Şimdi Ara

Windows 7 Mavi ekran. Denemediğim şey kalmadı. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: aysberg313

tesekkurle. ram 2 tane 2gb ddr2 533mhz ben de once ramlardan suphelendim ancak linux ta herhangibir sorun olmuyor. simdi ramlari tek tek deneyecegim. peki ramlarda bir sorun varsa nasil test edebilirim bir yolu var mi acaba?

Linux te bir sorun yaşamıyorsan windowsda da yaşamazsın. Donanımsal birsey olsa her iki işletim sistemindede hata verir. Format attıgın cd de sorun olabilir yada kullandıgın crackte sorun olabilir.
  • Donanimsal olarak ariza bile olsa linux tada driver yuklenmeden birsey belli olmayacagi icin gene de kesin konusmak dogru olmaz. bu hata ram hatasi olarak goruluyor fakat memtest versiyonu ve ram hizlari veya voltajlarini bilmeden ram arizasi demek hata olur... Ram arizalarinda linux gene de yuklenebiliyor. linux un hata ayiklama ozelligi oldugu icin sıkıntı olusmadan sistem acabiliyor.
  • ramları test ettikten sonra bir daha takmadım elimde 512md eski bir ram vardı pc şuan çok kasıyor ama en azından pc yi çalıştıracak kadar işe yarıyor onu taktım yaklaşık 8-10 saat kadar oldu hiç mavi ekran almadım diğer 2 ram takılıyken yarım saatten fazla kullanamıyordum bazen 1o dk da bile restart atıyordu şuan idare ediyorum yarın ramları iade etcem bakalım hayırlısı emin değilim ama ramlardan gibi görünüyor ilgi için tekrar çok teşk
  • quote:

ramları test ettikten sonra bir daha takmadım elimde 512md eski bir ram vardı pc şuan çok kasıyor ama en azından pc yi çalıştıracak kadar işe yarıyor onu taktım yaklaşık 8-10 saat kadar oldu hiç mavi ekran almadım diğer 2 ram takılıyken yarım saatten fazla kullanamıyordum bazen 1o dk da bile restart atıyordu şuan idare ediyorum yarın ramları iade etcem bakalım hayırlısı emin değilim ama ramlardan gibi görünüyor ilgi için tekrar çok teşk

peki arkadasim ramlerin markasi modeli neydi? anakartinin tam modeli nedir?
  • hata veren ramlar - HI-LEVEL 2gb ddr2 533mhz soğutuculu
    anakart - Gigabyte GA-945GCM-S2L
  • Arkadasim keske danisip alsaydin. hi-level markali ramler oldukca sıkıntı olusturan ramler ozellikle de gigabyte larda. neyse bununla gecmis olsun... degistirirlerse kingston, ocz gibi ram tercih edin
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

Arkadasim keske danisip alsaydin. hi-level markali ramler oldukca sıkıntı olusturan ramler ozellikle de gigabyte larda. neyse bununla gecmis olsun... degistirirlerse kingston, ocz gibi ram tercih edin

aceleye geldi bir de fiyat kandırdı tecrübe oldu işte bize yalnız birşeyi merak ediyorum. anakart bellek desteği 533/800/1066. ve fsp desteği de 1333. şimdi bu 1333 limiti tek ram için mi yoksa toplam mı? yani 2 tane 800mhz ram taktığımda toplamı 1333 ü geçiyor bu durumda desteklemiyor mu yoksa 1333 olarak mı görüyor?
  • 2 tane ram i 800 takabilirsiniz fakat bir cok anakartta 1066 ya kadar destek vermiyor. sanirim 965 chipsetlerde 533 ten 1066 ya destek var. sizinkinde 533 ve 667 olmasi lazim. birde 400 varmis...
  • ramları değiştirdim ama sorun hala devam ediyor. eski anakartı ve eski işlemcimi taktım ramlar bunlarla sorunsuz çalışıyor. anakartı ikinci el almıştım sanırım arızalı bu yüzden olabilir yeni bir anakartla deneyeceğim
  • arkadaşlar bendede mavi ekran hatası var pc açılırken başlatılıyor ekranı geliyor sonra birden bire mavi ekran geliyor 2 saniye görünüyor kendi kendini yeniden başlat yapıyor ve sonra açıldığında başlangıç onarma (önerilen) ve windowsu normal olarak başlat geliyor onarmaya giriyorum onarma bittikten sonra windowsa rapor yolla falan geliyor yada yollama finish geliyor tıkladığım anda makina kendini kapatıyor hiçbirşekilde açamıyorum, durduk yere oldu elektrik falanda gitmedi güvenli modda da açılmıyor mavi ekran hatasını koyucaktım fakat dosya büyük dedi onuda koyamıyorum şimdiden yardımlarınız için teşekkürler kolay gelsin lütfen yardım!!!
  • quote:

ramları değiştirdim ama sorun hala devam ediyor. eski anakartı ve eski işlemcimi taktım ramlar bunlarla sorunsuz çalışıyor. anakartı ikinci el almıştım sanırım arızalı bu yüzden olabilir yeni bir anakartla deneyeceğim

eet anakartlarda bu tip olaylarla sık karşılaşılır. ne yazıkki bende 2.el anakart almıştım ve aynı mavi ekran vermişti. gittim geri verdim paramı aldım. 2.el anakart asla alınmaz.

