Şimdi Ara

Windows 7 Mavi Ekran Hatası-Çözüldü-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
30.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar uzun zamandır takip ettiğim bu foruma bu şekilde mesaj atmak da varmış.arakadaşlar sorunum şu:
    yedek sürücüme D sürücüsünde erişim ayarlarını yaparken (az bişey anlarım pc den ama az, burdan öğrendiğim kadarıyla yani) niye ayar yaptığımı da söyliyeyim: misafir hesaabı açtım pc de ev halkı kullansın diye onların D ye ulaşmalarını engellemek için erişim ayarlarından users seçeneğinin tiklerini kaldırdım bi de ne göreyim ben de giremiyorum neyse sonra düzeltmek için tekrar gireyim dedim ayarlara bazı klasörler düzeldi ama bazılarını tiki soluk yani müdahale edemiyorum 3-4 saat onlarla cebelleştim administrator olarak da denedim yine olmadı son çare sistem geri yükleme deim başladım sistem geri yüklemeye bittiğinde başarıyla tamamlanamadı dedi dedim şimdi naneyi yedik geri yüklemeyi geri alayım derken bi anda mavi ekran kapandı laptop(bu arada daha 3 günlük laptopum öğrenci adamım kendi harçlıklarımı biriktirerek aldım, hayatımda ilk kez şahsi bir bilgisayarım oldu derken doyamadan güme gitti güzelim msi) neyse eski bi xp cd im vardı onla c ye format atayım dedim ondada hata verdi.son durum şu ki pc açılıyor masaüstü gözüküyor 10-15 saniye sonra hata alıyorum mavi ekran hatası pc resetleniyor bu böyle devam ediyo yani bıraksam pcyi sabaha kadar kendi kendine takılacak öyle.

Biliyorum biraz uzun oldu ama herşeyi anlatayım dedim.Şimdi win7 64 bit ile usb den format atmayı deniyecem ama yine hata verecek büyük ihtimalle(pc freedos olarak ilk geldiğinde de usb den attım),dosyalarımı kaybetmek de istemiyorum.Bir yardım eli istiyorum kardeşlerim,abilerim,hocalarım. Saygılar

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Windows 7 Mavi Ekran Hatası ve Çözümleri

Windows 7 Mavi Ekran Hatası Nedir?

Windows 7 Mavi Ekran Hatası (BSOD), Windows 7 işletim sisteminde ciddi bir sistem hatası meydana geldiğinde oluşan bir hata mesajıdır. Bu hata, sistem çöktüğünde veya düzgün çalışmayı engelleyen kritik bir sorunla karşılaştığında ortaya çıkar.

Mavi Ekran Hatasına Neden Olan Sebepler

Windows 7 Mavi Ekran Hatası, çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir, bunlar arasında:

• Donanım sorunları (hatalı RAM, grafik kartı veya güç kaynağı)
    • Yazılım çatışmaları (uyumsuz sürücüler veya uygulamalar)
    • Bozuk sistem dosyaları
    • Virüsler veya kötü amaçlı yazılımlar

Windows 7 Mavi Ekran Hatasını Çözme Adımları

Windows 7 Mavi Ekran Hatasını çözmek için şu adımları uygulayabilirsin:

1. Bilgisayarını yeniden başlat. Bu, geçici yazılım sorunlarını gidermeye yardımcı olabilir.
    2. Hatalı donanımı kontrol et. RAM'i yeniden takmayı, grafik kartını değiştirmeyi veya güç kaynağını test etmeyi dene.
    3. Sürücüleri güncelle. Hatalı veya güncel olmayan sürücüler Mavi Ekran Hatalarına neden olabilir.
    4. Sistem dosyalarını onar. Sistem Dosyası Denetleyicisi (SFC) aracını kullanarak bozuk sistem dosyalarını onarabilir veya Windows 7 yükleme diskinden Sistem Geri Yükleme gerçekleştirebilirsin.
    5. Virüsler için tarama yap. Kötü amaçlı yazılım veya virüsler sistem hatalarına neden olabilir. Bilgisayarını kapsamlı bir antivirüs yazılımı ile tarayarak kötü amaçlı yazılımları tespit edip kaldırabilirsin.

