Şimdi Ara

Windows 7'de Görev Çubuğuna Birden Fazla Klasör Sabitlemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
2
Favori
5.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • nasıl Windows 7 görev çubuğu birden fazla klasör sabitleme sabitlenir sabitlemek tutturmak tutturma tutturulur How to pin multiple folders to your Windows 7 taskbar

Windows 7'de nimetlerinden biri olan görev çubuğuna birden fazla program sabitleyebiliyorken, bu durum klasörlerde olmuyor. Birden fazla klasör sabitlediğimizde explorer.exe başlığı altında birleşiyor. Bu başlık altında size birden fazla klasör nasıl sabitlenir onu anlatacağım...

* Öncelikle notepad'inizi açın.

* Boş notepad sayfasında dosya menüsünden farklı kaydet komutuna tıklayarak kaydetme penceresini ekrana getirin.

* Altta ki kayıt türü: kısmına tıklayarak Metin Belgeleri (*.txt) seçeneğini Tüm Dosyalar olarak değiştirin.

* Ardından dosyaya bir isim verin ve uzantısını .exe olarak kaydetin. Örneğin Screencaps.exe olarak dosyayı kaydetin.

* Sonra kaydettiğimiz bu dosyayı sağ tıklayıp Görev Çubuğuna Sabitle seçeneği ile dosyanızı görev çubuğuna sabitleyin.

* Ardından görev çubuğuna sabitlenen dosyanızı sağ tıklayıp çıkan menüde dosyanızın ismi olan Screencaps yazısını tekrar sağ tıklayın ve çıkan menüde özellikler komutunu tıklayarak dosyanın özellikler penceresini açın.

Windows 7'de Görev Çubuğuna Birden Fazla Klasör Sabitlemek

* Üstteki resimde işaretli alanı bulun. Yani üstteki tablardan Kısayol tabını seçin. Pencerede ise Hedef kısmına gelin ve bu kısma hangi klasöre ulaşmak istiyorsanız o klasörün adresini yazın.

* İsterseniz aşağıda ki Simge Değiştir düğmesine basarak simgeyi de değiştirebilirsiniz.

* Klasöre giden kısayolunuz hazır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6F17B5B5B -- 25 Nisan 2010; 15:49:10 >

• Faydalı bir sunum olmus thx. soulcubee,,rocketdocku bu yuzden kullananlar ıcın alternatıve olabılır..
  • Selam, aradığım bir durum bu ama şöyle bir sorun var, görev çubuğuna sabitledikten sonra, sağ tıklıyorum ama menü çıkmıyor. Görev çubuğundan ayır çıkıyor, anlamadım bir türlü :(

Tamam buldum, teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vbalikci -- 20 Eylül 2010; 23:46:51 >
  • TEşekkürler fakat ben ağ da paylaşıma açık olan klasöre yapmaya çalıştım fakat beceremedim. Farklı bir yolu varsa lütfen paylaşır mısınız?
  • TEşekkürler hocam hallettim sorun şurada

Diyelim ağda dosyanın konumu şu ip de 192.168.90.10\user\c:\proje

O zaman hedef e direk bunu yazarken başa çift sılaş koymak gerekiyor.( yani: \\192.168.90.10\user\c:\proje)
  • sağol işime yaradı int. adreslerini görev çubuğuna tutturabiliyorum

• süper olmuş tşkr

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • simgeyi değistiremiyorum dediğiniz gibi yapıyorum gene de olmuyor aynı kalıyor
  • ahanpuf A kullanıcısına yanıt
    tamam şansa da olsa çözdüm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.