Şimdi Ara

Windows 10 Kullanılabilir RAM Miktarı Sorunu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. Bu konu hakkında onlarca forum gezdim ancak kendi sorunumu henüz çözebilmiş değilim. Bilgisayarım HP Pavilion G6 model bir laptop. 6 GB RAM'e sahip olmasına rağmen kullanılabilir miktar olarak 1,48 GB gösteriyor. BIOS'dan ve DirectX Tanı Aracı'ndan kontrol ettiğimde bellek 6 GB olarak gözüküyor. Bellek üst sınırı kutucuğunu işaretleyip kaldırma gibi internette yazan çoğu öneriyi yaptım ancak yine de çözüme ulaşamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi forumlar.
    Windows 10 Kullanılabilir RAM Miktarı Sorunu! Windows 10 Kullanılabilir RAM Miktarı Sorunu!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TalhaSybnn61 -- 29 Haziran 2019; 3:7:50 >

• Kafanızı ona takmayın. Benim eski bilgisayarda 2GB ram var. Kullanılabilir miktar 1gb falan yazıyordu ama hiçbir sıkıntı yoktu. Bazen o yazı kendi kendine gidiyordu hatta.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Görev yöneticisi, performans sekmesinde kaç yazıyor ram?

• quote:

Orijinalden alıntı: InspectorGadget03

Kafanızı ona takmayın. Benim eski bilgisayarda 2GB ram var. Kullanılabilir miktar 1gb falan yazıyordu ama hiçbir sıkıntı yoktu. Bazen o yazı kendi kendine gidiyordu hatta.
    Sıkıntı şu ki oyunlar da 1.48 GB bellek algılıyor ve bu büyük bir performans kaybına sebep oluyor.
  • Mümkün ise bir format atabilirmisiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: cabriolet1981

Görev yöneticisi, performans sekmesinde kaç yazıyor ram?
    6 GB DDR3 RAM gözüküyor ancak ekte belirttiğim fotoğrafta görüldüğü üzere üst sınır 1.50 GB gözüküyor sanırım tam olarak anlayamadım.
    Windows 10 Kullanılabilir RAM Miktarı Sorunu!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TalhaSybnn61 -- 29 Haziran 2019; 23:33:2 >

• quote:

Orijinalden alıntı: InspectorGadget03

Mümkün ise bir format atabilirmisiniz?
    Son çözüm olarak onu deneyeceğim mecbur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 8.1 Çözünürlük Sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende kullanılabilir miktar 1gb falan yazıyordu ama görev yöneticisinde üst sınır 2GB idi

• TalhaSybnn61 T kullanıcısına yanıt
    Aklıma bir çözüm geliyor aslında. Ekran kartı önbellek boyutunu Bios'tan büyüttüyseniz bunu ram'den yer. Ben 256 yapınca kullanılabilir miktar 1.75gb bişey oluyordu. Bios ayarlarını Default yapıp bi bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InspectorGadget03 -- 29 Haziran 2019; 23:37:55 >
  • https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/137120342#137120342

Bunu deneyebilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.