Şimdi Ara

windows 2000 her açılışta disk denetlemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    windows 2000 işletim sistemi kullanıyorum, bilgisayarın her açılışında otomatik olarak disk denetlemesi yapıyor. bunu nasıl kaldırabilirim?

• windowsun açılış esnasındanmı bahsediyon yoksa bilgisayarınmı eğer bilgisayardan bahsediyorsan tabiki bios bölümünden boot bölümü var sende sanırım ilk önce bott disk olarak gözüküyor onu ya cdrom yap yada hdd yap ama unutma floppy yi en aşağa çekki bidaha görmesin ok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: firatersan

windowsun açılış esnasındanmı bahsediyon yoksa bilgisayarınmı eğer bilgisayardan bahsediyorsan tabiki bios bölümünden boot bölümü var sende sanırım ilk önce bott disk olarak gözüküyor onu ya cdrom yap yada hdd yap ama unutma floppy yi en aşağa çekki bidaha görmesin ok.
    bilgisayarınıza bağlı bir tarayıcı veya yazıcı varsa bunun bağlantısını söküp bilgisayarı öyle çalıştırın.eğer bu durumda bilgisayar açılışında checkdisk yapmazsa tarayıcı ya da yazıcının en son sürücüsünü kurun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferdcasx

bilgisayarınıza bağlı bir tarayıcı veya yazıcı varsa bunun bağlantısını söküp bilgisayarı öyle çalıştırın.eğer bu durumda bilgisayar açılışında checkdisk yapmazsa tarayıcı ya da yazıcının en son sürücüsünü kurun.

Alıntıları Göster
    Merhabalar,

Arkadaşım benim anladığım kadarıyla Detecting İDE drivers bölümünden bahsediyorsun bunu her seferinde yapmaması için bilgisayarın ilk açılış sırasında(ramleri sayarken) del tuşuna basarak Bios moduna geç ve burada Standar CMOS Features bölümüne gir burada sirasıyla İDE'leri göreceksin onalrın içine girip AUTO yu kadırıp Manual olarak tanıt ve sorun çözülsün tabi sorun buysa

• quote:

Orijinalden alıntı: madness

Merhabalar,

Arkadaşım benim anladığım kadarıyla Detecting İDE drivers bölümünden bahsediyorsun bunu her seferinde yapmaması için bilgisayarın ilk açılış sırasında(ramleri sayarken) del tuşuna basarak Bios moduna geç ve burada Standar CMOS Features bölümüne gir burada sirasıyla İDE'leri göreceksin onalrın içine girip AUTO yu kadırıp Manual olarak tanıt ve sorun çözülsün tabi sorun buysa

Alıntıları Göster
    arkadaslar cevaplarınız için tesekkür ederim, bilgisayar açılırken değil de windows açılırken "disklerinizden birinde hata olduğundan denetleme yapılması gerekir" gibi bir mesaj çıkıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: barbaros79

arkadaslar cevaplarınız için tesekkür ederim, bilgisayar açılırken değil de windows açılırken "disklerinizden birinde hata olduğundan denetleme yapılması gerekir" gibi bir mesaj çıkıyor.

Alıntıları Göster
    başlat>çalıştır>regedit yazıp enter'a basın.kayıt defteri düzenleyicide
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
    anahtarında "SFCDisable"=dword:00000000 olmalı.eğer değilse sağ tıklayıp düzenle seçin ve değer kısmını 0 yapın.
    ya da
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager
    anahtarında "BootExecute"=autocheck autochk * olmalı.eğer değilse sağ tıklayıp düzenle seçin ve "autocheck autochk *" dışında başka bir değer varsa silin.

not: kayıt defteri sistemin önemli bileşenidir.üzerinde yapılabilecek değişiklik sistemin çalışmamasına yol açabilir.bu yüzden değişiklik yapmadan önce mutlaka yedeğini alın.değişiklik yaptıktan sonra yeni anahtarların etkin olması için bilgisayarı yeniden başlatmalısınız.

