Şimdi Ara

Windows 7 -ANA KONU- (Tanıtım-Kurulum-Sorun) (421. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.044
Cevap
23
Favori
855.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 419420421422423
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: teeKin

orjinal win 7 sahibiyim dün gece service pack 1 yukledim masaustunde değerlendirme kopyası yazısı cıktı nedır bunun sebebi acaba

edit:yazım hatası

Yüklediğiniz SP1 RTM versiyon olmadığı için o yazı çıktı. RTM versiyonu yüklediğinizde öyle bir yazı çıkmıcaktır.
  • @ alicans35, MRT_
    çok çok teşekkür ederim
  • Selamlar
    forumda yeni sayılırım, şimdiye kadar masaüstü kullanıyordum, ultraxp yüklü idi ve birçok sorunla başedebiliyordum, yeni notebook aldım, Acer AS3820TG-5464G64NKS (LX-PV102-261) i5 460m 2.53ghz, ATI 5650 DX11 win7 home premium 64bit yüklü
    daha önce win7 kullanmadım, 64bit hiç kullanmadım, yardımınızı istediğim konular:
    1) win 7 kullanmanın pratiğini, püf noktalarını anlatan bir site/adres var mı?
    2) hd yi bölmek istiyorum, nasıl yaparım?
    3)recovery nasıl yapılır?(soru basit gelebilir gülmeyin, hiç görmedim, bilmiyorum! )
    4)notebook üzerinde mavi fnk tuşlardan başka kısa yol/fnk tuşu var mı?
    5) daha önce kullandığım prog lar win 7 64 bit le çalışır mı?, çalışmaz sa sorunu nasıl çözebilirim?
    6) notebook ilk açılışta çalıştı, yönlendirmeleri takip ettim, driverları güncellemem gerekir mi?, touchpadin gelişmiş kaydırma özelliklerini, ekran kartının kapasitesinin artırılmasını nasıl yaparım? açılış uzun sürüyor, kısaltmak mümkün mü?
    7) orjinal olmayan ama crackli veya aktivasyon gerektirmeyen kopya programlar sorun yaratır mı?
    8) hd yi böldükten sonra diğer kısma ultraxp veya pardus kurmak istyorum, nasıl yapabilirim?

sabırla cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim
    saygılarımla
  • quote:

Orijinalden alıntı: istikbal

Selamlar
    forumda yeni sayılırım, şimdiye kadar masaüstü kullanıyordum, ultraxp yüklü idi ve birçok sorunla başedebiliyordum, yeni notebook aldım, Acer AS3820TG-5464G64NKS (LX-PV102-261) i5 460m 2.53ghz, ATI 5650 DX11 win7 home premium 64bit yüklü
    daha önce win7 kullanmadım, 64bit hiç kullanmadım, yardımınızı istediğim konular:
    1) win 7 kullanmanın pratiğini, püf noktalarını anlatan bir site/adres var mı?
    2) hd yi bölmek istiyorum, nasıl yaparım?
    3)recovery nasıl yapılır?(soru basit gelebilir gülmeyin, hiç görmedim, bilmiyorum! )
    4)notebook üzerinde mavi fnk tuşlardan başka kısa yol/fnk tuşu var mı?
    5) daha önce kullandığım prog lar win 7 64 bit le çalışır mı?, çalışmaz sa sorunu nasıl çözebilirim?
    6) notebook ilk açılışta çalıştı, yönlendirmeleri takip ettim, driverları güncellemem gerekir mi?, touchpadin gelişmiş kaydırma özelliklerini, ekran kartının kapasitesinin artırılmasını nasıl yaparım? açılış uzun sürüyor, kısaltmak mümkün mü?
    7) orjinal olmayan ama crackli veya aktivasyon gerektirmeyen kopya programlar sorun yaratır mı?
    8) hd yi böldükten sonra diğer kısma ultraxp veya pardus kurmak istyorum, nasıl yapabilirim?

sabırla cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim
    saygılarımla

1)http://windows.microsoft.com/tr-TR/Windows7/products/features sitesinden Windows 7'nin özelliklerini,pratiklerini öğrenebilirsiniz.

2) Windows 7 DVD'nizi sürücüye takın (BIOS ayarlarından açılışı DVDROM seçtiğinizi varsayıyorum)."CD/DVD'den önyükleme için bir tuşa basın.." yazısı geldiğinde bir tuşa basın.Yükleme ekranı gelince "Şimdi Yükle"'ye tıklayın.Lisans şartlarını da kabul ettikten sonra karşınıza Windows'unuzu hangi sürücüye yükleyeceğinizi sorar.Bu ekranda;

Sürücü seçenekleri (gelişmiş)'e tıklayın.Sonra bu ekranda;

Windows'u yükleyeceğiniz sürücüyü seçip "Yeni" yazısına tıklayıp bölünecek alanın kaç GB olacağını mb biçiminde yazın. (1024 ile çarpıp bulabilirsiniz.Mesela 50 GB'lık bölüm oluşturulacaksa 50x1024=51200 yazmanız yeterli)
    Yeni oluşturulan bölüm ekranda belirdiğinde, aynı ekranda "biçimlendir"'e tıklayın. biçimlendirme bittiğinde "İleri" tuşuna basıp yüklemeyi başlatın

3) O konuda fazla bir bilgim yok.Denetim masasında "Yedekleme ve Geri Yükleme" bölümünden yedekleme yapılabiliyor.

