Şimdi Ara

Windows 11 TPM 2.0 saçmalığı(Ryzen 1000 serisi testi geçememiş :D ) güncellendi!!! (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
381
Cevap
5
Favori
23.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nasıl yani şimdi ben i7 920 (evet evet birinci nesil bile değil) x58 anakartıma Windows 11 kuramayacakmıyım
    Gpu da 1050ti. rdr2yi high ayarlarda oynadım şimdide ac odyssey oynuyorum high ayarlarda hiç sorun değil 10 senedir kullanıyorum bi beş sene daha kullanırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjkyener

sonucu buraya yaz hocam bende işlemci sorun gibi ...

bende TPM header var (Asus MAXIMUS VII GENE Intel Z97 neredeyse 7 yıl oldu)

Alıntıları Göster

hocam zaten tpm satın almaya gerek yokmuş

bios dan açınca aktif oluyor bende tpm header bile yok

biosdan açtım ok verdi

tek sorun işlemci oda galiba technopat ın verdiği bilgiye göre konuda güncel

sadece uyarı çıkacakmış yani yüklemeniz önerilmiyor diye. ama yüklenebilecekmiş

eğer öyle olursa hiçbir sorun kalmaz.

• @MRT_ bir paylaşım yollamıştı regedit ile TPM kontrolünü bypass eden bir içeriği.

Şu:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 27 Haziran 2021; 18:39:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sakin olun eyyy millet.

Çıkar çıkmaz o Tpm dayatması güzelce ilaclanir.

Miki istediğini yapsın.

• Abba sever kullanıcısına yanıt

TPM 2.0 var ama işlemci 7.nesil çözümü çıkar mı ki?

• bende core 2 duo işlemcime yüklenmiyor diye üzülüyordum. milletin i5 i7 sine ryzenine yüklenmiyormuş üzüntüm kaçtı haha Windows 11 TPM 2.0 saçmalığı(Ryzen 1000 serisi testi geçememiş :D  ) güncellendi!!! 

• Windows 11 için Soft Floor gereksinimleri muhtemelen yanlış anlaşılmaya sebep verdiği için resmi Microsoft sayfasından kaldırıldı. Technopat'ın verdiği bilgi eksik ve güncel değil. 

https://blogs.windows.com/windows-insider/2021/06/24/preparing-for-insider-preview-builds-of-windows-11//

Bu linkte net ve kesin bir dille açıklanıyor. Tabloyu incelerseniz net bir şekilde görünüyor.

Windows 11 TPM 2.0 saçmalığı(Ryzen 1000 serisi testi geçememiş :D  ) güncellendi!!!

Sisteminiz minimum gereksinimleri karşılamasa bile Dev Channel aracılığıyla bir süre Windows 11'in geliştirici sürümünü kullanabileceksiniz ancak Release Preview sürümü geldiğinde güncelleme alamayacak, Release Preview sürümüne geçemeyecek ve Windows 10'a dönmeniz gerekecek.

Minimum Sistem Gereksinimleri:

https://docs.microsoft.com/en-us/windows/whats-new/windows-11-requirements

• Processor: 1 gigahertz (GHz) or faster with two or more cores on a compatible 64-bit processor or system on a chip (SoC). (Microsoft'un yayınladığı desteklenen Intel/AMD işlemciler linkine yönlendiriyor.)
    • RAM: 4 gigabytes (GB) or greater.
    • Storage: 64 GB* or greater available storage is required to install Windows 11.
    • Additional storage space might be required to download updates and enable specific features.
    • Graphics card: Compatible with DirectX 12 or later, with a WDDM 2.0 driver.
    • System firmware: UEFI, Secure Boot capable.
    • TPM: Trusted Platform Module (TPM) version 2.0.
    • Display: High definition (720p) display, 9" or greater monitor, 8 bits per color channel.
    • Internet connection: Internet connectivity is necessary to perform updates, and to download and use some features.
    • Windows 11 Home edition requires an Internet connection and a Microsoft Account to complete device setup on first use.

• Microsoft, az donanım destekleyip, macos gibi program kullanımlarında daha verimli olacaksa mantıklı bir hareket, verimli olmayacaksa aynı Windows 10 gibi olacaksa mantıksız bir hareket. Windows saçma sapan sistem dosyalarıyla özellikle işlemci ağırlıklı programlar kullanıyorsanız %5 ile %40 arasında işlemciyi arka planda Windows kullanıyor. Bu da program kullanan insanların macos gibi işletim sistemlerine yönelmelerine sebep oluyor. Ben işlemci ağırlıklı programlar kullanıyorum ve windowsun arka planda çalışan uygulamalarını engelleyerek %20 ile %30 arasında işlemci verimliliği elde ettim. İşlemciden dolayı acamadigim projeleri açar hale geldim.