• quote:

başlat>çalıştır>regedit yazıp enter'a basın.kayıt defteri düzenleyicide
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
    anahtarında "SFCDisable"=dword:00000000 olmalı.eğer değilse sağ tıklayıp düzenle seçin ve değer kısmını 0 yapın.
    ya da
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager
    anahtarında "BootExecute"=autocheck autochk * olmalı.eğer değilse sağ tıklayıp düzenle seçin ve "autocheck autochk *" dışında başka bir değer varsa silin.

not: kayıt defteri sistemin önemli bileşenidir.üzerinde yapılabilecek değişiklik sistemin çalışmamasına yol açabilir.bu yüzden değişiklik yapmadan önce mutlaka yedeğini alın.değişiklik yaptıktan sonra yeni anahtarların etkin olması için bilgisayarı yeniden başlatmalısınız.

Alıntıları Göster
    format at sistemin gitmiş herhalde

bende hiç yapmıyor benimde w2000

onu taramayı iptal etme

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: froggy

format at sistemin gitmiş herhalde

bende hiç yapmıyor benimde w2000

onu taramayı iptal etme

Alıntıları Göster
    ferdcasx dediklerini kontrol ettim, senin yazdıklarınla aynı değerler. baska önerebileceğiniz bir şey var mı format atmak dışında(formatlıyamıyorum bilgisayarı kurtaramıyacağım şeyler var üzerinde)

• quote:

ferdcasx dediklerini kontrol ettim, senin yazdıklarınla aynı değerler. baska önerebileceğiniz bir şey var mı format atmak dışında(formatlıyamıyorum bilgisayarı kurtaramıyacağım şeyler var üzerinde)

Alıntıları Göster
    3. parti bir yazılımla harddisk üzerinde bad sector var mı onu bir kontrol etmenizi tavsiye ediyorum.windows yardımından da Chkntfs konusunu inceleyip bu komut yardımıyla bir sistem denetimi yapın.eğer sorun çözülmezse:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Session Manager] anahtarına gidip "AutoChkTimeOut"=dword:0000000 değerini bu şekilde değiştirin...

microsoft destek buradan da sorun ve çözüm ile ilgili bilgi edinebilirsiniz.ama klasik microsoft çözümü...

• quote:

3. parti bir yazılımla harddisk üzerinde bad sector var mı onu bir kontrol etmenizi tavsiye ediyorum.windows yardımından da Chkntfs konusunu inceleyip bu komut yardımıyla bir sistem denetimi yapın.eğer sorun çözülmezse:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Session Manager] anahtarına gidip "AutoChkTimeOut"=dword:0000000 değerini bu şekilde değiştirin...

microsoft destek buradan da sorun ve çözüm ile ilgili bilgi edinebilirsiniz.ama klasik microsoft çözümü...

Alıntıları Göster
    "AutoChkTimeOut" değerini 0 yaptım bu seferde 10 saniye beklemeden dogrudan denetleme yapmaya basladı...

• quote:

"AutoChkTimeOut" değerini 0 yaptım bu seferde 10 saniye beklemeden dogrudan denetleme yapmaya basladı...

Alıntıları Göster
    harddisk üzerinde bad sector taraması yaptınız mı???chkntfs komutunu kullandınız mı???
  • quote:

harddisk üzerinde bad sector taraması yaptınız mı???chkntfs komutunu kullandınız mı???

Alıntıları Göster
    ferdcax tavsiyelerin için cok tesekkür ederim, uzun bekleyiş sonunda acılırken tarama yaptı bad sectorler buldu, en son acarken tarama yapmadı. inş. tekrar yapmaz...işin zor tarafı dosya sistemi de FAT32 idi.
  • quote:

ferdcax tavsiyelerin için cok tesekkür ederim, uzun bekleyiş sonunda acılırken tarama yaptı bad sectorler buldu, en son acarken tarama yapmadı. inş. tekrar yapmaz...işin zor tarafı dosya sistemi de FAT32 idi.