4) Fn tuşlarından başka kısayol tuşları varsa da her notebook'ta yoktur sanıyorum.

5) Daha önce kullandığınız uygulamalar 32-Bit ise 64-Bit işletim sisteminde çalışır fakat çok ram yer.Çalışmazsa aynı programın 64-Bit lik sürümünü edinin.

6) Windows 7, driverları otomatik tanıyor fakat yine de üreticinin web sitesinden güncel driver'ları indirmenizi öneririm.

7) Programdan programa değişir.

8) Bölümleme bittikten sonra tekrar gerekli cdler ile bilgisayarı yeniden başlatıp o bölümlere yükleme yapabilirsiniz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkboys

arkadaşlar, bende 64 bit win7 mevcut kayınçomda ise 32 bit win7 mevcut. fakat onun bilgisayar çok hızlı açılıyor, açıldıktan sonra hemen işlem yapabiliyorsun, fakat bende bilgisayarın açılması daha geç ve açıldıktan sonra, harddisk işlem yapıyor 1 dakika sonra ancak kendine geliyor. onun işlemcide ramda benden düşük. neden oluyor bu iş hala anlamışdeğilim. biri bana bu konuda yardımcı olabilirmi?

bilgisayarın açılırken açılan programları gözden geçir derim çalıştıra msconfig yaz antivirüs dışındakş tüm programları devre dışı bırak hız artışı farkedecektir

• ben biosa girdiğimde First device boot seçeneğini bulamıyorum.

benim ana kart:MSI g31m3 şuanki işletim sistemi ise vista
    fotoğrafı yan koymuşum ama artık idare edin.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hhaarruunn2

ben biosa girdiğimde First device boot seçeneğini bulamıyorum.

benim ana kart:MSI g31m3 şuanki işletim sistemi ise vista
    fotoğrafı yan koymuşum ama artık idare edin.

Advanced BIOS Features > Boot Device Select bölümünden yapabilirsiniz.
  • sağol kardeş hallettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marcus Glory -- 31 Ekim 2010; 19:32:33 >
  • Arkadaşlar selâm,

AMD 4 çekirdekli,4 GB RAM'li,6870 ekran kartlı bir PC'nin parçalarını kasada birleştirdikten sonra ORİJİNAL WİNDOWS 7 64 Bit'i nasıl yükleyeceğim ?

İlk defa kendi ellerim ile bir PC oluşturuyorumda.AnaKart,RAM ve diğer bileşenleri takmasını anladım,öğrendim (http://www.pcnet.com.tr/video-ders/2010/02/24/video-ders/2010/02/24/video-ders/2010/02/24/montaj-kilavuzu-14-mutlu-son/ ) ama PC'yi çalıştırmak için bir işletim sistemine ihtiyaç var malûmunuz.Bu işi nasıl yapacağım ?

Hangi aşamada nereden başlayacağım ? ORİJİNAL WİNDOWS 7 DVD'si mevcut.

Ne BIOS bilirim ne de başka şey.Başkasına da kurdurtmak istemiyorum çünkü daha 10 yaşında falan iken W98'e format atardım.22 yaşımda bir PC kuramayacak mıyım,hem bu kadar yılda çoğu şey eminim daha kolay olmuştur.Artık kasalarda bile neredeyse vida olayı kalmadı,her şey klips,mandal olmuş.İşletim Sistemleri'ne de inanıyorum kolaylık gelmiş.

LÜTFEN YARDIM ! :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: MİY1988

Arkadaşlar selâm,

AMD 4 çekirdekli,4 GB RAM'li,6870 ekran kartlı bir PC'nin parçalarını kasada birleştirdikten sonra ORİJİNAL WİNDOWS 7 64 Bit'i nasıl yükleyeceğim ?

İlk defa kendi ellerim ile bir PC oluşturuyorumda.AnaKart,RAM ve diğer bileşenleri takmasını anladım,öğrendim (http://www.pcnet.com.tr/video-ders/2010/02/24/video-ders/2010/02/24/video-ders/2010/02/24/montaj-kilavuzu-14-mutlu-son/ ) ama PC'yi çalıştırmak için bir işletim sistemine ihtiyaç var malûmunuz.Bu işi nasıl yapacağım ?

Ne BIOS bilirim ne de başka şey.Başkasına da kurdurtmak istemiyorum çünkü daha 10 yaşında falan iken W98'e format atardım.22 yaşımda bir PC kuramayacak mıyım,hem bu kadar yılda çoğu şey eminim daha kolay olmuştur.Artık kasalarda bile neredeyse vida olayı kalmadı,her şey klips,mandal olmuş.İşletim Sistemleri'ne de inanıyorum kolaylık gelmiş.

