Microsoft un yaptıgına zerre katılmıyorum ve dogru bulmuyorum.6 12 cekirdekli bir 3930K nın desteklememesi sacma otesi bir durum ayrıca ucuz Anakartlarda o TPM denen seyden cogunda yok.Burada Microsoft u haklı bulmuyorum. Yalnız bedava ya da 10,20 TL lik Key ile Microsoft Kullanan ki buna ben de dahilim ve Windows a yıllardır tek kurus para odemeyen kullanıcıların Alsın basına calsın vb soylemlerini son derece haksız buluyorum.Senin benim zaten soz soylemeye hakkımız yok ki neyin sikayetini yapıyorsun. Bazı yorumları da sasırarak okuyorum.Forumun,Normal Kullanıcının %90 ı Linux u bile bilmez,bilse de kullanmaz.Windows u gidip Apple ile falan da kıyaslayamazsın.Macos u kim kullanır,kac kisi kullanır,neden kullanır.Linux ile Macos ile gidip Windows kıyaslanamaz bile bir de soyle cöp böyle cöp , soyle sorunlu boyle sorunlu dalga gecilip son derece sert elestiriliyor.Kullanma o zaman varsa alternatifi oyun oynayabilecegin,multimedia olarak kullanabilecegini,render 3d vb kullanabilecegin baska program varsa kullan.Ya da begenmiyorsan otur kendin yeni bir program yaz adını da mesela Turkun Gucu İsletim Sistemi de Dunya onu kullansın. i9 10900ES islemcime Sarı ısık yakıyor uyarı veriyor bir de B460M A Pro da TPM ye yok diyor.Acıkcası Bios a girip acık mı kapalı mı bakmadım bile zaten ucuz anakartlar hep kırpılmıs oluyor. Sonuc olarak Microsoft yuklemeye izin verirse yukleriz yok vermezse yuklemeyiz bu kadar basit bitene kadar Win10 Pro kullanırız.Sonra olmaz sag kalırsak bakarız tekrar, ayrıca ben dahil belki %70-80 inin bir kurus para odemedigimiz sistem icin elestiri ve dalga gecme hakkımız bence yok.Gidip 1000 lira,1500 lira neyse rakamı veren tuketici ise istedigi gibi elestirebilir. |
Windows 11 TPM 2.0 saçmalığı(Ryzen 1000 serisi testi geçememiş :D ) güncellendi!!! (14. sayfa)
-
-
TPM ile sanırım korsanı kademeli olarak bitirmeyi hayal ediyorlar ancak işlemci sınırlamasını pek anlamadım.
İşin sonunda 11 de ortalık malı olur herkes kurar ancak 20 liralık key atıp full orijinal kullanma rahatlığı kalmayacak gibi.
-
Harbi laptop ne olacak bence beklemek lazım fiyatları çakılır win 10 niye kullanayım sonuçta 11 varken
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
bunu yaparak korsanı arttıracak haberi yok ms nin
-
İşlemci desteği başlı başına saçma. Hadi TPM bir nebze işe yarabilir ama sürekli mavi ekran veren uyduruk bir Windows'u çalıştırması için yüksek işlemci istiyor.
Ryzen 3 2200G'yi niye koymadılar anlamadım. O kadar beş para etmeyen Celeron işlemcileri koymuşlar, Ryzen 3 2200G'yi koymamışlar. Umarım düzeltilir.
Ayrıca Asus Prime A320M-K'da TPM modülü var mıdır?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sert Zemin/Yumuşak zemin olayı bir gün önce kaldırıldı. Zaten paylaştığınız linkte artık herhangi bir zemine dair referans yok.
Yumuşak zeminde TPM 1.2 ve herhangi çok çekirdekli, 1ghz üstü 64 bit işlemci yeterli oluyordu ama dediğim gibi kaldırıldı. Yani artık TPM 2 ve Compatiable (8. Nesil ve üstü Intel veya zen+ ve ustu amd işlemci) 64 bit işlemci gerekli.
Windows 11 Release Preview çıkana kadar, minimum gereksinimleri karşılamayan cihazlarla, dev channel üzerinden Windows 11 kullanabileceksiniz ama stabilite sorunları yaşayacaksınız. Sonrasında Windows 10'a geri dönmek zorunda kalacaksınız.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
biosa yada kullanma klavuzuna bak anlarsın var mı yok mu
EKLEME: baktım tpm yok kartında
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 27 Haziran 2021; 21:41:57 >
-
Microsoft yeni çıkardığı sistemin kullanılmasını herkesin geçmesini ister o yüzden bence destek listesi genişleyecektir orda bi R bekliyorum. Ryzen 1700üm var 8/16 canavar gibi işlemci neye yetmiyor sanki de listede yok. Anakartımda tpm de açabiliyorum daha ne yani boş iş.
-
bende tpm 2.0 var biosdan açtım açmadan önce w11 yükleyemezsiniz diyordu şimdi açtım şimdi yükleyebiliyorsunuz diyor :D
anakart : asus tuf b450 pro gaming
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celest -- 27 Haziran 2021; 21:39:41 > -
quote:
Orijinalden alıntı: sardemirLenovo T490 için win 11 beklemedeyim. Bios'tan TPM 2.0 açmayı unutmayın, yoksa windows11 yükleyemezsiniz.
aynen açtım az önce :D
-
Benim anakarttada var tpm 2.0 ama işlemci desteği yok i7 6700kquote:
Orijinalden alıntı: Celestaynen açtım az önce :D
Alıntıları Göster
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tpm açmadan denediniz mi kuruluyor mu diye
quote:
Orijinalden alıntı: Bilgisayar Teknisyeni
Benim anakarttada var tpm 2.0 ama işlemci desteği yok i7 6700k
Alıntıları Gösteraçıpta denedinizmi
-
Denedim bu pc kurulamaz diyor
quote:
Orijinalden alıntı: Bilgisayar Teknisyeni
Denedim bu pc kurulamaz diyorağa be anlaşılan bill gates çarkların dönmesini istiyor
-
O çark bu gidişle kırılır eline alıp tamire götürür :))
onun çarkına ben kıytırık sistemler destekliyor diyor
-
Öyle ya da böyle destek gelir. Desteğin Windows'tan gelmesi de şart değil. Çok da şeyime yani. Desteği getirmezse, Hintli bir abi halleder. Biz de eski sistemlere 1 yıl geç kurarız.
Elimizde de düzgün lisans varsa isterse BSA gelsin ofisi bassın. Hiç sorun olmaz. "Ay sende düzgün lisans var; ama windows'un içeriği ile oynamışsın ya sen" diye bir konsept yok. Bu arada bu da lisansı geçersiz kılar da, kimse, hele ki Türkiye'de bunu sallamaz.
Microsoft geçmişte beni sağlam kazıkladığı için, ucuz lisanslarla yürürüm. Öyle olunca da Microsoft'tan destek bekleme hakkı da kendimde görmüyorum. Biz kendi desteğimizi kendimiz yaratırız. O malı yollasın. Benden lisans başına 100 lira işler.
-
Win 11 ne ara yüklemeye açıldı aga. Kullanılıyomu su anda? Mağaradan çıkmış gibi hissediyorum yorumları okudukça :))
Şurada biri bilgi vermiş adam eski bilgisayarda bile çalıştırmış bir deneyin bklm
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celest -- 27 Haziran 2021; 22:19:17 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X