Şimdi Ara

Windows 7 -ANA KONU- (Tanıtım-Kurulum-Sorun) (422. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.044
Cevap
23
Favori
855.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 420421422423424
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar benimde win7 açılmıyor normal olarak siyah ekranda duruyor durmadan boot dan taktığım hdd yi seciyorum açılıyorum bunu nasıl düzelte bilirim acaba
  • usb den windows 7 yüklemek istiyorum netbookuma. masaüstü pc ye usb taktığımda list disk komutunda hiçbir usb görünmüyor. Netbook ta denediğimde görünüyor.Masaüstü pc de usb ye win7 yi nasıl boot edebilirim.

şimdiden teşkkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: teeKin

@ MİY1988
    ustadım ben sizin yerinizde olsam OEM almazdım (zaten boxaldım) kutulu almak sizin karınıza olur tabıı bıraz fazla fark verirsiniz

http://www.chip.com.tr/blog/halil/oem-surum-nedir-kutulu-surum-nedir-guncellendi_4435.html

Dostum kutulu bulamadım gibi bir şey. :S

Ocak ayına ait bir NTV haberi ise şöyle diyor :

http://www.ntvmsnbc.com/id/25040551/

Kutulu Windows bitmiş. :) Halâ güvenilir bir siteden kutulu satışı var ise link alabilir miyim.

Olsun,biraz daha pahalı olsun en orijinalinden alalım,no problem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MİY1988 -- 1 Kasım 2010; 23:12:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MİY1988

quote:

@ MİY1988
    ustadım ben sizin yerinizde olsam OEM almazdım (zaten boxaldım) kutulu almak sizin karınıza olur tabıı bıraz fazla fark verirsiniz

http://www.chip.com.tr/blog/halil/oem-surum-nedir-kutulu-surum-nedir-guncellendi_4435.html

Dostum kutulu bulamadım gibi bir şey. :S

Ocak ayına ait bir NTV haberi ise şöyle diyor :

http://www.ntvmsnbc.com/id/25040551/

Kutulu Windows bitmiş. :) Halâ güvenilir bir siteden kutulu satışı var ise link alabilir miyim.

Olsun,biraz daha pahalı olsun en orijinalinden alalım,no problem.

Buldum sanki ?

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2168

Eğer bu sürüm 4GB RAM'de sorun çıkarmayacak ise (4 GB RAM = 64 bit zorunluluğu) ve kutulu sürüm dedikleri bu ürün ise hemen alıyorum ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MİY1988 -- 1 Kasım 2010; 23:23:31 >
  • hem 32 bit hem 64 bit içeriyor boxlar yalnız bırını kurabılıyorsunuz sadece

Buldum sanki ?

Eğer bu sürüm 4GB RAM'de sorun çıkarmayacak ise (4 GB RAM = 64 bit zorunluluğu) ve kutulu sürüm dedikleri bu ürün ise hemen alıyorum ???
  • Orijinalden alıntı: teeKin

hem 32 bit hem 64 bit içeriyor boxlar yalnız bırını kurabılıyorsunuz sadece

Buldum sanki ?

Sadece "64"lük olsaydı çok daha iyi olacaktı ama ne yapalım bunu alalım,zaten 64'ü seçerim setup sırasında.Teşekkür ederim.
  • kutulu alınca istediğimiz bilgisayara lisansı taşıyabiliyoruz anladığım

ama irtibata mı geçmek gerekiyor microsoft ile?
  • Bir forumda,"bir telefona bakar" şeklinde bir yorum okudum amarok3 kardeşim.Sanırım dediğin gibi telefon ile alakalı bir olay,belki de cep telefonuna gönderilecek bir aktivasyon,bilemiyorum tabi ama kutulu Windows 7 olayını cidden bilmiyordum çok iyi bir şeymiş.Nitekim ben OEM alacaktım ama OEM'in gene tıpkı diğer orijinal yazılımlar gibi kutusu ile beraber geleceğini sanıyordum.

Gerçekten çok ince detaylar var bu işlerde.Çok dikkat etmek gerek.Ben yaklaşık 2 haftadır sistem topluyorum ama her geçen gün yeni bir şey öğrendim.İlk 2 günde topladığım sistemi almış olsaydım aşırı pişman olacaktım.