• @bjkyener hocam özel mesaj atmışsınız ama siz özel mesaj almayı kapatmışsınız yani ben size yazamadım :D

amd varsa sizde

amd ftpm yazıyor onu enabled edeceksiniz

anakart model nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Bgrn7

Windows 11 için Soft Floor gereksinimleri muhtemelen yanlış anlaşılmaya sebep verdiği için resmi Microsoft sayfasından kaldırıldı. Technopat'ın verdiği bilgi eksik ve güncel değil. 

https://blogs.windows.com/windows-insider/2021/06/24/preparing-for-insider-preview-builds-of-windows-11//

Bu linkte net ve kesin bir dille açıklanıyor. Tabloyu incelerseniz net bir şekilde görünüyor.

Sisteminiz minimum gereksinimleri karşılamasa bile Dev Channel aracılığıyla bir süre Windows 11'in geliştirici sürümünü kullanabileceksiniz ancak Release Preview sürümü geldiğinde güncelleme alamayacak, Release Preview sürümüne geçemeyecek ve Windows 10'a dönmeniz gerekecek.

Minimum Sistem Gereksinimleri:

https://docs.microsoft.com/en-us/windows/whats-new/windows-11-requirements

• Processor: 1 gigahertz (GHz) or faster with two or more cores on a compatible 64-bit processor or system on a chip (SoC). (Microsoft'un yayınladığı desteklenen Intel/AMD işlemciler linkine yönlendiriyor.)
    • RAM: 4 gigabytes (GB) or greater.
    • Storage: 64 GB* or greater available storage is required to install Windows 11.
    • Additional storage space might be required to download updates and enable specific features.
    • Graphics card: Compatible with DirectX 12 or later, with a WDDM 2.0 driver.
    • System firmware: UEFI, Secure Boot capable.
    • TPM: Trusted Platform Module (TPM) version 2.0.
    • Display: High definition (720p) display, 9" or greater monitor, 8 bits per color channel.
    • Internet connection: Internet connectivity is necessary to perform updates, and to download and use some features.
    • Windows 11 Home edition requires an Internet connection and a Microsoft Account to complete device setup on first use.

technopat ın dediği şu sayfada

Desteklenen işlemci nesil listeleri için Microsoft’un uyumluluk kılavuzunda şunlar söyleniyor:

“Windows 11 için yeni minimum donanım gereksinimleri var. Windows 11’i çalıştırmak için aygıtların aşağıdaki özellikleri karşılaması gerekir. Sert zemini karşılamayan aygıtlar Windows 11’e yükseltilemez ve yumuşak zemini karşılayan aygıtlar bir yükseltmenin tavsiye edilmediğine dair bildirim alacaklar.”

Compatibility for Windows 11- Compatibility Cookbook | Microsoft Docs

Hardware Requirements

There are new minimum hardware requirements for Windows 11. In order to run Windows 11, devices must meet the hardware specifications. Devices that do not meet the hardware requirements cannot be upgraded to Windows 11.

• Processor: 1 gigahertz (GHz) or faster with 2 or more cores on a compatible 64-bit processor or System on a Chip (SoC)
    • RAM: 4 gigabyte (GB)
    • Storage: 64 GB or larger storage device
    • System firmware: Trusted Platform Module (TPM) version 2.0
    • Graphics card: Compatible with DirectX 12 or later with WDDM 2.0 driver
    • S mode is only supported on Home edition of Windows 11. If you are running a different edition of Windows in S mode, you will need to first switch out of S mode prior to upgrading.

eğer ki bunu karşılıyorsa yumuşak zemine çıkıyorsun yani yüklersin ancak biz tavsiye etmiyoruz diye uyarı ile karşılaşacaksın diyor. tabi bu da şu demek yükledik eyvallah

2 ay geçti hop bilgisayarda anlık shuttler veya hdd donmaları veya çok daha farklı bir sorun olursa destek yok demek oluyor. tabi işlemciden kaynaklı durumlarda.

tam net mi yoksa öyle mi yorumladılar bilmiyorum microsoft da çıkıp bir şekilde açıklamıyor ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: eagleoneye

Guncelleyemiyorsa senede bir laptop çıkaracak macbook gibi.

