Şimdi Ara

windows 7 ekran parlaklıgı cubuğu yok (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
102.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: m3y

Çözüm :

Arkadaşlar çözümü buldum :

Bilgisayarıma sağ tuş > Yönet > Aygıt Yöneticisi tabındaki

"Monitörler" donanım simgesinin altında yüklü olan monitör simgesine "Sağ tık > Kaldır > Yüklü olan driveri sil" dedikten sonra üst taraftan "Donanım Değişikliklerini Tara" butonuna tıklayarak sorunu çözebilirler.

dediğinizi yaptım ama olmadı malesef
  • Monitör driverini tekrar yükledi mi?
  • quote:

Çözüm :

"Monitörler" donanım simgesinin altında yüklü olan monitör simgesine "Sağ tık > Kaldır > Yüklü olan driveri sil" dedikten sonra üst taraftan "Donanım Değişikliklerini Tara" butonuna tıklayarak sorunu çözebilirler.

gardaş eline koluna ayağına beynine sağlık. aynısı bendede var (dı) :) tahminim geçen haftaki güncellemeden sonra oldu bakamıyodum ekrana çok parlak gözümü alıyodu. halloldu sayende
  • quote:

Orijinalden alıntı: Miralay123

quote:

Çözüm :

gardaş eline koluna ayağına beynine sağlık. aynısı bendede var (dı) :) tahminim geçen haftaki güncellemeden sonra oldu bakamıyodum ekrana çok parlak gözümü alıyodu. halloldu sayende

bende birkaç ayda bir problem tekerrür ediyor. Harici monitör ile bağlı iken güncelleme aldığımda oluyor sanırım.

• quote:

Çözüm :

sağolasın arkadaşım
    süpersin!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalyatus -- 23 Haziran 2013; 20:33:29 >
  • Sırf şu bilgiyi paylaşmak için üyelik açtığıma inanamıyorum. Windows 7 kullanıcısı olarak bende böyle bir sorunla bugün karşılaştım ve çok geçmeden sorunun çözümünü buldum. Kısacası Fn+ F9 tuşuna basarak ekranın parlaklığını arttırabilir Fn+ F8'e basarakta ekranın parlaklığını düşürebilirsiniz. Bir başka çözüm yolu ise Denetim Masası> Donanım Masası> Güç Seçeneklerine tıkladığınızda açılan sayfanın el alt kısmında Ekran Parklaklığını ayarlayabiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cypr -- 23 Ağustos 2013; 21:55:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eni Vici Vokke

quote:

Orijinalden alıntı: sasa19951995

arkadaslar windows 7 ekran parlaklıgı cubugu ayarlanması yok windows mobility centerdada yok zaten hic bir şekilde yok eskiden ne güzel yapardım simdi cok sinir oldum

Başlatın arama motoruna Ekran parlaklığı yazın. Açılan pencerede ortada en altta o bar mevcut mu?

Yine aynı yere:

Denetim Masası>Donanım ve Ses>Güç Seçenekleri'nden ulaşabilirsiniz.

eyv
  • Arkadaşlar bu sorun büyük ihtimalle ekran kartınızın sürücüsü ile ilgilidir. Eğer yanlış sürücüyü yüklediyseniz veya sürücü arızalıysa klavyedeki Fn tuşunun fonksiyonunu kullanamazsınız. Ayrıca ekran ile ilgili bazı ayarlar da Windows'tan kalkar. Ama Windows önyüklenmeden önce bazı arkadaşların da dediği gibi Fn tuşunu kullanabilirsiniz. Benim tavsiyem resmi sitenizden doğru sürücüyü yüklemeniz. Eğer hala olmuyorsa Ubuntu'yu deneyin. Ubuntu sürücü konusunda başınızı ağrıtmaz. Benim de başıma geldiği için biliyorum. Ubuntu'yu kullanırsanız büyük ihtimalle yazılımsal problemler düzelir. Ama kesinlikle"driver updater" tarzı yazılımlar kullanmayın. Pek güvenilir ve doğru sürücüyü vermiyorlar. Yardımcı olabildiysem sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Espa

quote:

Çözüm :

Bu sorundan ben de müzdariptim, bu konuyu buldum çok sağol valla sayende düzeldi toshiba laptopumda.

Allah Razı Olsun win 10 kullanıyorum parlaklık ayarı ortadan kayboldu dediğin gibi yaptım oldu çok sağol

• bende bu konuda muzdariptim belki benim çözüm yolum işinize yarar.
  • konu tarihine baktınızmı
  • Konunun eski olması hiç önemli değil. 2012 den bu yana pcler, windows çağ atlamadı.

