muhtemelen ramden dolayı yapıyor, ramlerinizden birini çıkarıp deneyin, yine hata verirse öbür ramide çıkarın ilk çıkardığınız rami slotuna takın öyle deneyin muhtemelen düzelecektir, yani öyle ümit ediyorum :d
kasayı götüremedim sadece harddiski götürdüm test e soktular sorun çıkmadı ram den degil sanırım çünkü yüklemeye giriyo xp de aygıtlar yüklenrken res atıyo windows 7 de windows dosyaları genişletiliyorda res atıyo
k.b kardeşim ama pentinum 4 işlemcili bir makina windows 7 yi kaldırmaz bunu biliyormuydunuz? en az core duo 2 olması gerek
Ankart pilini değiştirmeyi deneyin
beyler 40 gb harddiski 2 ye böldüm 20 gb da xp 20 de win 7 64 bit ama cpu desteklemiyor diye hata verdi nasıl sıfırlarım harddiski
quote:
Orijinalden alıntı: rapzede34
beyler 40 gb harddiski 2 ye böldüm 20 gb da xp 20 de win 7 64 bit ama cpu desteklemiyor diye hata verdi nasıl sıfırlarım harddiski
Merhaba,
Sıfırlamak dan yana kastın nedir ?
Kurulum ekranı Türkçe, tüm partitionları silip tekrar dan partition oluşturup işletim sistemini kurabilirsin.
sorun şu işletim sistemlerinin yüklemeleri yarım kaldı baştan başlatamıyorum f9 a basıp floppy yada cd rom u seçince kalan yüklemeden devam etmeye çalışıyor hata veriyor ayrıca dvd rom a hafiften yumruk atnca pc res atıyo tuaf :S
quote:
Orijinalden alıntı: darkpower1-2
k.b kardeşim ama pentinum 4 işlemcili bir makina windows 7 yi kaldırmaz bunu biliyormuydunuz? en az core duo 2 olması gerek
Denemeden bişey diyemem gerekirse 2 gb daha ram alırım microsoftun dedigine göre çalıştırması lazım
Kişisel bilgisayarınızda Windows 7 çalıştırmak istemeniz durumunda gerekenler aşağıda belirtilmiştir
1 gigahertz (GHz) veya daha hızlı 32 bit (x86) ya da 64 bit (x64) işlemci
16 GB (32 bit) veya 20 GB (64 bit) kullanılabilir sabit disk alanı
WDDM 1.0 veya üzeri sürücüye sahip DirectX 9 grafik aygıtı
quote:
P4 İşlemciye sahip eski bilgisayarımda Windows xp yüklüydü windows7 ye yükseltmek istedim biostan gerekli ayarları yaptıktan sonra win7 cdsini taktım windows dosyaları genişletiliyor %80 oldugunda reset attı daha sonra cd yi okuyamadı ekranda bu yazı yazıyodu
Verifying DMI Pool Data . . . . . . . .
Boot from CD: _
daha sonra xp cd si ile formatı denedim oda yüklenirken reset attı sürekli reset atıyor pc nin fanları temiz önceden böyle bir sorun yoktu yani format atamıyorum pc durduk yere reset atıyo mesela cd yi taktık format atılıyor diyelim reset attıktan sonra cd yi görmüyor anca kasanın güç girişini kapatıp açınca görüyor ne yapmam gerek yardımcı olursanız sevinirim
arkadaşım makina yı açmak istiyorsan kendine bir autoron xp veya win 7 çek cd ye makinayı öyle aç hdtune ile tarattır ona göre bad sectör anlaşılır ama sürekli kapanıyor açılıyorsa ram de sorunlu gibi yada yuvalarda sorun var gibi eğer ram de sorun yoksa çok ısındığı için reset atıyorda olablir
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: darkpower1-2
Denemeden bişey diyemem gerekirse 2 gb daha ram alırım microsoftun dedigine göre çalıştırması lazım
Kişisel bilgisayarınızda Windows 7 çalıştırmak istemeniz durumunda gerekenler aşağıda belirtilmiştir
1 gigahertz (GHz) veya daha hızlı 32 bit (x86) ya da 64 bit (x64) işlemci
16 GB (32 bit) veya 20 GB (64 bit) kullanılabilir sabit disk alanı
WDDM 1.0 veya üzeri sürücüye sahip DirectX 9 grafik aygıtı
güzel kardeşim anlamıyormusun ne dediğimi ben demiyorum bunu windows diyor en az çift çekirdek olmalı diyo yani windows 7 kuramazsın
harddiskin yarısına xp öbür yarısınada win 7 kurdum sorunun tam olarak hala ne oldugunu bulamadım ama sanırsam dvd rom da sorun vardı win 7 biraz kastı gibi ama sorun degil nette video izlerken falan sorun yok yardımcı oldugunuz için çok sağolun
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme