Şimdi Ara

Windows 7 kurulumunda CD/DVD sürücüsü eskik kurulamama sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
21.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • şu anda win 8 kurulu ama format atarak 7 ye geçmek istiyorum aynı hatayı veriyor

biostan söylenildiği gibi ahcı modeli seçeyim dedim sata kısmında zaten ahcı yazıyordu değiştirdim ide seçtim ama yine olmuyor başka ne yapabilirim yardımcı olabilecek var mı?
  • unforgiven212 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim sistemi 2 ay önce toplamıştım kurdum CD ROm yoktu,USB den atmayı denedim bu hatayı verdi.
    Sağolasın ki linki paylaşmışsın sorunum çözüldü,Format attım.Aklıma geldi 2 ay sonra cevap yazıyorum :D ve çok teşekkür ederim.Yani çok garip format atarken USB çıkar tak yapmak :)) Tekrar teşekkürler...
  • arkadaşlar bende yeni msı cx 61 freedos laptop aldım ilk aldıgımda win 8.1 yüklüydü linux tabanlı bi live usb ile kurulu sistemi sildim win 7 kurmaya çalıştıgımda bu hatayı aldım bende bios la ne kadar oynadıysam ne kadar farklı flash lar denediysem ne kadar farklı win 7 indirdiysem olmadı en son msı in türkiye temsilciligini aradım ordaki bayan saolsun sorunu 1 dk da çözdü sıkıntı usb 2.0 olan flash diskimi laptopta usb 3.0 portuna takmış olmam mış laptopta 2.0 portuna takınca flashı sorunsuz sıkıntısız kurmaya başladı win 7 yi ben çok ugraştım bu cevap için umarım başkalarına faydalı olur.
  • Arkadaşlar şu an bir tanıdığın Grundig GNB 1452 B1 N2 marka diz üstüne win7 kurmaya çalışıyorum.
    Win8 yüklüymüş fakat nasıl olmuşsa kurtarma, yani recovery kısmı silinmiş. Kendisi bilgisayardan pek anlamaz. Kendisi mi sildi, aldığında yok muydu bilmiyorum. Bilgiysar bir şekilde formatlık konuma geliyor ve win8 sıfırlama yapamamış kendisi. Bu arada bilgisayarı yeni almış. Daha 2-3 kere kullanamadan bu hale gelmiş. Servise götürmüş. 300 TL para istemişler. Arkadaş bu para ne parasıdır? Monitörü mü değiştiriyorsunuz? Bana ulaştı ve tamir için verdi.
    Uefi bios un kilitli olduğunu gördüm. Fakat öyle kolay aşılacak türlerinden değil. Tamamen kilitli bios. Kırık bios versiyonunu bir usta koymuş internete. İsteyen varsa ekleyebilirim ya da aratıp bulsun marka ve modele göre. Onu Windows altında yazmanız lazım şimdiki bios yerine. Yoksa başka bir işletim sistemi kuramazsınız bilgisayara.
    Bios kırdıktan sonra sıra hard disk üstüne konulan kilitli bölümlerle uğraşmanız gerekecek. Bunun için gparted isimli program ile sürücüleri tek tek silip, hard diski yeniden oluşturup, formatlamanız gerekecek. Yoksa yine başka sistem kurulmasına izin vermez.
    Her neyse, bu aşamalar için uğraşıp kurulum aşamasındayım şu an. Fakat başlıktaki hatayı ben de aldım. Biraz araştırma yaptım. Bu hatayı şu şekilde geçtim, belki birilerinin işine yarar:
    Diz üstü üstünde usb 3.0 port yok. Bu yüzden bios içinde xHCI yazan yeri DISABLE yapmak gerekiyor. Yine bios içinde, aynı sekmedeki EHCI yazan yeri ise ENABLE yaparsanız sorununuz çözülür. Kurulum aşamasına geçersiniz. Fakat bilgisayarda 3.0 ve 2.0 usb portları da mevcutsa usb 2.0 portundan kurulum yapmayı deneyebilirsiniz, üstte arkadaşın yazdığı gibi. Ya da denemek için yazdığım gibi değerleri değiştirerek usb 2.0 portundan tekrar deneyebilirsiniz. Bu arada Ben bu sorunu da aştım fakat şimdi yeni bir sorun çıktı karşıma. Formatladığım sürücüyü seçip Windows kurmuyor. Ne lanet sistemmiş arkadaş.
    Şu an ki hata: "Windows bu diske yükleyemez. Seçilen disk GPT bölümü sitilinde." Bu sorun hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardım lütfen.

Yaklaşık 6 saattir uğraşıyorum en başından beri bu iş için. Biraz araştırınca onun çözümünü de buldum arkadaşlar, alıntıdır:

"Herhangi bir program kurulmasına gerek yoktur.

- Bu işlem Harddiskimizde bulunan verileri silecektir.

Yeni gelen UEFI sistemlerde farklı bir işletim sistemi kurmak istediğinizde GPT hatasıyla karşılaşabilirsiniz.

- Windows 7 Kurulum ekranında Harddisk bölümlendirme kısmına geldiğinizde

Shift ve F10 tuşlarına tıklayalım (bazı cihazlarda hotkey devre dışı olduğundan Fn kombinasyonunada basmak zorunda kalabilirsiniz)

Bu işlemden sonra karşımıza dos ekranı gelecektir (Siyah bir pencere)

- Gelen Pencereye sırasıyla şu kodları yazalım

- Diskpart - - > Enter

- List Disk - - > Enter (Harddiskimiz bu kısımda birim 0 birim 1 gibi seçeneklerle ayrılmış olarak görünecektir. burada harddikimiz hangisi ise altta bulunan select disk bölümünün sonuna disk biriminin numarasını yazalım)

- Select Disk 0 - - > Enter ( ben birimi 0 olarak yazıyorum

- Clean ve ya Clean all - - > Enter

- exit - - > Enter

Bilgisayarımızı yeniden başlatım

- Artık Kurulum yapabilirsiniz."

Ve 6 saat ardından mutlu son. Şu an kurulum %1 olarak başladı. 6 saatin kısa özeti yukarıda var. Grundig marka diz üstüden kesinlikle uzak durun. Bu tamamen kilitli bios larda anca bu şekilde aşılıyormuş. Geç öğrendim ve uygularken de farklı aşamalardan geçerken çok vakit kaybettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 23 Haziran 2015; 11:41:56 >

• tayfunoren1 T kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle..teşekkürler :)
  • "achi" yapınca düzeldi. teşekkürler:)
  • Slmlar
    Ayni sorun benimde basima geldi. Biosdan ahci yi zorda olsa buldum zaten seciliymis. 3 farkli win7 dvd sindede ayni hatayi verdi. Usb ile ugrasmadan baska bir sekilde bipsdan yapılamaz mi.... (usb yok :) ) Windows 7 kurulumunda CD/DVD sürücüsü eskik kurulamama sorunu Windows 7 kurulumunda CD/DVD sürücüsü eskik kurulamama sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lemaynak -- 15 Şubat 2016; 0:29:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bundan önceki ekranda c yi seçip sürücü yükle deme,c yi seçip sağ altta ileri yazar onu seç,problemsiz devam eder.

Vadamama arkadaşımıza sonsuz tsk.
    Bu kadar basitmiş...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows 7 yüklü Lenovo laptopa USB'den format atarken aynı hatayı aldım. Sorun USB'den kaynaklı çünkü aynı ISO dosyasından Windows 7'yi DVD'ye yazdım hata vermedi. Şu an yüklenmeye devam ediyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.