Şimdi Ara

Windows 7 Boot den sonra kurulum başlamıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
26.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkdaşlar benim derdim Windows 7 Boot den sonra kurulum başlamıyor yani boot geçio kur için dosyalar yüklenior ekranı da geçior mavi desenli arkaplan geliyor ve ordan sonra hiçbişey gelmiyor makina kitlenmiyor da ama ölece beklio devamı gelmiyor
    laptoplarda sorunsuz kuruyorum ama ASUS M2N-MX SE bordlu kasamda kuramıyorum sevbep nedir acaba?

• Ekran kartınızın mönitör bağlantı çıkışını değiştirip birde öyle denermisiniz win7 kurmayı?
  • on board ekran kartıyla denedim 10 dk sora kurulum başladı soran bi 5 dk da kuruluyor ekranında bekledi neden böle uzun sürüyor bilgisayar perfomansı düşük bi makina da değil. cd sürücüden mi kaynaklanıor acaba??
  • Aynı şey bende de oldu bir ekran kartı takın sistemi öyle yükleyin.
  • bende benzer sorunlar yasadım kurulum ilerlemiyodu sonra birşey keşfettim takıldıgı yerde dvd yi çıkartıyorum 5 10 saniye sonra tekrar takıyorum kurulum devam ediyor 4 5 defa böyle yaparak sonunda win 7 yi kurdum ama sonra dvd rom a takıtıgım hiçbir dvd yi okumadı bende xp ye gei döndüm ve hala kesin çözümü bulamadım belki şine yarar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karartı

bende benzer sorunlar yasadım kurulum ilerlemiyodu sonra birşey keşfettim takıldıgı yerde dvd yi çıkartıyorum 5 10 saniye sonra tekrar takıyorum kurulum devam ediyor 4 5 defa böyle yaparak sonunda win 7 yi kurdum ama sonra dvd rom a takıtıgım hiçbir dvd yi okumadı bende xp ye gei döndüm ve hala kesin çözümü bulamadım belki şine yarar.

aynı şeyi bende yaptım cd yi takıp çıkardım. disk sürücüsüyle ilgli olabilir bence
  • biostan disket sürücüyü disable yapın
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperen_69

biostan disket sürücüyü disable yapın

cevabını sorgulamak için sormuyorum. diskt sürücü olmadıgı halde var gibi gözüküyor windows da.
    sorunun sebebi de bu mu???
  • bios pilini cıkarıp yeniden taktım ve sorunun aynısını bende çözmüş oldum.sizde deneyin bi isterseniz..
  • bendede o mavi ekran geliyo, orda 3 4 dakika bekledikten sonra kurulum başlıyo başkada problem olmuyo. neyden yapar acaba merak ettim
  • sadece bekle başlar mutlaka
  • dostlar bu sorunu asus marka ankartı olanlar yaşıyo.

bikaç hafta önce asus anakartlı pcde aynı sorunu yaşadım.
    bugünde baska sıfı bi pcde xp kuruluydu win7 ye gecicektim aynı soun oldu.
    bununda anakartı asus.
    lanet asus ankartlarda ne varsa hep bu sounu yaşatıyo.

şu çözüm olabilir; ben xp kurup sistem acıkken win7 format dvdsini açlıştırıp xp üzerinden kurdum ancak bu hdd yi biçimlendirme imkanı vermiyo.
    ve sistem kuruldu proları kurdum reset attım ve boot ekranından sonra sol kısımda beyaz bi imleç yanıp söndü simsiyah arka plan üzerinde.
    sistem açılmadı.

bunun için win 7 yi kurduktan sonra ekran kartı driverini tam kurun sonra formata baslayıp deneyin eger asus ankartınız varsa.
    veya boot ekranında f8 tuşuyla vga kartı aktif hale getirin.
    asus anakartı olanlar bu sorunu yaşıyo sürekli.
    ben çözüm bulamadım usandım sabahtan beri xp kurdum cıktım işin içinden.

• Windows 7 Boot den sonra kurulum başlamıyor yani boot geçio kur için dosyalar yüklenior ekranı da geçior mavi desenli arkaplan geliyor ve ordan sonra hiçbişey gelmiyor makina kitlenmiyor da ama ölece beklio devamı gelmiyor

evet sorun aynen bu..
    ve bende de asus anakart var.
    altta ımzamdakı gıbı..

nedir en son cozum noldu bu konu?
  • Hocam sisteminden dolayı yanlız şu parçadan diyemiyorum aynı şey bendede var yanlız sonuna kadar beklersen yükleme ekranı gelir kendim baya bekledim yanlız bir arkadaşıma kurdum gayet seri bir şekilde bekle gelir yükleme ekranı bendede baya sürüyordu
  • ok cozdum yukardxa yazildigi gibi,
    biosdan disketi disable yapin kapatin.. ilginc, asusa bir kere daha saydirdim...
  • quote:

çok faydalı bir bilgi oldu, teşekkür
  • quote:

aynı sorun var; nerden yapacam disket sürücüyü disable, biosta bulamadım biosum avard
  • Bu lanet sorun biraz evvel format atmaya calıştıgım pcde de ortaya cıktı.
    Namussuz format ekranında mavi arayüzde kalıyor işlem portalı acılmıyor.
    Bıostan disket sürücü disable filan işe yaramdı.
    O mavi resimli arayüzde iken kasanın arkasından monitör baglantı kablosunu cekip taktım birden işlem panosu acıldı .))

Sonra halet edip onarma konsoluna girdim vs ordan cıktım format atıcam yine aynı kısımda kaldı.
    Monitörün ekran kartına baglantı kablosunu yine cektim taktım olmadı bu defa.

Baktım anakarta bişiler sokunca iş değişiyor hemen bi flash bellek alıp usblerden birine ataktım yine konsol acıldı .))

O konsoldan işlem yapıyosunuz lakin arada görüntü sabitleniyor.10 dkda bir flashı baska usbye takın monitör kablosunu kasadan tak cıkar yapın bi şekilde format bitiyor.

Diger türlü olunca önce xp kur sonra xp sistem acıkken win7 dvd tak sistem üzerinden win7 yükle yani 2 kere format ve vakit demek.

Bu meretin bi çözümü olmalı ama ögrenemedim bi türlü.

• Aynı sorun bende de mevcut. Win 7 kurulu laptopuma USB'den format atıp kurulum yapmak istiyorum ama
    kurulum ekranına geçmiyor ve tekrar Windows açılıyor. BIOS ayarları tamam ayrıca Rufus ve Windows Tool
    ile de farklı ISO dosyalarını entegre ettim. Farklı usb bellekler denedim yine olmadı. Açılışta boot
    seçeneklerinden usb yi seçiyorum ama 3-4 sn. ekran kararıyor ve tekrar Windows başlıyor. Ne yapmam gerek ?
  • Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.