quote:

Orijinalden alıntı: sayko85

arkadaşlar bendede mavi ekran hatası var pc açılırken başlatılıyor ekranı geliyor sonra birden bire mavi ekran geliyor 2 saniye görünüyor kendi kendini yeniden başlat yapıyor ve sonra açıldığında başlangıç onarma (önerilen) ve windowsu normal olarak başlat geliyor onarmaya giriyorum onarma bittikten sonra windowsa rapor yolla falan geliyor yada yollama finish geliyor tıkladığım anda makina kendini kapatıyor hiçbirşekilde açamıyorum, durduk yere oldu elektrik falanda gitmedi güvenli modda da açılmıyor mavi ekran hatasını koyucaktım fakat dosya büyük dedi onuda koyamıyorum şimdiden yardımlarınız için teşekkürler kolay gelsin lütfen yardım!!!

olmassa hirens boot cd ile mini windows 7 den girip dosyalarınızı yedekleyeceksiniz sonra format.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 4 Ocak 2013; 20:36:54 >

• kardeş teşekkürler format şart diyorsun yani bende dosyalarımı yedeklemeyi ve format atmayı düşündüm ama pc parçalarındamı sorun oldu diye düşündüm ondan atmak istemedim bir anlayan sormak istedim ozaman çare format sizce düzelirmi format atınca. kolay gelsin.
  • bu sorun acaba biostan kaynaklanabilir mi? bugün fark ediyorum anakartın kullandığım işlemci için bios versiyon desteği F6 (by Overclocking). çok iyi hatırlıyorum ben F8 ile güncellemiştim biosu. bugün birşeye bakmak için web sitesine girdiğimde fark ettim. biostan kaynaklanan bir uyumsuzluk olabilir mi?
  • Overclocking support destegi varsa o islemciye tam destegi yok.... sadece overclock ile desteklidir buda stabilite acisindan duzgun ayarlanmamissa sıkıntı yasatir.
  • quote:

Overclocking support destegi varsa o islemciye tam destegi yok.... sadece overclock ile desteklidir buda stabilite acisindan duzgun ayarlanmamissa sıkıntı yasatir.

Anakart Gigabyte GA-945GCM-S2L, işlemci core 2 duo e8200. gigabyte web sitesi işlemci desteği listesinde
    (http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=2669 ) bios versiyon f6 ve parantez içinde -by Overclocking- ibaresi var. ben dediğim gibi f8d bios versiyonunu kurmuştum yanlışlıkla. şimdi sizin dediğinizden yola çıkarak -by Overclocking- tanımı Overclocking support desteğini mi yoksa overclock u mu kastediyor?. kusura bakmayın anlamadığım için soruyorum. yani bu durumda f6 versiyonunu kursam aynı sıkıntıları yaşama ihtimalim var mı?

• aynı sıkıntıları yasama ihtimaliniz %90... bu islemciye destegi yok sadece bios actirabildigi icin overclock ile destek yani calisma hizina overclock ile erisebileceginizden bahsetmisler tabi burada su nokta var.. islemci 45nm chipset 65nm destekli... sıkıntı olur mu . mutlaka olacaktir. bu anakart yerine en basitinden P5B bile daha performans verir ve daha sorunsuzdur yada g31 chipsetli anakartlar...
  • quote:

aynı sıkıntıları yasama ihtimaliniz %90... bu islemciye destegi yok sadece bios actirabildigi icin overclock ile destek yani calisma hizina overclock ile erisebileceginizden bahsetmisler tabi burada su nokta var.. islemci 45nm chipset 65nm destekli... sıkıntı olur mu . mutlaka olacaktir. bu anakart yerine en basitinden P5B bile daha performans verir ve daha sorunsuzdur yada g31 chipsetli anakartlar...

çok teşekkürler
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Angelo

Ramciler gelmiş yine Atış serbest

hata kodunu googleda aratırsan nereden başlayacağına karar verirsin

atis diyene gel. adamin ekledigi memtest86 resimlerinde kirmizi olusumlar benim bildigim arizadir. hani millete dil uzatirken kendi bilginizin cok iyi olmasi lazim ki geri tepmesin...

• Gigabyte GA-945GCM-S2L anakartı iade aldılar yerine Msi G31M3 V2 (MS 7529) gönderdiler. Yaklaşık 24 saattir sıfır mavi ekranla hatasız olarak kullanıyorum çok şükür sanırım sorun çözüldü şimdilik bir sıkıntı görünmüyor. İlginiz için hepinize teşekkür ederim özellikle exeter e.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.