Şimdi Ara

Windows 7 bit ve ram sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba bugun sistemime win7 kurdum fakat bilgisayarı açtığımda 32bit olarak göstermektedir.Bunun nedeni yüklediğim win7 32 bit olmasımı yoksa bilgisayar donanımımın yetersiz olmasımı bulamadım.Yardımcı olursanız sevinirim.
    Sistem Özelliklerim
    Anakart:Gigabyte intel socket 775 GA-945GCM-S2L
    İşlemci:İntel Core 2 duo E4500 2.20Ghz
    Ram:Kingston 4 Gb ddr2 800mhz
    Ekran kartı:Ati Hd5670

edit:ram sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rodrages -- 20 Temmuz 2012; 13:37:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Rodrages

Öncelikle merhaba bugun sistemime win7 kurdum fakat bilgisayarı açtığımda 32bit olarak göstermektedir.Bunun nedeni yüklediğim win7 32 bit olmasımı yoksa bilgisayar donanımımın yetersiz olmasımı bulamadım.Yardımcı olursanız sevinirim.
    Sistem Özelliklerim
    Anakart:Gigabyte intel socket 775 GA-945GCM-S2L
    İşlemci:İntel Core 2 duo E4500 2.20Ghz
    Ram:Kingston 4 Gb ddr2 800mhz
    Ekran kartı:Ati Hd5670

bir sorun ve ya donanım yetersizliğiyle ilgili değildir. windows 32 bit ve 64 bit olarak ayrı olarak verilmiştir. 32 bit yüklemen kullandığın RAM'e göre kötü olmuş hepsini kullanamazsın. masaüstünden bilgisayara sağ tık yapıp RAM'in 3 küsür kullanılabilir yazdığını görürsün.
  • 64bit işletim sistemi kurmama rağmen sorun devam etmektedir.Ram i 3 gb olarak görüyor en fazla.

• 64 bit kurmuşsun ve yüklü (installed) 4 GB görmüş, yani problemsiz hepsini tanımış. Usable yani kullanılabilirin 3 GB olması, paylaşımlı ekran kartı (1 Gb kadar tümleşik ise) ve diğer kart-donanımlar için ayrılan 'hardware reserved' denilen husus yüzünden giden 1 gb gibi duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 21 Temmuz 2012; 17:12:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

64 bit kurmuşsun ve yüklü (installed) 4 GB görmüş, yani problemsiz hepsini tanımış. Usable yani kullanılabilirin 3 GB olması, paylaşımlı ekran kartı (1 Gb kadar tümleşik ise) ve diğer kart-donanımlar için ayrılan 'hardware reserved' denilen husus yüzünden giden 1 gb gibi duruyor.

ekran kartının 1 gb ye kadar tümleşik olduğunu sanmıyorum anakart falan baya eski en fazla 256 mb falan harcıyor galiba.çünkü ekran kartını çıkartıp, onboard ekran kartı ile açtım yine aynı şekilde 4gb de 3 ünü kullanabiliyorum.Bununla ilgili biraz araştırma yaptım biostan falan oluyor diyolar ama gigabyte anakartta öle ramle ilgili bi yer yokmuş.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

64 bit kurmuşsun ve yüklü (installed) 4 GB görmüş, yani problemsiz hepsini tanımış. Usable yani kullanılabilirin 3 GB olması, paylaşımlı ekran kartı (1 Gb kadar tümleşik ise) ve diğer kart-donanımlar için ayrılan 'hardware reserved' denilen husus yüzünden giden 1 gb gibi duruyor.

ekran kartının 1 gb ye kadar tümleşik olduğunu sanmıyorum anakart falan baya eski en fazla 256 mb falan harcıyor galiba.çünkü ekran kartını çıkartıp, onboard ekran kartı ile açtım yine aynı şekilde 4gb de 3 ünü kullanabiliyorum.Bununla ilgili biraz araştırma yaptım biostan falan oluyor diyolar ama gigabyte anakartta öle ramle ilgili bi yer yokmuş.

"Memory Remapping" adı altında bir ayar yoksa yapacak birşey yok. Ancak kullanılabilir RAM'in 3GB olması anlamlı olabilir. Bunu teyit etmek için Resource Monitor-Kaynak İzleyicisi'nde "donanıma ayrılmış" bellek miktarına bakın. Buradan:

•  Windows 7 bit ve ram sorunu
  • Evet, gördüğün gibi 'donanıma ayrılmış' 1025 MB yani takribi 1 GB. Bu da dediğimi doğruluyor.

4096-1025=3071 MB~3 GB kullanıma amade edilen toplam miktar. Normal yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 22 Temmuz 2012; 1:43:40 >
  • bunu düzeltmenin bir yolu yokmu?Arkadaşlara soruyorum onların donanıma ayrılan bellekleri 130 mb civarında benimki niye 1 gb
  • quote:

bunu düzeltmenin bir yolu yokmu?Arkadaşlara soruyorum onların donanıma ayrılan bellekleri 130 mb civarında benimki niye 1 gb

Hangi donanımların ne kadar bellek kullanacağını paylaşımlı ekran kartları hariç, belirleme ve değiştirme şansın yok. Tüm makinalarda bu miktar farklıdır. Donanıma göre değişir. Bence Bios'a bir daha bak, belki Gpu (ekran kartı) için ayrılan bellek miktarını belirleyen (ek bellek, senin 256 mb'lik dedicated vram üzerine eklenen) bir alan olabilir

• sorun günceldir.
  • quote:

sorun günceldir.

Önceki mesajdaki açıklamam dışında tatmin edici bir başka açıklama olabileceğini düşünmüyorum. Dediğim gibi, paylaşımlı gpu'lar hariç, donanımların yiyebileceği bellek miktarını değiştiremezsin doğrudan.
    Nette bu konuda yığınla mesaj mevcut Google ile ararsan

• aynı sorun bende de var 1 senedir. Ekran kartım paylaşımlı sanırım 1 gb alıyor. ancak donanıma ayrılmış bellek 2 gb. geri kalan 1 gb nerede çözemedim.4 gblık ramı senelerdir 2 gb olarak kullanıyorum sorunu çözmeedim bir türlü. bugün 64 bit yükledim. Biosu güncelledim ama hala aynı sorun devam ediyor. en sonunda yapacagım tek şey kald yeni ram lar alıp takacagım bakalım 2 gb üstüne çıkabilecem mi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cerrahpasaa

aynı sorun bende de var 1 senedir. Ekran kartım paylaşımlı sanırım 1 gb alıyor. ancak donanıma ayrılmış bellek 2 gb. geri kalan 1 gb nerede çözemedim.4 gblık ramı senelerdir 2 gb olarak kullanıyorum sorunu çözmeedim bir türlü. bugün 64 bit yükledim. Biosu güncelledim ama hala aynı sorun devam ediyor. en sonunda yapacagım tek şey kald yeni ram lar alıp takacagım bakalım 2 gb üstüne çıkabilecem mi.

Yukarıda belirtildiği gibi BIOS Memory ReMapping ayarlarına baktın mı ?
  • valla güncellemede yaptım ama öyle bi ayar bulamadım işin ilginç tarafı biraz önce yaptım 1 sene sonra adam akıllı kullanmaya başladım ramlarımı ramleri tek tek denedim, ikisinide hem aynı yerinde hemde farklı yerlere takarak denedim en sonda 2 sini bir taktım oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cerrahpasaa -- 25 Ağustos 2012; 18:03:44 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.