Hadi benim işlemci Phenom X6, 10 seneyi geçti. Ryzen'ları bile elemesi skandal. Şu Linux'ın oyun desteği iyice genişlese, gram durmayacağım Windows'ta. @AnadoluEfes Hocam buradaki mesele Windows 11'e geçememek değil. Bu dayatmanın sadece işletim sistemi üzerinde değil, oyunlar ve yazılımlara sıçrama tehlikesinden asıl tepki. Ben gittiği yere kadar Windows 10 kullanırım mesela. Ama yarın bi gün Microsoft çıkıp parayı basıp sadece 11'e oyun yazılım ürettirirse, çat diye ortada kalırız. |
Windows 11 TPM 2.0 saçmalığı(Ryzen 1000 serisi testi geçememiş :D ) güncellendi!!! (10. sayfa)
-
-
O zaman ms alsın w11 i kütüp hanesine koysun dünyada çok kişi yüklemez bunu şunu anladım ms kafayı yemiş bunu yaparak ne amaçlıyor merak ediyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 27 Haziran 2021; 1:58:36 > -
Bu zorunluluk tam sürümde belki ilk günden, belki de -ki büyük ihtimalle sonradan güncellemeler ile kaldırılacak.
Micro'da biliyor zaten kimsenin W11'e geçmek için yeni işlemcilere para vermeyeceğini. Şu an bilgisayarını özellikle iş için kullanan pek çok insan zaten kurulu düzenini terk edip W11'e geçmeyecektir, iş yazılımlarını W11 için yeniden kurmak demek bir dünya istenmeyen vakit harcamak demek. Bi de kayıtlı verilerin çalışmamasından endişe edilir bu tip durumlarda.
Bi de üstüne donanımsal zorunluluk eklenince Micro bu windows'un turşusunu kurar 11 kavanoz. O yüzden çok üzerinde durmaya değecek bir konu değil, yeterince ilgi gösterilmeyince bir güncelleme yayınlayacak ve bir de bakmışsınız hesap makinesinde bile çalışabilir hale getirilecek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 27 Haziran 2021; 2:9:0 > -
İnatla tpm şartıyla çıkarırsa zaten baştan havasını alır
-
bir ara altın fiyatları ile kapışan 6/7. nesil işlemcilerin fiyatı düşer:)))
bence resmi olmasa da gayıresmi patchler çıkacaktır , yada 11 için versiyon seçenekleri sunabilir
- x sürümü eski sitemleri desteklemez daha hızlı çalışır....
- y sürümü eski sistemleri destekler performans kaybı ...
-
-
Kesin bu TPM 2.0 denilen güvenlik zımbırtısı asıl amacı arka planda CPU'yu yavaşlatıp ömrünü kısaltmak için yapılmış bir şeydir. Yoksa bu tür müdahaleler olmadan CPU'lar kolay kolay eskimiyor. Kendim Ryzen 3600 kullanıyorum ama yine de temkinli yaklaşmak lazım
-
Benim ryzen sisteme baktım TPM menüsü ve ayarı ve kartta tpm modül takma yeri var alt resimde anakart klavuzunda görülüyor. Anakart c6h işlemci ilk nesil 1800x. Neyse açtım ve çalıştıra tpm.msc yazınca var diyor ama test programında hala bu pc w11 çalıştıramaz diyor Neyse mutlaka başka bir olayı vardır ileride buluruz (ki sanırım bulduk o modül takılacak diyor ms efendi de işin komiği bu modül yok satışta)
Evet TPM modül takma yeri altta görülüyor
TPM ayar giriş
Alttaki seçiliydi üstekini seçince windovs da gördü
Windovs artık var dese de
MS hala olmaz abi diyor ki sanırım illa o modül takılacak diyor
Bunu açsam da fark etmiyor çünkü modül takılı değil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 27 Haziran 2021; 6:27:5 >
-
Ryzen 1800, Windows 11 desteklemiyor, o yüzden hata veriyor. En az 2. nesil Ryzen istiyormuş.Sonradan bu desteğin ekleneceğini düşünüyorum.Firmware Tpm seçili iken modül takmanıza gerek yok. Yazılımsal Tpm de yüklemek için kurtarıyormuş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 27 Haziran 2021; 6:41:29 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yüklenmezse yüklenmesin. Windows hep böyle saçma sapan şeyler yapıyor hep de ellerinde patlıyor hala öğrenemedi koca şirket. Çıkardığı 3 işletim sisteminden 2si balon çıkıyor. Vista balon, 8 balon, 8.1 balon, görünüşe göre 11 de balon olacak.