Önemli Notlar

• Mavi Ekran Hatası'nı giderirken sabırlı olmalısın. Hatayı çözmek zaman ve çaba gerektirebilir.
    • Teknik bilgin yoksa veya donanım sorunlarından şüpheleniyorsan, uzman bir teknisyenden yardım almayı düşünmelisin.
    • Mavi Ekran Hatası'nı görmeye devam ediyorsan, Microsoft destek forumlarına veya resmi Microsoft belgelerine başvurabilirsin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bigisayar açılırıken f8 tuşu ile güvenli modda bilgisayarı açmaya çalışın..
  • onu da denedim ancak dediğim gibi açıldıktan sonra veya açılırken mavi ekran hatası alıyorum
  • İşletim sistemi cdniz ile onarım yapmayı denediniz mi?
  • xp yüklemeye çalıştım ancak onu yüklerken de önyükleme sonrasında hata aldım.şimdi windows7 64 bit ile format atmaya çalışacağım usb üzerinden.benim derdim c sürücüsü değil format problem olmaz benim için 3-4 gün oldu alalı laptopu pek fazla birşey yüklü değil ancak d sürücüsünde fotoğraf albümünden tut en güzel anılarım,sketchup çizimlerim vs önemli şeyler var bunlar kalmasını istiyorum.acaba tahminen sorunun kaynağı olan windowsu kaldırıp laptopu ilk geldiği gibi freedos hale getiremezmiyim d yi silmeden bios tan falan? İlginiz için de teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ark189

xp yüklemeye çalıştım ancak onu yüklerken de önyükleme sonrasında hata aldım.şimdi windows7 64 bit ile format atmaya çalışacağım usb üzerinden.benim derdim c sürücüsü değil format problem olmaz benim için 3-4 gün oldu alalı laptopu pek fazla birşey yüklü değil ancak d sürücüsünde fotoğraf albümünden tut en güzel anılarım,sketchup çizimlerim vs önemli şeyler var bunlar kalmasını istiyorum.acaba tahminen sorunun kaynağı olan windowsu kaldırıp laptopu ilk geldiği gibi freedos hale getiremezmiyim d yi silmeden bios tan falan? İlginiz için de teşekkürler.

D sürücüsü ayrı bir bölüm olduğu için belgeleriniz format esnasında silinmez ancak anladığım kadarıyla siz diskin bütününü formatlayacaksınız..

BIOS da öyle bir seçenek yok.

Şu an da sistem hangi aşamada mavi ekran veriyor?

• formatla d sürücüsü bilinmez biliyorum ancak ben c sürücüsünü formatlamak istiyorum yani windowsu kaldırmak istiyorum ki mavi ekran hatası almayayım.

hangi aşamada mavi ekran geliyor?

cevap:oda belli değil bazen açılırken bazen masaüstünde 10-15 sn bekleyip geliyor.o 10-15 saniyelik aralarda bazen ümitleniyorum en azından sistem geri dönmeyi geri almak için başlata sistem geri dönüştür yazıyorum ancak yazdıklarım gözükmüyor yine de sistem geriyüklemeyi buluyor ordan başlatmaya çalışıyorum bi kaç saniye içinde genelde başlmadan pat mavi ekran yine genel durum bu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

cevap:oda belli değil bazen açılırken bazen masaüstünde 10-15 sn bekleyip geliyor.o 10-15 saniyelik aralarda bazen ümitleniyorum en azından sistem geri dönmeyi geri almak için başlata sistem geri dönüştür yazıyorum ancak yazdıklarım gözükmüyor yine de sistem geriyüklemeyi buluyor ordan başlatmaya çalışıyorum bi kaç saniye içinde genelde başlmadan pat mavi ekran yine genel durum bu.

O zaman çalıştır'a hemen şunu yazın: chkdsk/r C: Mavi ekran çıkmazsa..
  • enter'a bastığım anda mavi ekran geldi ancak 1-1.5 saattir kapalıydı laptop b sefer biraz uzun kaldı çalıştırı bulana kadar skıntı olmadı yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ark189 -- 27 Ocak 2013; 22:41:36 >
  • quote:

enter'a bastığım anda mavi ekran geldi ancak 1-1.5 saattir kapalıydı laptop b sefer biraz uzun kaldı çalıştırı bulana kadar skıntı olmadı yani.