Intel üzerinden dediğiniz Intel donanımları. İntelin kendi programı otomatik güncelleme veriyor. Keza Nvidiada aynı şekilde.

Valla benimkide Lenovo ama öyle çıkardığı gibi kaldı. İkinci BIOS yazılımında kaldı.

Bluetooth, modem, kamera, kart okuyucu, ses öyle çıkardığı gibi kaldı

Hocam hepimiz böyle olmasını isteriz ama malesef öyle olmuyor. Bilgisayarı alalı bluetooth ile wifi driver 3 kere güncelleme aldı bir fark göremedim şahsen bence pek önemi olmuyor güncellemenin hata olmadığı sürece.

• oyun vs oynamıyorum linux kullanırım sorun yok

• Benim elimde ki intel i3 330m bana yetiyor ne diye yeni pc'ye geçeyim ben şimdi...

İşin komik tarafı daha dün (Win 11 tanıtımından 2 gün sonra :)) pc feci şekilde anormalleşmiş durumda, kullandığım diğer işletim sistemlerinde gram sorun yok ama sıra Win'e gelince start menü açılmıyor Windowsun (sistem yönetim araçları dışında) hiçbir programı normal yoldan açılmıyor. Explorer'ı yeniden başlattım, sfc /scannow attım, regeditten düzenlemeler yaptım, virüs ve disk taraması yaptım sonuç hala aynı. Belli ki format zamanımız gelmiş şu Win 11 açılsa güzel olurdu ama neyse yapacak birşey yok.

• Lenovo T490 için win 11 beklemedeyim. Bios'tan TPM 2.0 açmayı unutmayın, yoksa windows11 yükleyemezsiniz.

Windows 11 TPM 2.0 saçmalığı(Ryzen 1000 serisi testi geçememiş :D  ) güncellendi!!!
  • Father Torque kullanıcısına yanıt

Valla kendi bilir millet ms için kullandığı yeni sayılacak işlemcilerini ms nin keyfine göre değiştirmezWindows 11 TPM 2.0 saçmalığı(Ryzen 1000 serisi testi geçememiş :D  ) güncellendi!!! 

• MS BÜYÜK SAÇMALAMIŞWindows 11 TPM 2.0 saçmalığı(Ryzen 1000 serisi testi geçememiş :D  ) güncellendi!!!  ALTTAKİ GEREKSİNİMLERİ EZE EZE KARŞILIYOR BENİM SİSTEMWindows 11 TPM 2.0 saçmalığı(Ryzen 1000 serisi testi geçememiş :D  ) güncellendi!!!  BİR YERİMLE GÜLÜYORUM MS YEWindows 11 TPM 2.0 saçmalığı(Ryzen 1000 serisi testi geçememiş :D  ) güncellendi!!! 

Sert zemin

• CPU: Çekirdek >= 2 ve Hız >= 1 GHz
    • Sistem Belleği: TotalPhysicalRam >= 4 GB
    • Depolama: 64 GB
    • Güvenlik: TPM Sürümü >= 1.2 ve SecureBootCapable = True
    • Smode: Smode false veya Smode true ve C_ossku (0x65, 0x64, 0x63, 0x6D, 0x6F, 0x73, 0x74, 0x71)

Yumuşak Zemin

• Güvenlik: TPMVersion >= 2.0
    • CPU Nesli

• Toms'un haberine göre Microsoft isteyen OEM'lerin TPM'siz donanımla Windows 11 yüklü PC satmasına izin verecek:

https://www.tomshardware.com/news/windows-11-to-ship-without-tpm-requirement-for-special-purpose-systems

• Father Torque kullanıcısına yanıt

Windows 11 TPM 2.0 saçmalığı(Ryzen 1000 serisi testi geçememiş :D  ) güncellendi!!! Windows 11 TPM 2.0 saçmalığı(Ryzen 1000 serisi testi geçememiş :D  ) güncellendi!!!  Alanın aklına ben....Windows 11 TPM 2.0 saçmalığı(Ryzen 1000 serisi testi geçememiş :D  ) güncellendi!!! 

• programmer_onur kullanıcısına yanıt

Nerede öyle delikanlıWindows 11 TPM 2.0 saçmalığı(Ryzen 1000 serisi testi geçememiş :D  ) güncellendi!!! 

• 128MilyarDolar kullanıcısına yanıt

işlemcin ne?

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.