Şimdi Ara

Windows 7 çözülemeyen UAC sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Alışıncaya kadar 4-5 temiz kurulum yaptığım windows 7 build 7000 versiyonda hala aşamadığım bir sorunum var. Benzer sorun yaşayan ve çözebilen varsa sevinirim.

Bildiğiniz gibi UAC yani User Account Settings tamamen kapalıyken gadgetler çalışmıyor. Bu nedenle UAC en düşük seviyede çalışır duruma getirdim.

Bunu takiben pek çok programda açmak istediğimde hata mesajları ile karşılaştım. Firefox için ini dosyası, Office 2007 outlook için dll dosyası bulunamadı gibi hatalar geliyor. UAC kapatıldığında ise sorun yaşanmıyor ancak gadgetler de kapanıyor bu sefer.

UAC açılı iken sorun yaşayan porgramları windows 7 ile gelen sorun çözücü ile taradım. Bir şekilde yardımcı oldu. UAC kapalı iken hata veren programlara sorun giderici (windows program compability troubleshooter) üzerinden ek izinler verdim.

Bu sefer ise bu programlar açıldı ama her seferinde popup onay ekranı ile.

UAC en düşük seviyede olmasına rağmen Ofis programlarından Google Earth e, Windows un kendi mail programına kadar hemen hemen tüm programlarda ne zaman açmak istesem UAC tarafından gelen popup pencerede bu programa her açılışta onay vermek durumunda kalıyorum.

Toshiba notebook kullanıyorum. Aynı sorun ile windows 7 build 7000 hem 32 hem 64 bit versiyonda karşılaştım. Betanın eski versiyonlarında sorun yaşanmadığını görüyorum. Bunu aşmanın bir yolu varmı acaba? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• İlginç...

Gpedit policy ayarlarından programların her açılışında onay verme butonunu kapattım ve artık özel izin gerektiren programların açılışında izin sormuyor.

Ama firefox dan Microssoftun kendi ofis programlarına kadar bu kadar çok yazılım için özel izin istemesi garip değil mi?
  • 1. Open Registry Editor (regedit.exe)
    2. Navigate to HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Sidebar\Settings
    3. Create a new DWORD Value called AllowElevatedProcess
    4. Set the value of the new DWORD to 1
    5. Close the registry editor. Your gadgets should work now. No reboot or anything necessary.

Not:Alıntıdır Bende de vardı bu sorun bende bu formülle yaptım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    windows 8 internet sorunu
    11 yıl önce açıldı
    windows 10 windows update sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.