Şimdi Ara

Windows 7 Mavi ekran. Denemediğim şey kalmadı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam. Sürekli olarak mavi ekran alıyorum ve sistem kendini yeniden başlatıyor. Denemediğim şey kalmadı. Linux Mint kullanırken hiçbir sıkıntı yok ama Windows 7 kullanırken devamlı mavi ekran gelip restart atıyor ve "Windows beklenmedik bir kapanmadan kurtardı" gibi bir hata veriyor. Kurulumda bir problem olmuştur diye Windows u başka bir dvd den tekrar kurdum yine yaptı 32 bit kurdum şimdi yine yapıyor. Donanımda bir sıkıntı var diyeceğim ama Linux kullanırken problem yaşamıyorum. Detaylı donanımı aşağıya ekliyorum neden olabilir.

CPU: Dual core Intel Core2 Duo E8200 (-MCP-) cache 6144 KB flags (lm nx sse sse2 sse3 sse4_1 ssse3 vmx) bmips 10657.3
    Clock Speeds: (1) 2000.00 MHz (2) 2000.00 MHz

Graphics: Card ATI RV620 LE [Radeon HD 3450] X.Org 1.10.1 Res: 1024x768@60.0hz
    GLX Renderer ATI Radeon HD 3450 GLX Version 3.3.10665 Compatibility Profile Context Direct Rendering Yes

Audio: Card-1 ATI RV620 Audio device [Radeon HD 34xx Series] driver HDA Intel BusID: 01:00.1
    Card-2 Intel N10/ICH 7 Family High Definition Audio Controller driver HDA Intel BusID: 00:1b.0
    Sound: Advanced Linux Sound Architecture Version 1.0.23

Network: Card Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller driver r8169 v: 2.3LK-NAPI at port a000 BusID: 03:00.0

Disks: HDD Total Size: 1500.3GB (65.8% used) 1: /dev/sda WDC_WD5000AAKS 500.1GB 37C
    2: USB /dev/sdf FreeAgent 1000.2GB 0C

Partition: ID:/ size: 74G used: 7.5G (11%) fs: ext4 ID:swap-1 size: 420.10GB used: 0.00GB (0%) fs: swap

Info: Processes 152 Uptime 2:13 Memory 1372.3/3018.6MB Runlevel 2 Client Shell inxi 1.4.23

• Kaç tane RAM'iniz var? Eğer birden fazla RAM'iniz var ise onları teker teker takıp deneyin. RAM'lerde sorun olabilir. Genelde RAM kaynaklı oluyor mavi ekran. Ve ya sistemin bozulması nedeniyle. Siz başka DVD'ler ile format atmışsınız, RAM'lerden şüpheleniyorum ben.
  • tesekkurle. ram 2 tane 2gb ddr2 533mhz ben de once ramlardan suphelendim ancak linux ta herhangibir sorun olmuyor. simdi ramlari tek tek deneyecegim. peki ramlarda bir sorun varsa nasil test edebilirim bir yolu var mi acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aysberg313

tesekkurle. ram 2 tane 2gb ddr2 533mhz ben de once ramlardan suphelendim ancak linux ta herhangibir sorun olmuyor. simdi ramlari tek tek deneyecegim. peki ramlarda bir sorun varsa nasil test edebilirim bir yolu var mi acaba?

2 RAM var ise önce birini takın, memtest programıyla test edin. Daha sonra ötekini takın. Onu da test edin. Bozuk olup olmadığını şu şikilde de anlayabilirsiniz; 1. yi taktınız yine aynı hatalar. 1. yi çıkardınız ve 2.yi taktınız. Hata çıkmadı hiç. O zaman 1. ram bozuk demektir.
  • Benimde oluyordu mavi ekran hatası,genellikle ramdan kaynaklanıyor.Ramini değiştir.
  • cevaplar icin tesekkurler ilgi icin tesekkurler test edip bilgilendirecegim

=bu konuyu actigimdan beri forumda hicbir konuyu goruntuleyemiyorum telefondan girip cevap yazabiliyorum gecikme icin kusura bakmayin
  • quote:

cevaplar icin tesekkurler ilgi icin tesekkurler test edip bilgilendirecegim

=bu konuyu actigimdan beri forumda hicbir konuyu goruntuleyemiyorum telefondan girip cevap yazabiliyorum gecikme icin kusura bakmayin

Herkes öyle hocam. Forum bozuk.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Aynı durumdan muzdaribim kardeşim, bende pc'den mobil sürüm üzerinden giriyorum. Yoksa hiç bir konu görüntülenmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sarıaslan

quote:

Aynı durumdan muzdaribim kardeşim, bende pc'den mobil sürüm üzerinden giriyorum. Yoksa hiç bir konu görüntülenmiyor.

bende neden bozuk değil normal giriyorum
  • quote:

Selam. Sürekli olarak mavi ekran alıyorum ve sistem kendini yeniden başlatıyor. Denemediğim şey kalmadı. Linux Mint kullanırken hiçbir sıkıntı yok ama Windows 7 kullanırken devamlı mavi ekran gelip restart atıyor ve "Windows beklenmedik bir kapanmadan kurtardı" gibi bir hata veriyor. Kurulumda bir problem olmuştur diye Windows u başka bir dvd den tekrar kurdum yine yaptı 32 bit kurdum şimdi yine yapıyor. Donanımda bir sıkıntı var diyeceğim ama Linux kullanırken problem yaşamıyorum. Detaylı donanımı aşağıya ekliyorum neden olabilir.

