Şimdi Ara

windows 32 bit ve 64 bit sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

3ds max ve işletim sistemi ile ilgili bir sorum olacaktı.

bilgisayarın işletim sistemi 64 bit. ben bilgisayara 32 bit 3ds max 2010 kurdum. 64 bit işletim sisteminde 32 bit 3ds max programını kullanmanın dezavantajı nedir, bir fark olur mu?

• farkı yok 32 bit ve 64 bit denililen şey veri yoludur. Basite indirgenerek şöyle anlatıla bilir 4 şeritli bir yolu 64bit diye 2 şeritli yolu şeritli bir otobana benzetebiliriz buda 32bit tir. 2 side aynı işi yapar veriyolu daha geniştir. 32 bit le çalışmanız size dez avantaj sağlamaz ama 64 bit versiyonu varsa size fayda sağlar..

Kolay gelsin..
  • birde bilgisayarın rami 16gb. 32 bit işletim sistemi kurulursa sadece 3gb nı kullanılıyormuş. 64 bit işletim sistemi kurulursa 16 gb nıda kullanıyormuş bilgisayar. böyle birşey var mı?

işletim sisteminin farkını anladım.bu programların 32 ve 64 biti ne oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arcarc85 -- 19 Haziran 2013; 16:31:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arcarc85

birde bilgisayarın rami 16gb. 32 bit işletim sistemi kurulursa sadece 3gb nı kullanılıyormuş. 64 bit işletim sistemi kurulursa 16 gb nıda kullanıyormuş bilgisayar. böyle birşey var mı?

işletim sisteminin farkını anladım.bu programların 32 ve 64 biti ne oluyor?

Evet doğrudur. 32 bit işletim sistemi 3.3gb ramden fazlasını read edemez.
    32 bit işletim sistemine 32bit program kurduğunda aldığın performansın aynısını, 64 bit işletim sistemine kurduğun 32 bit programdan alırsın. Hiç bir fark olmaz.
    Ama 64 bit işletim sistemine 64 bit program kurarsan bir tık daha hızlı çalışır. Kafaya takılacak bir durum yok. Programın 64biti yoksa 32bit kullanmaya devam et.
  • teşekkür ederim yardımın için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.