İlk sayfada anlatım mevcut.Oradan bilgi alabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: alicans35

quote:

Arkadaşlar selâm,

İlk sayfada anlatım mevcut.Oradan bilgi alabilirsiniz

Değerli kardeşim öncelikle 2 mesajından ötürü teşekkür ederim ancak ben ilk sayfaya baktım.

Bana cevap olarak "BIOS ayarını CD/DVD boot" olarak yapmamız gerektiğini okudum,ki Windows XP'de de 98'de de böyle idi.Ancak o BIOS ayarına nasıl ulaşıyorduk ? Neye basarak giriyorduk.

Şimdi düşün ki cihazları tek tek taktın,kasa tamam.Sıra geldi işletim sistemini yükleyip PC'yi kullanmaya.

Tek yapacağım şey kasadaki POWER tuşuna basarak ekran açıldığı sırada BIOS yazısını gördükten sonra filanca tuşa basmak,sonra da bu ayarı yapıp orijinal Windows 7 DVD'sini takıp ayarları kaydedip çıkmak mı ?

Ben öyle anladım açıkçası. :S :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MİY1988 -- 31 Ekim 2010; 22:22:42 >
  • bios'a her anakartın giriş tuşu farklı olabiliyor,

bilgisayar açılınca ekranda bios'a girmek için şuna basın diye yazar

bios'a girdiken sonra ayarlardan boot olayını bulup yapabilirsin

ondan sonra dvd'yi takınca kendisi açılacaktır,
  • evet muhtemelen tuşlar farklıdır ama sanırım fonksiyon (F10,F11 veya delete) gibi tuşlardan biridir,göreceğiz zaten inşAllah.Tamamdır dostum teşekkür ederim :) Gerçekten gözümde büyüttüğüm kadar zor değilmiş.Umarım BIOS'a girdiğimde o boot menüsünü bulurum ismi farklı değil ise mutlaka bulurum. :)
  • quote:

evet muhtemelen tuşlar farklıdır ama sanırım fonksiyon (F10,F11 veya delete) gibi tuşlardan biridir,göreceğiz zaten inşAllah.Tamamdır dostum teşekkür ederim :) Gerçekten gözümde büyüttüğüm kadar zor değilmiş.Umarım BIOS'a girdiğimde o boot menüsünü bulurum ismi farklı değil ise mutlaka bulurum. :)

anakartın kullanım klavuzunda yazar, endişe etmene gerek yok
  • Anladım,teşekkür ederim kardeşim.

SON 1 sorucuk :)

Sipariş veriyorum ama görüyorum ki ; Ultimate,Home,Professional,Basic gibi sürümler var.

Ben ev kullanıcısıyım,iş yerine değil eve alacağım ve film,oyun,yazılım (özellikle editing/rendering) her yönü ile kullanmak istiyorum sorunsuz bir şekilde.hangi versiyonunu almam gerek ? :S
  • home versiyonu almalısın,

bizim şartlarımızda birisi için pro veya ultimate fiyatı fazla kaçabilir,

windows versiyonlarının farklarını google'da aratarak görebilirsin, yüklü halde gelen programlar farkediyor, zaten piyasada nerdeyse her türlü programın freeware'i olsun open source olsun hepsini bulmak mümkün.

performans olarak bir fark yok,

windows 7 home premium idealdir.
  • Detaylı cevabın için tekrar teşekkür ederim dostum. :D Evet dediğin versiyonu seçtim.

http://www.hepsiburada.com/Liste/microsoft-windows-7-home-premium-64bit-dvd-turkce-oem-gfc-00637/ProductDetails.aspx?productId=by0014&categoryId=139

Süper olacak.

axess'e de 12 taksit var ve ayda 17 TL'ye falan geliyor. :) Umarım hayatımda bir milat olur ve korsana yavaş yavaş veda edişimin startını vermiş olurum. :D
  • Bilgisayarın özellikleri nedir? Özel mesaj atabilrisen güzel olur, bende bir bigisayar toplama aşamasındayım fikir paylaşmış oluruz.
  • @ MİY1988
    ustadım ben sizin yerinizde olsam OEM almazdım (zaten boxaldım) kutulu almak sizin karınıza olur tabıı bıraz fazla fark verirsiniz

http://www.chip.com.tr/blog/halil/oem-surum-nedir-kutulu-surum-nedir-guncellendi_4435.html
  • Cd Den boot ediyorum License terms e kadar gidiyorum isaretliyorum devam ettir Diyorum ancak bana Uyumluluk Modu Diye Birsey Cikartiyor Hata..

Doğrudan Windows XP'den Windows 7'ye yükseltemezsiniz. Windows 7'yi yüklemek ve dosya ve ayarlarınızı tutmak için Windows Kolay Aktarım'ın nasıl kullanılacağını öğrenmek üzere Çevrimiçi çalış sayfasına gidin.

Pc m

Amd Athlon X4 630
    Msi 785gm-e51
    2 gb knigston ram
    750 gb hdd

64 bittede ayni sorunu veriyor 32 bittede ayni sorunu veriyor cildirmak uzereyim :@
  • 
Sayfa: önceki 419420421422423
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.