anda 8 tane windows 11 açar ama işte gel görki microsofta göre yetersizmiş.

Microsoftun bu yaptığı tamamen rezillik.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • H 97 pro ve i 7 4790k 16 GB RAM var…. W11 ev kullanıcıları için işlemci desteğini artıracaktır Ama kartta Tpm girişi olduğu halde Biosda tpmi aktifleştirecek seçenek yok..

• anakart h170 islemci i7 6700 tpm 2.0 destegi windowsta onaylandi.. tamam

Windows 11 TPM 2.0 saçmalığı(Ryzen 1000 serisi testi geçememiş :D  ) güncellendi!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Question-X

İşlemci sınırının nedeni şu olabilir, intel işlemcilerdeki açıklar 8. nesille baya düzeldi ve kabul edilebilir hale geldi, ryzen in ilk neslinde de çeşitli sıkıntılar oldu bu bağlamda bahsi geçen işlemciler bu yüzden elenmiş olabilir.Ek olarak Intel tarafında işlemcilerin çoğu güncelleme bile almadı çünkü intel çıkarttsada kullanıcıya ulaştırmadı anakart üreticileri, ben mesela custom bios yapıp işlemciyi o şekilde güncelledim, tabi %5 in içindeyim. 

-----------------------------------------

Standart laşma sağlanmaya çalışılıyor, apple tarafı ve ötesi gibi bir ortam kurulucak, android ile iç içe geçicek zaten windows 11 ile, bu geçiş sürecinde çok can yanıcak ama günün sonunda çok daha iyi bir ortam olucak , ek olarak bunlar başlangıç daha agresif hamleler yoldadır, aşırı özgürlük chaos u doğuruyor bundan kurtulma zamanı şeklinde düşünüyor olabilir Microsoft, tabiki güçte düzgün yönetilmesse çok daha kötü bir ortam oluşabilir. 

Alıntıları Göster

ryzen serisi intel serisi bu işlemcilerin hepsi yama aldı hepsinin açıkları kapatıldı. hatta burada tonla konu açıldı performans düşüklüğüne bile sebeb veriyor diye günlerce tartışıldı intele etmediğini bırakmadı millet.

şimdi bu açıklar sebebi ile derse bu asıl büyük bir kaos demektir. demeki ya o yapılan yamalar yalan dolan bilerek performans düşürüyorlar. yada microsoft bu bahaneyi kullanıp donanım firmaları ile anlaşmalı şekilde hareket ediyor. 2. seçenek çok daha bariz gibi.

ayrıca standartlaşma dediğimiz şey böyle olmaz. biz ona lazy tembellik deriz. herşey optimizasyon ile alaklıdır. bugün en baba işlemci+ekran kartında bile kötü optimize edilmiş bir oyun rezalet yaratır.

optimizasyon denen şey bunun için var. tabi bundan kaçmak isteyip ben artık yeni bir sayfa açıyorum bunlarla uğraşamam deme lüksü sadece m icrosoft da var. çünkü kendisinin bir rakibi olmaması elini

çok rahatlatmaktadır. istediği gibi at koşturuyor.. bugün 11 yüklemezsin bir gün nede olsa yükleyeceksine gidiyor bu işin sonu. artık daha iyi mi olacak nasıl olacak onu ancak sistem çıktığında kullanılmaya başladığında göreceğiz. zaten 10 sene sürecek süre de verdiler bu sefer. 4 sene sonra pc yenilesem kalıyor 6 sene :D

bu sefer windows 11 yaygınlığı 10 a göre çok uzun zaman alacak gibi görünüyor. özellikle 3.dünya ülkeleri ve bizim gibi ekonomiye sahip ülkelerde pc yenilemeyen veya yenilemiş ancak eski işlemci sebebi ile şu an şaşkın insanlarla dolu her yer. yabancı forumlar twitter da kaynıyor.

• Microsoft un bu dayatması çok sinirlendirdi. Windows 10 çalıştıran bütün. makina 11 i çalıştırabilmeliydi. İnşallah w11 den dolayı zarara girerse aklı başına gelir. Sırf 11 için sistem değiştiren kişi az olur

• Saçmalığa bak ya inanılmaz geri adım atılması lazım bu işten.

Windows 11 TPM 2.0 saçmalığı(Ryzen 1000 serisi testi geçememiş :D  ) güncellendi!!!
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.