Bildirim
Windows 64 bit Kullanılabilir Ram Sorunu
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Abes gozukebilir ama genelde 32 bit sistemde ram oyle gozukuyor. 64 bit yazmasina ragmen 32 bit sisteminizin olma sansi var mi? Neden soruyorum, orijinal olmayan windowslarda ilac bazli bu tip sorunlar olabiliyor...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba,
BIOS üzerinden herhangibir XMP profili kullanıp kullanmadığınızı kontrol edebilirsiniz,
Ramleri tek tek aynı slota takarak 4GB olarak çalışığ çalışmadıklarını kontrol edebilirsiniz,
Her iki ram üzerinde takılı iken anakart üzerinde memory ok tuşu ile ayarlamalarını yapabilirsiniz. -
Bende windows'tan şüpheleniyorum ama bilmiyorum.Bu ramleri teker teker takmayı yapmadım onu deneyicem.Çünkü 4 gb eksik.Sanki bir tanesi çalışmıyor gibi. -
quote:
Orijinalden alıntı: KaraEfendi
Abes gozukebilir ama genelde 32 bit sistemde ram oyle gozukuyor. 64 bit yazmasina ragmen 32 bit sisteminizin olma sansi var mi? Neden soruyorum, orijinal olmayan windowslarda ilac bazli bu tip sorunlar olabiliyor...
evet,orjinal değil ama 64 bit olarak aldım.Sistem özelliklerinde de 64 bit yazıyo.Belki de 32 bit olabilir. -
quote:
Orijinalden alıntı: Bilendenal Destek
Merhaba,
BIOS üzerinden herhangibir XMP profili kullanıp kullanmadığınızı kontrol edebilirsiniz,
Ramleri tek tek aynı slota takarak 4GB olarak çalışığ çalışmadıklarını kontrol edebilirsiniz,
Her iki ram üzerinde takılı iken anakart üzerinde memory ok tuşu ile ayarlamalarını yapabilirsiniz.
BIOS'ta bir türlü RAM ilgili seçenek bulamadım.Sadece profile var. -
Bu arada KaraEfendi'nin dediğinden şüphelendim ve program dosyalarının adında x86 yazdığını buldum.Yani şimdi sistemin 32 bit olma ihtimali var mı yoksa 64 bitde de x86 mı yazıyo ?
-
aynı sorunu ben de yaşadım dün çözdüm. sistemi vatandsan toplamıştım sisteminizle çok benzer. amd fx8320 gigabyte 970a ud3 ramler aynı. vatana götürdsüm sağolsunlar baya ilgilendiler. ramleri tek tek taktılar falan. sonra ramlerden birinde sorun olduğunu söylediler ve değiştirdiler. şu an 8 gb kullanılabilir durumda. ben de bayağı araştırmıştım ama çözüm ramleri değiştirmek galiba.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itumeleng -- 15 Temmuz 2013; 18:45:20 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Hardblack
Bu arada KaraEfendi'nin dediğinden şüphelendim ve program dosyalarının adında x86 yazdığını buldum.Yani şimdi sistemin 32 bit olma ihtimali var mı yoksa 64 bitde de x86 mı yazıyo ?
Şu anda yüklü olan 64 bit gibi görünüyor. Format atıp tekrar kurup baktın mı? -
quote:
64 bit sistemin. Sorunun kaynağını bilmiyorum daha önce görmüştüm bende, merak ettim şimdi
-
quote:
Orijinalden alıntı: itumeleng
aynı sorunu ben de yaşadım dün çözdüm. sistemi vatandsan toplamıştım sisteminizle çok benzer. amd fx8320 gigabyte 970a ud3 ramler aynı. vatana götürdsüm sağolsunlar baya ilgilendiler. ramleri tek tek taktılar falan. sonra ramlerden birinde sorun olduğunu söylediler ve değiştirdiler. şu an 8 gb kullanılabilir durumda. ben de bayağı araştırmıştım ama çözüm ramleri değiştirmek galiba.
Bende vatandan topladım.Yarın gider,danışırım onlarla.Çünkü 4 gb eksik sanki bir tanesi bozuk. -
bence şu ramleri tek tek denemelisin birde işletim sistemin bozuk olabilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 15 Temmuz 2013; 20:14:51 > -
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: itumeleng
Bende vatandan topladım.Yarın gider,danışırım onlarla.Çünkü 4 gb eksik sanki bir tanesi bozuk.
bana da bi tanesi arızalı dendi hiç sorunsuz değiştirdiler. kutusunu bile götürmemiştim ramin. malasef tek çözüm değişim galiba
-
Yok sisteminiz 64 bit, o zaman diğer arkadaşların da dediği gibi muhtemelen ramlerinizden biri arızalı... -
Ben sorunu biostan çözmüştüm.Ram mapping'i açarsan düzelir diye düşünüyorum. -
Ben de arkadaşın dediği gibi bios'tan çözüleceğini düşünüyorum. Ama biosa dalmadan önce başlattan arama kısmına msconfig yaz, önyükleme bölümüne gir, gelişmiş seçenekleri tıkla, oradaki bellek üst sınırı kısmını kontrol et derim. -
Bios'ta öyle bir seçenek bulamadım.Belki gigabyte'ın biosunda yoktur.msconfig olayını da yaptım ama bir şey değişmedi.Ramlerden şüpheleniyorum. -
evet,bugün ramleri değiştirdim ve sorun çözüldü.İlgilenen herkes için teşekkürler.Sorun çözülmüştür.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X