Şimdi Ara

Windows 7 2. HDD Kaybolma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

320GB hdd (SATA) vardı bende 500gb hdd aldım (Sata)

320gb olanın 260gb(ntfs formatlı) ında win 7 kurulu, kalan 40gb ında (ext4 formatlı) ubuntu kurulu...

500GB (ntfs formatlı) lık olanı depolama amaçlı kullanmak için aldım.250 gb lık veriyi bu HDD ye aktarmıştım.Ubuntu üzerinde işlem yaparken 500gb lık hdd deki mp3leri dinlerken bir problem oldu ve şarkılar 17. saniyeden sonra farklı şarkıya atlamaya başladı.Win 7 ye girdiğimde ise siyah ekran çıkıp Scanning on ... diye bir hdd yi tarayıcı çıkıyordu.Bende tarattım.Bilgisayar açıldı bilgisayarım - yönet - disk araçları kısmından baktım orda da gözükmüyordu.Hatta pc yi kapatıp açıp Bios a baktığımda hdd arasında bile gözükmüyordu.

Bende anakartın pilini çıkartıp takıp denedim.Bios u resetleyince tekrar gözüküyordu.Aynı şeyleri 3 4 kere dah atekrar ettim her seferinde anakartın pilini çıkartıp taktığımda düzeldi ancak...250gb lık veriyi kurtarmaya çalıştım ama olmayınca yeniden bçimlendirdim diski...(Hızlı olarak biçimlendirmedim yavaştan yapayım dedim denemek için)

500gb lık hdd deki verilerin bazılarını geri getirmek için recovery programlarıyla üzerinde çalışayım dedim.1 gece boyunca program tarama yaptı.Hiç bişi kurtaramadım ama pc yi yeniden başlattım bir baktım hdd gene kayıp =) Anakart pilini çıkartmadan da gözükmeyecek...

İçime HDD nin bozuk olduğuna dair şüphe düşmeye başladı...

Sizce sorun nedir.Yardımlarınızı bekliyorum.

NOT: HDD sata kablolarının problemli olacağı şüphesine karşı farklı sata kablolarlada denedim...

Teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.