Şimdi Ara

Windows 7 Home Basic- Professional- Ultimate

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar en yakın zamanda i7 sistemim için windows 7 işletim sistemi alcağım(64 bit) . Aklıma takılan bi durum var. Bu windows 7 lerde home basic profesional ve ultimate var ve aralarındaki fiyat farkı önemsenemeyecek kadar fazla. Bu kadar fazla fark olmasının nedeni nedir yani ha home basic almışım ha ultimate almışım ne fark eder? Bide kutu windows 7 ler nerdeyse 2 katı fiyatı. Oem'in düşük olmasının nedeni nedir? Windows 7 yeni çıktı acaba bunlar beklersek fiyatı düşermi 100 tl gibi bi rakam yoksa sabit mi kalır?
    Teşekkür ederim. İyi forumlar . . .

• Arkadaşım home premium fazlasıyla işini görecektir.

Oem lisansı sadece yeni bilgisayar alanlar kullanabiliyor. Ve sadece o bilgisayarda kullanabiliyorsun. Ama kutulu lisans alırsan istediğin pc'ye kurabilirsin.

Home premium kutulu lisans'ın içinden hem 32 bit hem de 64 bit işletim sistemleri çıkıyor. Ama home basic'de çıkmıyor. Bu bilgiyi microsoft'un ankara yetkilisinden telefonda edindim.

Sana önerim windows 7 home premium kutulu lisans olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-681F960DF -- 23 Ekim 2009; 16:32:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: coupant

Arkadaşım home premium fazlasıyla işini görecektir.

Oem lisansı sadece yeni bilgisayar alanlar kullanabiliyor. Ve sadece o bilgisayarda kullanabiliyorsun. Ama kutulu lisans alırsan istediğin pc'ye kurabilirsin.

Home premium kutulu lisans'ın içinden hem 32 bit hem de 64 bit işletim sistemleri çıkıyor. Ama home basic'de çıkmıyor. Bu bilgiyi microsoft'un ankara yetkilisinden telefonda edindim.

Sana önerim windows 7 home premium kutulu lisans olur.

hmm hocam bilgilendirmen için teşekkür ederim ama resimdeki özelliklere göre en iisi professional olur heralde. çünkü ultimate'de sadece 35 dil farkı var. Hocam bide windows 7 oem alırsam mesela ilerde pc değişikliği olduğunda o dvd'yi tekrar kullanamayacakmıyım?

• Hocam, bir arkadaşım oem lisans vista kullanıyordu. Anakartı yanmıştı. Sonra değiştirdi. İşletim sistemini kurduğunda anakart değiştiği için aktive edemedi. Sonra microsoft'u telefonla arayarak durumu belirtti. Anakartım yandı ne yapabilirdim demiş. Sonra aktive edebildi.

Pc'nin tamamını değiştirirsen telefon görüşmesi biraz daha zorlu geçebilir.
  • Ama hocam ben şu an arkadaşımın vistasını kullanıyorum. onun ve benim bilgisayarda aktifleştirilmiş durumda.peki bu nasıl oluyor?
    edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi POLATON -- 23 Ekim 2009; 19:42:00 >
  • oem lisans yeni bir pc ile ve tek bir bilgisayara kurulur
    kutu lisansı da taşıryabilrisin digerinden kaldırıp

aynı ürünün oem ve kutu lisans fiyat farkı 50 lira
    aşağıdaki linkleri incele istersen

oemhttp://www.exa.com.tr/microsoft/isletim_sistemleri_kategorisinde/ms_windows-379-9337.html

kutuhttp://www.vatanbilgisayar.com/microsoft-gfc-00222-windows-7-home-premium-turkce/productdetails.aspx?I_ID=40286

• quote:

Orijinalden alıntı: POLATON

Ama hocam ben şu an arkadaşımın vistasını kullanıyorum. onun ve benim bilgisayarda aktifleştirilmiş durumda.peki bu nasıl oluyor?

korsan değilse olamaması lazım..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hayır korsan değil :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: coupant

quote:

Orijinalden alıntı: POLATON

Ama hocam ben şu an arkadaşımın vistasını kullanıyorum. onun ve benim bilgisayarda aktifleştirilmiş durumda.peki bu nasıl oluyor?

korsan değilse olamaması lazım..

Farklı dilde olan bile arkadaşın dediği gibide 2bilgisayarda aktifleştirilip kullanılıyor(nasıl oluyorsa)
  • Neyse konu dağılmadan ben kararımı verdim professional alacağım. Professional 'de xp programlarının bir çoğunu açabilme özelliği var. Ultimate almaya gerek yok zaten türkçme kullanacam 35 dile gerek yok .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.