CPU: Dual core Intel Core2 Duo E8200 (-MCP-) cache 6144 KB flags (lm nx sse sse2 sse3 sse4_1 ssse3 vmx) bmips 10657.3
    Clock Speeds: (1) 2000.00 MHz (2) 2000.00 MHz

Graphics: Card ATI RV620 LE [Radeon HD 3450] X.Org 1.10.1 Res: 1024x768@60.0hz
    GLX Renderer ATI Radeon HD 3450 GLX Version 3.3.10665 Compatibility Profile Context Direct Rendering Yes

Audio: Card-1 ATI RV620 Audio device [Radeon HD 34xx Series] driver HDA Intel BusID: 01:00.1
    Card-2 Intel N10/ICH 7 Family High Definition Audio Controller driver HDA Intel BusID: 00:1b.0
    Sound: Advanced Linux Sound Architecture Version 1.0.23

Network: Card Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller driver r8169 v: 2.3LK-NAPI at port a000 BusID: 03:00.0

Disks: HDD Total Size: 1500.3GB (65.8% used) 1: /dev/sda WDC_WD5000AAKS 500.1GB 37C
    2: USB /dev/sdf FreeAgent 1000.2GB 0C

Partition: ID:/ size: 74G used: 7.5G (11%) fs: ext4 ID:swap-1 size: 420.10GB used: 0.00GB (0%) fs: swap

Info: Processes 152 Uptime 2:13 Memory 1372.3/3018.6MB Runlevel 2 Client Shell inxi 1.4.23

Hocam ram üzerine yoğunlaşın sorun bulamazsanız harddiskte bir tarama yapın yine bir problem çıkmazsa psu'ya bakın belki sisteme yetmiyordur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ramazano_without_me

quote:

Orijinalden alıntı: Sarıaslan

quote:

bende neden bozuk değil normal giriyorum

Akşam öyleydi hocam, kaç saat öncesi...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ramlari tek tek test ettim. Her ikisinde de 9.aşamada error veriyor. Aşağıya resimleri ekliyorum. Memtest kullanan arkadaşlardan ricam bu bir arıza mıdır? Ramlar servislik midir?

Birinci resim 1.ramın testinden alındı
    İkinci resim 2.ramın testinden alındı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aysberg313 -- 1 Ocak 2013; 14:40:12 >
  • dostm crack kaynakli olabilr windowsun sahteyse baska crack dene

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • resimlerin buyuk hallerini yukleseydiniz... birsey gorulmuyor ki... hangi ram ne hizda kullandiginiz hic birsey belli degil.
  • 200kb dan yuksek boyutta resim ekletmiyor mecburen dusurdum resimlerin kalitesini. windows suan crackli degil 3gunluk aktivasyon suresi var birde test hiziyla ilgili hicbir sey yapmadim testi default ayarlariyla kendisi yapiyor. simdi servisi arayacagim ramlar daha yeni 2haftalik. degistirmeye calisacagim son durumu mesaj atarim ilgi icin tsk

• Ramlerin arızalı kardeşim. Garantisi varsa gönder, yoksa yenisini al.
  • Ram arizasi gibi ama ikisininde ayni yerde ayni hataya sahip olmasi isin ilginci. belki de voltaj vs istiyor yada anakarta uyumlu degil.
  • Ramciler gelmiş yine Atış serbest

hata kodunu googleda aratırsan nereden başlayacağına karar verirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Angelo

Ramciler gelmiş yine Atış serbest

atis diyene gel. adamin ekledigi memtest86 resimlerinde kirmizi olusumlar benim bildigim arizadir. hani millete dil uzatirken kendi bilginizin cok iyi olmasi lazim ki geri tepmesin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Angelo

Ramciler gelmiş yine Atış serbest

atis diyene gel. adamin ekledigi memtest86 resimlerinde kirmizi olusumlar benim bildigim arizadir. hani millete dil uzatirken kendi bilginizin cok iyi olmasi lazim ki geri tepmesin...

Şu adama uyuz olduğum kadar kimseye uyuz olmadım zaten daha forumda kimseyi tanımam ama tüm yorumları muhalefet üstüne.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.