Şimdi Ara

Windows 7 64 bit & Windows XP 32bit Aynı PCde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • başlıkta da yazdığım gibi Windows 7 64 bit & Windows XP 32bit Aynı PCde olur mu yardım istiyorum sizlerden. Neden diyeceksiniz sonuçta piyasa daha 64 e alışmış değil. Uyumsuz program sayısı daha fazla. Uyumluluktan bahseden çok insan var. Ama gerçeği de bu 64 bit de çalışmayan uygulama oyun codec vs. sayısı uyum sağlayandan daha fazla. 4 gb ddr3 ramim olduğu için de 64bitten vazgeçemiorum. bi arkadaş 32 bit de rami görme die bi başlık açmış ama sonucuna katlanamayacağım risklerin altına da girmek istemiyorum. sadece bu şartlar altında bu 2 işletim sistemi aynı bilgisayarda mevcut durumda bulunabilir mi ? 2sini aynı bilgisayara kurulabilir mi ? kurulursa nasıl yapabilirim bunu?

• x64 e piyasa alışmış değilmi 64 bit windows xp ile başladı windows xp 64 bit kullanıyordum ben kaç yıl önce.
    şöyle anlatıyım ben size bitane eski notebook um var keysmart centrinı yani M işlemci 1.6 düşün en az 5 yıllık pc xp de okadar aramama taramama rağmen bulamadığım wi-fi sini windows 7 otomatik buldu. zaten 32 bit yazılımını bulduklarının 64 bit yazılımlarınıda bulabilmektedir

kısaca şöyle anlatıyım. 2 tane program files dosyası oluyoruyor bilgisayarda birincisi. c:\Program Files --- ikincisi c:\Program Files (x86) x86 yani 32 bit uyumlu driverları proğramları yüklüyor. işletim sisteminiz 64 bit diye illaki 64 bit proğram kullanmanız gerekmiyor. + bilgisayarında hdd ni kaçabölebilirsen oakdar çok işletim sistemi kurabilirsin
  • 64 bit ve 32 bit işletim sistemlerini ayrı ayrı bölümlere kurun (C ve D gibi) sonrasında easybcd diye bir program war biraz kurcalarsanız çözebilirsiniz sanırım boot düzenlenebiliyor ben şu ana o şekilde kullanıyorum. Zaten ilk 32 bit i sonra 64 bit i kurcaksanız windows kendi tanır ve eski windows sürümü die boot seçeneği ekler ama 64 win 7 den sonra xp kurcaksanız o programa ihtiyacınız olacak...
    iyi günler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.