-
WhyNotWin11 isimli küçük ve ücretsiz bir uygulama hazırlanmış, MS'in programından çok daha detaylı yükseltme bilgileri sunuyor (açıklanan resmi bilgilere göre), aşağıdaki Github sayfasından indirip deneyebilirsiniz:
https://github.com/rcmaehl/WhyNotWin11
Bende sonuçlar şu şekilde çıktı:
Kısaca MS'un Ryzen 1600'e takması hariç tüm şartları sağlıyor görünüyorum.
-
Öncelikle win sistemlerinin hepsi mükemmel değil. O yüzden sakin olun. Yani win11 çıkmış kara kara düşünmeye gerek yok. Çok bilirim eski nesil bir önceki sisteme geçtiğimi. Çünkü bazı sistemler makyaj gibi ama inanın o makyaj berbat ediyor sürümü.
Ancak firmaya suç atmadan önce hangi ülkede de yaşadığınıza bakın ondan sonra yahu bu değişiklik bize değil ki dersiniz. Sen 20 25 bine sistem yenilersem muhtemelen çok zenginim dersin abd de elin veledi harçlıklarıyla alıyor sistemleri. Yani fakirler değil ilk başta zenginler düşünülür. Daha sonra hatta çok sonra elbet bize bişeyler düşer.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
sayfadaki yeşil yerdeki dosyayı diyorsan onu indirdim ama içinde kurulum dosyasına benzer bir şey yok
-
"Download here" diye bir metin var, orayı tıklayınca iniyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
tamam alt sayfadaymış sonradan fark ettim tam yazacaktım yazmışsın benim eski sistemde baktım daha beter sanki w10 dan farklı uzay çağı sistemi w11 çıkarmış ms de hey allahım sonra yeni de bakarım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 27 Haziran 2021; 9:53:8 >
-
Desteklemeyenler Windows 10 kullanmaya devam edebilir burada itiraz edilecek bir nokta göremiyorum. Windows 10 varken kaç sene windows 8.1 gayet hızlı bir şekilde kullandım.(Bilgisayarım kaldırmıyordu)
-
Microsoft golü attı. Şimdi oyunlarda 11 diretir şimdi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: eagleoneyePC donanımı üreticileri çok zayıf kalıyor.
Ben ses kartı, wifi kartı, ekran kartı, ram, işlemci vsvs. aldiysam bunun yeni Windows için driverini çıkartmak zorunda. Hemde kendi sitesinden yayınlamak zorunda. Burada hangi üretici ürünün arkasında durursa artık hep o markadan alacağım donanımları.
Laptop alıyoruz. Kendi sitesine giriyorum. Driver bölümünde driverlar senede 1 ya güncellenmiş ya da guncellenmemis çıktığı gibi kalmış. 2016da çıkmış PC o driver ile kalmış.
Kardeşim sen guncellesene her ay driverini. Bundan sonra hangi üretici driverlarini aylık ya da 3ayda bir günceller o üreticinin ürününü kullanırım
Dediğiniz imkansız gibi bir şey. Laptop üreticileri o kadar çok cihaz çıkartıyor ki hangisine güncelleme versinler ? Ki senede 1 güncellenmiyor yeni aldıysanız. Benim lenovo bilgisayarımı alalı intel üzerinden neredeyse her ay update geliyor. Nvidia her ay update getiriyor. Lenovo da kendi uygulamasından 3. bios update güncellemesini verdi.
-
@Father Torque bence bu ms amd ye takmış benimde öyle hadi 2010 da aldığım işlemciyi anlarım da 3 yıllık işlemciye de eski diyorsa bir yerimle gülerim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 27 Haziran 2021; 10:19:22 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X