Şimdi Ara

Windows 7 64 bit 4gb Yüklü Ram i 3,37 Kullanılabilir Olarak Görüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İşlemcim : İntel E7400 2.93
    Ekran Kartım : Ati Redon HD 4850 512 MB
    İşletim Sistemim : 64 bit
    Ram : 2 adet 667 Mhz 2gb kingston

Bilgisayarıma 2 gb ram aldım 2 gb önceden vardı ve 4 gb olması gerekirken Yüklü Ram 4 gb Kullanılabilir ram 3.37 gb olarak görünüyor. Biosum güncel sp1 yüklü araştırmalarıma göre biosta memory remap bölümünden bu ram sorununu giderebiliyormuşuz, biosu altüst etmeme rağmen memory remap yazan bir yer bulamadım. Yada başka bir yerden yapılıyorsa bu ayar, benim donanımımı göz önünde bulundurarak açıklamayı yaparsanız sevinirim...

Gerçekten konuya hakim bilgi sahibi kişilerin yorum yapmasını rica ediyorum.. Şimdiden teşekkürler
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Farklı ramler sanırım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beggie

Farklı ramler sanırım ?

ramlerde bir sorun yok daha öncede 2 ram yuvasının 1 ini 2 gb lık 667 ile diğerini 1 gb lık 667 ile kullanıyordum ram im 3 gb tam performans çalışıyordu tek yaptığım 1 gb lık ram i 2 gb yapmam ama gel görki bilgisayarım 64 bitlik sistemime 32 bit muamelesi yapıp 4 gb lık ram imi 3.37 gb olarak gösteriyo olması internette bakmadığım yer kalmadı tatmin edici bir yanıt bulamadım malesef....
    bu arada korkarım ekran kartım ramdan yiyor yeni resimleri şimdi atıyorum...

• Bios'ta onboard ekran kartı kapalı mıydı?
  • Bellek paylaşımlı ekran kartınız mı var, ilk önce buna bir bakın derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hedevilcate

Bios'ta onboard ekran kartı kapalı mıydı?

size biosu bi taktim edim açıkmı kapalımı sen karar ver :)

Anakartımın Biosu şu başlıklardan oluşuyor Main / Advanced / Power / Boot / Exit

sizin dediğiniz yer için Advanced den Chipset e girdim orada şu bölümler var

Configure DRAM Timungby SPD [Enable]
    Hyper Path 3 [Auto]
    DRAM Throttling Theshold [Auto]
    Boot Graphic Adapter Priority [PCI Express / int / Vega]
    İnternal Graphics Mode slect [Disabled] ( burası en yakın yer geldi değerlerini değiştirim dedim görünen değerden hariç [Enable 1 MB] ve [Enable128 Mb] var bios diğer 2 seçeneği seçtirtmiyor...)
    DVMT Mode Select [DVMT Mode]
    DVMT Mode Memory [128 Mb]

Bios Mainde sistem Memory = Total :4096 / Appropriated : 640 Mb / Available : 3456 Mb

Bu işlerden çok anlamıyorum fakat resme bakınca 512 mb lık Ekran kartımın paylaşımlı olduğu ve ramlerimi çatır çutur yediği anlaşılıyor yahu bukadar rami ne yapıyo bu kart... yararıda yok oyunlarda da hiç bir fark yok bi fark yaratsa içim yanmicak...
    bu paylaşımı kapamanın bir yolu yokmu..?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldfisherman -- 12 Nisan 2011; 14:13:48 >

• Ekran kartının Gpu-Z görüntüsünü koyar mısınız bir de?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.