Şimdi Ara

Windows 7'de .flv Uzantılı Videoları Görüntülerken 'explorer.exe' Yanıt Vermiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun süredir Windows 7 kullanıyorum ancak bu sorun son zamanlarda baş gösterdi.

Bu sorun çıktıktan sonra format attığım da oldu ancak sorun devam etti, internette arama yaptıysam da kesin bir şey bulamadım.

Sorun şu, mesela Youtube'dan ya da herhangi bir video sitesinden .flv uzantılı video indirip videonun bulunduğu klasöre gittiğimde, birden bilgisayarın fanı hararetle çalışmaya başlıyor ve sonra bilgisayar aşırı yavaşlıyor. Mesela videoya tıklasam 2 dakika sonra tıklanmış oluyor, del tuşuna bassam gene 2-3 dakika sonra silme ekranı geliyor, bundan da ancak Ctrl+Alt+Del'den görev yöneticisine gelip explorer.exe'nin görevini sonlandırıp tekrar başlatınca kurtulabiliyorum.

Mesela format attıktan sonra hiç bir codec yüklemeden videoların bulunduğu klasöre gittiğimde bir sıkıntı olmuyordu, ancak K-Lite Codec'i yükledikten sonra böyle olmaya başladı.

Bir de bu sorun videonun küçük resmini görüntülerken yapıyor. Yani klasörün görüntüleme modu listeleme şeklinde olursa böyle bir sorun yaşanmıyor.

Ben de artık videoları MS-Dos'tan siliyorum, siz düşünün. Bu problemi kesinlikle .flv dosyalarında yapıyor.

Daha önce karşılaşan ya da çözüm önerisi olan var mı acaba? Teşekkürler..

Edit: Probleme tam olmasa da bir çözüm buldum. Video dosyalarında "Simge yerine küçük resim göster" ayarını kapattım, artık windows önizleme yapmaya çalışmıyor, dolayısıyla sorun çıkmıyor. Ama gene de tam çözümü bilen varsa yardımına muhtacım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stormturk -- 4 Temmuz 2010; 13:20:52 >

• Isletim sisteminiz 64 bit ise flv uzantili siteleri 64 bir IE yerine 32 bit IE ile gezmenizi oneririm. Flashin henuz 64 bit destegi olmadigi icin bu tur sorunlar normal gibi gorunuyor...
  • Maalesef, 32-bit kullanıyorum.
  • klite i kaldirip direk flv player 1.3 kurmayi dene, klite yerine de xvid 1.2.2 ve divx yeterli artik, en kotu vlc kullanirsin klite biraz sorunlu win7 de rc zamaninda fitik etmisti beni
  • Daha öncede konusu açılmıştı orada Total Video Converter programını kaldırmanın sorunu çözdüğü yazılmıştı sende kurulumu bilmiyorum, bendede vardı bu sorun ama bozuk yada yarım kalmış flv dosyalarında oluyordu dosyaları indirdiğim klasör listeleme durumda olduğu için sorun yaşamadım uzun zamandır.
  • @Dracos,
    O çözümü denememe gerek kalmadı, @exFAT'ın çözümü işe yaradı teşekkürler.

@exFAT,
    Evet, Total Video Converter yüklüydü, kaldırınca çözüldü, çok teşekkürler. Aslında çok işime yarıyordu program ama onsuz idare edeceğim artık. Sağolasın.
  • Şimdi tvc nin program klasörüne baktım içinde flv sniffer isimli bir exe dosyası var o da dahil tüm flv li dosyaları sildim tvc nin klasöründen sanırım bu yolda işe yarayabilir eğer tvc yi kullanmak istiyorsan.
  • VirtualDUB'la da idare etmeye çalışıyorum ama ihtiyacım olursa bu yolu deneyebilirim. Çok teşekkürler.
  • herkese iyi günler size bir duyuru yapacam içinizde win 7 kullanıp .flv sorunu yaşayan varmı yani .flv uzantılı videonuz var ve pc de o dosyanın olduğu yeri açtığınızda işlemciniz ve explorerınızın çalışması %100 çıkıyorsa işte çözüm aynı şey benim başımada geldi .flv videom masaüstündeydi pc açılır açılmaz işlemci çalışması %100 oluyodu ve pc kilitleniyodu sizlerde aynı sorunu yaşıyosanız işte kendim buldum ve sizde yararlanın diye düşündüm...

bu işlem tamamen .flv dosyasından kaynaklanmakta dosya bozuktur.

eğer videonuz önemli değilse

ilk önce aşağıdaki .isz dosyasını indirin ve elinizde ultra iso gibi bir program varsa bunu cd ye yazdırın.

http://hotfile.com/dl/79541394/f0c8376/ERD_Commander_2007.isz.html

ve pc yi yeniden başlatın ve boot ayarlarını cd-rom yapın yani pc yi cd den başlatın.

bu program ile çökmüş pc lerde bile masaüstü veya herhangi bir yerde sizin için önemli olan verileri taşınabilir bir aygıta atabilirsiniz.

Not : Taşınabilir aygıtı cd den başlatmadan önce pc ye takınız..

cd den başlattıktan sonra masaüstünde bulunan computer simgesinden .flv uzantılı dosyanın olduğu yere gidip silebiliriz.

eğer videonuz önemli ise

cd den başlatmadan önce pc nize taşınabilir bir aygıt bağlayın ve başlatın aynı işlemleri takip edin videonuzun olduğu yere gelip video yu taşınabilir bir aygıta atıp pc nizden kesinlikle silin

ve pc nizi normal başlatın ve şimdi lazım olan videonuza gelelim videonuzu attığınız taşınabilir belleği pc ye takalım

ama sakın içine girmeyelim eğer girersez aynı sorunla karşılaşırsınız...

şimdi video dönüştürme programı varsa elinizde onu açalım yoksa

http://hotfile.com/dl/79544062/af615d4/Total.Video.Converter.HD.3.61.100319.exe.html

programı açtıktan sonra videonuzun olduğu yere gidelim yani taşınabilir belleğe ve video yu seçelim..vedioyu farklı bir uzantıya çevirelim. Örn ; mpeg , avi

çevirdikten sonra işlem hallolmuş olacak.

işinize yaradıysa ne mutlu bana başka sorunlarınız için Lüften

skr_beyto_1903@hotmail.com Kolay gelsin...

• bu sorun benim 32bit Wind7 ultim. de de oluyordu, exlorer hatası verip explorer ı yeniden başlatıp duruyordu,
    eğerki flv uzantısı masaüstündeyse yapılacak tek şey hirens veya başka bir kaynaktan bilgisayarı cd den açılan xp ile açıp, uzantısını flv den fl yapmak bu kadar basit,
    diğer klasörlerdeki flv dosyalara daha da basit, total comander veya benzeri prog. ile uzantıların flv den fl ye çevirmek

sonradan oluşabilecek hataları önlemek için kaydedilen flv dosya uzantılarını fl olarak kaydetmek, bu kadar basit

haa fl uzantılı dosyaları da istediğiniz player prog. ile ilişkilendirin tamam... haydi kolay gelsin

not: bende total vid. converter mevcut geretiğinde kullanıyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avci26 -- 7 Ocak 2012; 15:24:58 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.