Monitor olarak Philips 223V kullanıyorum. Win 10 1809 ekim 2018 son güncel versiyonu yükledim. diğer all in one ve ultrabookta böyle bir sorun yok aynı win 10 versiyonu ile çalışan. ekran parlaklığı ayarları windows üzerinde hiç bir yerde yok. normalde sağ köşede bildirim alanında olur bilirsiniz. tarif edilen bir kaç yolu denedim ama parlaklık ayarı diye bir şey yok. ancak monitor üzerinde var manuel olarak ayarlayabiliyorsunuz. daha önce de yoktu. herhalde monitor ya da kasa ile ilgili bi şey. Öyle mi acaba? Kasa da HP Compaq Pro 6300. Bu iş yeri bilgisayarı. Üni.ye ait. Eski yani donanim olarak. Netice olarak ekran parlaklığını windows içinde ayarlamanın bir yolu yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: timucinpusat

Konunun eski olması hiç önemli değil. 2012 den bu yana pcler, windows çağ atlamadı.

Monitor olarak Philips 223V kullanıyorum. Win 10 1809 ekim 2018 son güncel versiyonu yükledim. diğer all in one ve ultrabookta böyle bir sorun yok aynı win 10 versiyonu ile çalışan. ekran parlaklığı ayarları windows üzerinde hiç bir yerde yok. normalde sağ köşede bildirim alanında olur bilirsiniz. tarif edilen bir kaç yolu denedim ama parlaklık ayarı diye bir şey yok. ancak monitor üzerinde var manuel olarak ayarlayabiliyorsunuz. daha önce de yoktu. herhalde monitor ya da kasa ile ilgili bi şey. Öyle mi acaba? Kasa da HP Compaq Pro 6300. Bu iş yeri bilgisayarı. Üni.ye ait. Eski yani donanim olarak. Netice olarak ekran parlaklığını windows içinde ayarlamanın bir yolu yok mu?
    o sorunu yıllar önce daha eski ekran kartı driverı kurarak çözmüştüm nvidia nın güncel driverlarında eski kartlarda sorun oluyor herhalde pc yanında verilen yada sitesindeki pc driverlarında birini deneyin isterseniz veya 2 yıl eski driverları netten bulup yapın belki düzelir

• quote:

Çözüm :

ÇOK YAŞAS BE ! Repair tool programları ile 2 gün uğraştım az daha sıfırlayacaktım . Sağol varol
  • Yıl olmuş 2021 windows da hâlâ aynı sorunlar devam ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sasa19951995 -- 25 Şubat 2021; 2:10:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15'ten fazla video izledim. Bir çok sitelerde, Form sitelerinde ve hacker konulu sitelerde araştırmalar yaptım. Bana bişey anlattılar. Ama denedim yine olmadı. Zaten anlatıklarının hepsi youtube'de mevcut. Şu an kör olmak üzeryim. Bu win yapımcısı her kimse, veya bu lapotu yapan her kimse gerçekten kör. Allah ona acil şifalar versin.

• Bu olay başıma geldiği ve çözümü bu şekilde bulduğum için,sorunu yaşayanlar olursa diye,faydalanması için yazdım.

1)Windows Tuşu + R tuşuna basarak çalıştırı çalıştırıyoruz çalıştıra regedit yazıp çalıştırıyoruz.

2) Açılan pencerede ‘Ctrl + F’ tuş kombinasyonuna basıyoruz ve açılan arama penceresinde ‘Aranan’ kutucuğuna ‘FeatureTestControl’ yazdıktan sonra ‘Sonrakini Bul’ butonuna tıklıyoruz.

3) Bu işlem sonrasında önümüze uzunca liste gelecektir. Bu liste içerisinde, aratmış olduğumuz ‘FeatureTestControl’ değerinin üzerine geldikten sonra sağ tıklıyoruz ve açılan menü listesinde ‘Değiştir…’ menüsüne tıklayıp işlemlerimize devam ediyoruz.

4) Açılan pencerede ‘Taban’ başlığı altında ‘Onaltılık’ seçeneğini seçtikten sonra ‘Değer verisi’ kutucuğuna ‘f000’ değerini giriyoruz ve ‘Tamam’ butonuna tıklıyoruz.

Not:Eğer bu değer olmazsa sırayla bu değerleri girin.Bu değerleri girmeden önce bu kayıta girerken değiştirmeden önce hangi değer yazıyorsa onu tekrar girin ve tekrar deneyin(Yeniden Başlatarak).Olmazsa 'ffff,f200' bu değerleride deneyin.

Yaptığımız değişikliğin ve ayarın etkin olması için bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz. Bilgisayar açıldıktan sonra problem çözülmüş olacak. Ekran parlaklığınızı isteğinize göre ve kalıcı olarak ayarlayabilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.