Biraz sabırlı olmak lâzımmış gerçekten.
  • Telefon ile aktivasyondan bahsediyorsunuz sanırım. Çok kolay ve güzel bir işlem. Ben FSX ve Acceleration'umu telefonla kaydettirmiştim.
  • herkese merhaba, emeği geçen arkadaşlara teşekkürler. benim sorunum win7 32 kurdum fakat kapatamıyorum tekrar açılıyor yada ekran kapanıyır kasa çalışıyor ne yapabilirim, teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ehemmena

herkese merhaba, emeği geçen arkadaşlara teşekkürler. benim sorunum win7 32 kurdum fakat kapatamıyorum tekrar açılıyor yada ekran kapanıyır kasa çalışıyor ne yapabilirim, teşekkürler

Masaüstüne kısayol ekle deyip :

%windir%\System32\shutdown.exe -s -t 00 -f

yapıp denermisiniz?
  • @ MİY1988
    aktivasyon ilk kurulumda cevirimiçi online olarak yapılıyor (bır ara cok format attım ben linux ile win 7 arasında gidip geldim kişisel sebeplerden dolayı) en son formatımda microsoftun ucretsız hattından iki dk actıvasyon yapabılıyorsunuz faturanızı ve CD Keyinizi kaybetmeyin paylasmayın yeter
  • quote:

@ MİY1988
    aktivasyon ilk kurulumda cevirimiçi online olarak yapılıyor (bır ara cok format attım ben linux ile win 7 arasında gidip geldim kişisel sebeplerden dolayı) en son formatımda microsoftun ucretsız hattından iki dk actıvasyon yapabılıyorsunuz faturanızı ve CD Keyinizi kaybetmeyin paylasmayın yeter

teşekkür ederim kardeşim,çok iyiymiş ya.Ben zaten her faturayı,kutuyu saklarım ta ki satana dek.İşimi bayağı görecek,ki zaten zırt pırt format atmayı eskisi gibi sevmiyorum. :) 3-4 ayda bir rahatsız ederiz maykırzoft şirketini. :)))
  • Masaüstüne kısayol ekle deyip :

%windir%\System32\shutdown.exe -s -t 00 -f

cevap için teşekkür ederim fakat yine kapatmadı tekrar başlıyor ... acaba tekrar formatmı atsam
  • Eğer hala kapatmıyorsa donanımda probleminiz olabilir. Bence daha önceki işletim sistemini kurmayı deneyin; en azından problemin Win 7 den kaynaklandığını anlamış olursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cirm

Eğer hala kapatmıyorsa donanımda probleminiz olabilir. Bence daha önceki işletim sistemini kurmayı deneyin; en azından problemin Win 7 den kaynaklandığını anlamış olursunuz.

teşekkürler, daha önceki win7 idi bu arada ilgilendiğiniz için teşekkürler
  • Rica ederim.

Yani işletim sisteminizi değiştirmediniz ve sadece format attınız. Bilgisayarınızı kapat dedikten sonra normal şekilde kapanmaya başlıyor; en son ekran kapanmasına rağmen hdd ve psu kapanmıyor.

Doğru mu?
  • Windows 7 64 bit Ultimate kullanıyorum yalnız bir sorunum var, bundan öncede aynı sürüm windows 7 yüklüydü ama onda olmayan bir sorun var, sorunda şu; dizi ya da filmlerin alt yazılarını göremiyorum(daha önceden elimde olan ve sorunsuz olarak izlediğim dizilerdi), ben splash lite kullanıyordum direkt ekran kartından beslendiği için ama media playerla da denedim yine alt yazılar yok. VLC player indirdim şimdi görüyor ama diğer programlar hala görmüyor nette biraz araştırdım işletim sistemiyle ilgili olabilir demişler, bu sorunu yaşayan ya da çözümünü bilen var mı şimdiden teşekkürler.(Tüm codecler yüklü bu arada)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cirm

Rica ederim.

Yani işletim sisteminizi değiştirmediniz ve sadece format attınız. Bilgisayarınızı kapat dedikten sonra normal şekilde kapanmaya başlıyor; en son ekran kapanmasına rağmen hdd ve psu kapanmıyor.

Doğru mu?

evet aynen söylediğiniz gibi.
  • Sorun RAM 'inizde olabilir. RAM bilgilerinizi yazarmısınız? Aynı zamanda ram test programlarını kullanın. Gene sorun belli değilse, gerekirse sök-tak veya slot değişimi yapın.
  • 
Sayfa: önceki 420421422423424
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.