Şimdi Ara

Windows 11 TPM 2.0 saçmalığı(Ryzen 1000 serisi testi geçememiş :D ) güncellendi!!! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
381
Cevap
5
Favori
23.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Bgrn7

Tam tersine Windows 11'in insider sürümlerini desteklenmeyen cihazlar da kullanabilecek ancak final sürüm çıktığında güncelleme alamayacak, final (RTM) sürüme geçemeyecek ve Windows 10'a dönmesi gerekecek. Kısıtlamalar Windows 11'in final sürümünde başlayacak.

bende bundan korkuyorum şu an yükledim olacak sanıyor çoğu kişi.. halbuki final sürümü almadıktan sonra lisansı alamadıktan sonra hikaye..

bence daha deneyimli birileri sağlam bir kampanya başlatacak herkes itiraz edip destekte bulanacak.

en iyi çözüm microsoft a geri adım attırmak

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Haklı şekilde şikayetçi olan arkadaşlar en güzel cevabı Win11 yüklemeyerek verin diyeceğim ama kaç kişi bu bilinçte olur ki.

eğer microsoft geri adım atmaz ise yapılacak en güzel hareket bence de.

ama tabi başka sorunlar çıkarmazlar insanları geçmeye zorlamak için..

neyseki bu sefer keyif v.s değil büyük bir çoğunluk microsoft sayesinde geçemeyecek.

• En iyisi böyle . Zengin fakir belli olsun canım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • X470 Gaming Plus Max anakartımda TPM varmış iyi bari yırttık Windows 11 TPM 2.0 saçmalığı(Ryzen 1000 serisi testi geçememiş :D  ) güncellendi!!! 

• Kullanmak zorunda değilsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç de umurumda olmaz gerçekten ya i5 6600k işlemcim var win11 yükleyemiyorsam devam win10 dan dert edecek halim yok, sistemimi yükselttiğimde geçerim win11 e geçmediğimde de ömrümden ömür gitmez.

• Gigabyte X570 Aorus Elite anakartlarda zaten var. Biostan Settings-->Miscellaneous-->AMD CPU fTPM ayarını ENABLE yapmak yetiyor..

Desteklemiyor sistemim diye dert etmeyin.Nihai sürümde rahatca kurar herkes..Görsel harici zerre fark yok.Yok oyunlarda daha iyiymiş,NVme desteği tammış hikaye hepsi :))

Türkçe dili yarım yamalak hala.Sadece 1 güncelleme ile herkesin Win 11 e rahatça geçeceği kesin..

Ben orjinal windows 10 Education üzerine direk kurulum yaptım.Windows 11 Education olarak lisansladı hemen :)

Windows 11 TPM 2.0 saçmalığı(Ryzen 1000 serisi testi geçememiş :D  ) güncellendi!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 27 Haziran 2021; 17:51:21 >

• Kurulum sırasında küçük bir reg anahtarı ekleyerek TPM ve SecureBoot sorgulamasına takılmadan kuruluma devam edebilirsiniz.

TPM sorgusuna takılıp kuruluma devam edemiyorsanız TPM, SecureBoot sorgusuna takılıp devam edemiyorsanız SecureBoot kayıt girdilerini tek tek de ekleyebilirsiniz.

Eklenecek reg anahtarı şöyle olacak.

Kod

Yığını:
    Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\LabConfig] "BypassTPMCheck"=dword:00000001 "BypassSecureBootCheck"=dword:00000001

• AdRenaLime kullanıcısına yanıt

Microsoft'un kendi aracında 1600 AF + B450m s2h anakartlı sistemde "Bu bilgisayar Windows 11'i çalıştırabilir." diyor. WhyNotWin11 yazılımında Cpu Compatibility hariç her şey yeşil durumda.

• Öncelikle insanların bilinçlenmesi lazım. Salı yada çarşamba günü insider sürümü çıkıp desteklenmeyen cihazlarda çalıştığında insanlar sesini kesecek. Final sürüme kadar, Microsoft tarafından beta tester olarak kullanilacaklar ve ancak final sürüm çıktığında, insider sürümünü kurabildikleri cihazlarına windows 11 final kuramadiklarini görünce kullanılmış olduklarını anlayacaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bgrn7 -- 27 Haziran 2021; 16:3:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bgrn7

Öncelikle insanların bilinçlenmesi lazım. Salı yada çarşamba günü insider sürümü çıkıp desteklenmeyen cihazlarda çalıştığında insanlar sesini kesecek. Final sürüme kadar, Microsoft tarafından beta tester olarak kullanilacaklar ve ancak final sürüm çıktığında, insider sürümünü kurabildikleri cihazlarına windows 11 final kuramadiklarini görünce kullanılmış olduklarını anlayacaklar.

evet dediğiniz doğru

konuyu güncelledim en başta en sona mesaj olarak da atayım bir değişiklik söz konusu bakalım.