Alıntıları Göster
    umarım sorun kalıcı olarak çözülmüştür
  • quote:

umarım sorun kalıcı olarak çözülmüştür

Alıntıları Göster
    en üstte ab(varsayılan) reg_sz değer atanmamış yazıyor
    altında abbootexecute reg_multi_sz autocheck autocheck yazıyor...

ama "AutoChkTimeOut"=dword:0000000 değerini bulamadım bende mi hata var yoksa xp de farklı bir yerde mi benim de sorunum her açılışta disk gözden geçirmesi......
    yardımcı olursanız sevinirim.....

• quote:

Orijinalden alıntı: atokgozlu

ama "AutoChkTimeOut"=dword:0000000 değerini bulamadım bende mi hata var yoksa xp de farklı bir yerde mi benim de sorunum her açılışta disk gözden geçirmesi......

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: atokgozlu

xp'de de aynı anahtarlar sözkonusu.ama sizin tam olarak anlatmak istediğiniz anlaşılmıyor.daha açık yazarsanız daha sağlıklı şekilde yardım edebiliriz...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: atokgozlu

xp'de de aynı anahtarlar sözkonusu.ama sizin tam olarak anlatmak istediğiniz anlaşılmıyor.daha açık yazarsanız daha sağlıklı şekilde yardım edebiliriz...

Alıntıları Göster

kısmında dediğiniz ayarı bulamadım.

bunlar yazıyor. AutoChkTimeOut"=dword:0000000 kısmı yok yanlış yere mi bakıyorum acaba
    yukardaki tarif ettiğiniz yere baktım.
    teşekkür ederim

• quote:

kısmında dediğiniz ayarı bulamadım.

bunlar yazıyor. AutoChkTimeOut"=dword:0000000 kısmı yok yanlış yere mi bakıyorum acaba
    yukardaki tarif ettiğiniz yere baktım.
    teşekkür ederim

Alıntıları Göster
    hoca disk denetlemesi yaparken bir tuşa basıp geçmesini mi sağlıyorsun yoksa denetlemeyi bitiriyor,açılıyor ve sonra tekrar açıldığında aynı şeyi tekrarlıyormu?
    hatırladığım kadarıyla win 2000 de bir kerelik bu işi tamamlamasını beklememiz gerekiyordu,saçma biraz ama öyle...

• quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

hoca disk denetlemesi yaparken bir tuşa basıp geçmesini mi sağlıyorsun yoksa denetlemeyi bitiriyor,açılıyor ve sonra tekrar açıldığında aynı şeyi tekrarlıyormu?
    hatırladığım kadarıyla win 2000 de bir kerelik bu işi tamamlamasını beklememiz gerekiyordu,saçma biraz ama öyle...

Alıntıları Göster
    disk denetlemesini bitirse de yine her açılışta disk gözden geçirmeye başlıyor.
  • quote:

disk denetlemesini bitirse de yine her açılışta disk gözden geçirmeye başlıyor.

Alıntıları Göster
    @atokgozlu
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager anahtarında
    BootExecute değeri var.bu değer autocheck autochk * şeklinde olmalı...

en baştan sizde de aynı sorun vardı ve burada yazan işlemleri mi uyguladınız???tam olarak ne yaptığınızı ve sorununuzu açık bir şekilde yazsanız daha iyi olacak!!!

not: xp pro mu home edition mu kullanıyorsunuz???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferdcasx -- 11 Nisan 2006; 1:57:09 >

• quote:

@atokgozlu
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager anahtarında
    BootExecute değeri var.bu değer autocheck autochk * şeklinde olmalı...

en baştan sizde de aynı sorun vardı ve burada yazan işlemleri mi uyguladınız???tam olarak ne yaptığınızı ve sorununuzu açık bir şekilde yazsanız daha iyi olacak!!!

not: xp pro mu home edition mu kullanıyorsunuz???

Alıntıları Göster
    üstad bende de aynı her açılışta disk gözden geçirme yapıyor. ayrıca kapanmama sorunu var yani kapanıyor ama çok geç kapanıyor windowstan çıkıyor öylece bekliyor 2-3 dak. sonra kapanıyor.
    sistemim xp pro....
    ilgin için teşekkür ederim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.