• """" Technopat sitesinde yer alan habere göre yeni bir durum söz konusu """"

Sert zemin

• CPU: Çekirdek >= 2 ve Hız >= 1 GHz
    • Sistem Belleği: TotalPhysicalRam >= 4 GB
    • Depolama: 64 GB
    • Güvenlik: TPM Sürümü >= 1.2 ve SecureBootCapable = True
    • Smode: Smode false veya Smode true ve C_ossku (0x65, 0x64, 0x63, 0x6D, 0x6F, 0x73, 0x74, 0x71)

Yumuşak Zemin

• Güvenlik: TPMVersion >= 2.0
    • CPU Nesli

şeklinde belirtilmiş yani yumuşak zeminde kullanıcı windows 11 yükleyebilir ancak performansı ve nasıl çalışacağı ile ilgili garanti vermeyecek bu sistemlere sahip kişiler yani şu anki hali ile

ryzen 1000 serisi FX işlemci serisi ve intel de 8000 altı seri windows 11 e yükseltmenin tavsiye edilmediği ile ilgili bildirim alacaklarmış dolayısı ile istersek yükleyebilecekmişiz. tercih bizim

olacak sorunlar yaşarmıyız orası bilinmez.

haberin kaynağı : Windows 11 Resmi Olarak İlk Nesil AMD Ryzen İşlemcileri Desteklemiyor - Technopat

• i3 10100f ve msi 460m-a pro lu anakartım ile uyumsuz diyor hepsi 2020 de çıkmış parçalar wtf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FollowTheLight -- 27 Haziran 2021; 17:52:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Teknisyeni

Merhaba siz pc Windows 11 hangi sürümü kurdunuz home sürümde tpm Özelliği istemiyormuş sanırım proda istiyormuş

home kurdum ama benım anakartta tpm var

• quote:

Orijinalden alıntı: Hellmonger

bende bundan korkuyorum şu an yükledim olacak sanıyor çoğu kişi.. halbuki final sürümü almadıktan sonra lisansı alamadıktan sonra hikaye..

bence daha deneyimli birileri sağlam bir kampanya başlatacak herkes itiraz edip destekte bulanacak.

en iyi çözüm microsoft a geri adım attırmak

Alıntıları Göster

benim kurduğum developer sürümü otomatik lisanslandı işlemcim r3 1200 bu arada

• quote:

Orijinalden alıntı: Question-X

Olmıyan birşeyi aktive edememki  , anakartta TPM modülü takılı olmadığı için doğal olarak TPM arayüzünü göstermiyor şuan.

ASUS TPM-M R2.0 Universal Multicolor 1 pc(s) (bossbilisim.com) - Bu ürünü satın aldım.

Maliyet: 140 TL - Herşey Dahil.

@Lonestalker

sonucu buraya yaz hocam bende işlemci sorun gibi ...

bende TPM header var (Asus MAXIMUS VII GENE Intel Z97 neredeyse 7 yıl oldu)

Windows 11 TPM 2.0 saçmalığı(Ryzen 1000 serisi testi geçememiş :D  ) güncellendi!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 27 Haziran 2021; 17:52:24 >

• İşlemciden ve TPM 2.0 'dan dolayı Windows kuramıyanlara çözümü veriyorum:

Bu hatayı alıp windows 11 kuramıyanlar için çözüm çok basit...

1.Rufus ile bir USB diske windows 11 kurulum belleği oluşturun.

2.Bir windows 10 pro isosunu Ultraiso veya Poweriso gibi programla açın.

3. Windows 10 pro isosu içindeki Sources klasöründeki install.wim dosyası haricindeki herşeyi Rufusla hazırladığınız kurulum belleğindeki Sources klasörüne kopyalayın.

4.Artık Windows 11 kurabilirsiniz. Hazırladığınız USB kurulum diski ile makinenizi başlatıp kuruluma geçin. Cillop gibi kurulduğunu göreceksiniz.. Ve yok işlemciniz desteklemiyor yok TPM 2.0 bilgisayarınızda yok gibi abuk subuk mesajlar çıkmadan kurulum tamamlanacak.

Şu anda bu mesajı o şekilde kurulum yaptığım Windows 11' den yazıyorum...

Hadi kolay gelsin :))

• murat8361 kullanıcısına yanıt
    çok belli olursa gizlenmek zorunda kalırsınız.
    azınlıksınız.

• Bende TPM'li anakart ve Intel 8400 var ama Win 11 umrumda bile değil.

Windows 10'un yetersiz kaldığı ne var ki? Win 11 bana ne kazandıracak? Boş beleş işler.

Zaten böyle saçma birşeyi dayatamazlar, ya geri adım atacaklar ya da bir süre sonra Windows 11 Lite sürüm gibi bişey çıkarırlar eski donanımları destekleyen.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.