XP cdsini takın. Bilgisayar açılınca çalıştır'a sfc /scannow (sfc ile / arasında bir boşluk var. Eğer bu olmazsa direk işletim sistemi cd si ile bilgisayarı açın. Kurulum kısmına gelin ve oradan windowsu onar seçeneği ile onarımı deneyiniz.
  • yanlız şuan win7 64 bit yüklü yine de işe yararmı ayrıca az önce tekrar açtım c yi özelliklerden check disk yaptırmak için o sırada aceleyle bilgisayarım özelliklere girdim ve ram ile işlemcinin karşısında yok yazıyordu bu ne yaman çelişki anlayamadım hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kıdemli Yarbay

quote:

enter'a bastığım anda mavi ekran geldi ancak 1-1.5 saattir kapalıydı laptop b sefer biraz uzun kaldı çalıştırı bulana kadar skıntı olmadı yani.

XP cdsini takın. Bilgisayar açılınca çalıştır'a sfc /scannow (sfc ile / arasında bir boşluk var. Eğer bu olmazsa direk işletim sistemi cd si ile bilgisayarı açın. Kurulum kısmına gelin ve oradan windowsu onar seçeneği ile onarımı deneyiniz.

hocam heralde en iyisi win7 nin inmesini beklemek sonra usb format denerim o da olmazsa servis yolu gözükecek heralde ama böyle bi problemi karşılarlar mı bilemiyorum.tekarar teşekkürler.

• quote:

quote:

quote:

hocam heralde en iyisi win7 nin inmesini beklemek sonra usb format denerim o da olmazsa servis yolu gözükecek heralde ama böyle bi problemi karşılarlar mı bilemiyorum.tekarar teşekkürler.

Donanımsal bir arıza gibi duruyor.

Yukarda verdiğim evet xp için de geçerli idi.. Siz yinede kendiniz servise göndermeden önce format atmayı deneyiniz..

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yukarda verdiğim evet xp için de geçerli idi.. Siz yinede kendiniz servise göndermeden önce format atmayı deneyiniz..

hocam format attım mavi ekran düzeldi ancak D deki dosyalarımın bazılarına erişemiyorum hala kendi suçum bilmediğim işlere kalkıştım ama biraz da kurcalayarak öğreniliyor bu işler :D acaba bu erişim problemi için ne yapmamı önerirsiniz ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hocam format attım mavi ekran düzeldi ancak D deki dosyalarımın bazılarına erişemiyorum hala kendi suçum bilmediğim işlere kalkıştım ama biraz da kurcalayarak öğreniliyor bu işler :D acaba bu erişim problemi için ne yapmamı önerirsiniz ?

Hddnize sağ tıklayın. Özelliklerden güvenlik sekmesine gelip kullandığınız kullanıcı adına izinleri tekrar vermeyi deneyin. Bir de o kısmın ekran görüntüsünü bi yollayın..

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hddnize sağ tıklayın. Özelliklerden güvenlik sekmesine gelip kullandığınız kullanıcı adına izinleri tekrar vermeyi deneyin. Bir de o kısmın ekran görüntüsünü bi yollayın..

Hocam mesajınızı okumadan önce bir siteden elde ettiğim bir kayıt anahtarı programı mı desem artık adını bilemiyorum programcık sayesinde sağ tık menüsüne sahipliği al seçeneğini ekledim dosyalarımın çoğunu geri alabildim. Mesajınızı gördükten sonra D sürücümün sahipliğine ARK yi ekledim ve tam yetki verdim ancak bu sırada birkaç dosyaya erişim yetkisi yok şeklinde uyarı aldım(zannediyorum tek tek yaparken bunları unuttum) onlara da devam dedim son durum bu bir de ekran görüntüsü ekledim daha detaylı bir ekran görüntüsü istersenz bildirmeniz yeterli.Teşekkürler.

• resim eklemeyi unuymuşum :D bir de pc ve kullanıcı adımı formattan sonra değiştim buradaki ARK yeni kellanıcı adım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ark189 -- 28 Ocak 2013; 19:39:25 >
  • quote:

resim eklemeyi unuymuşum :D bir de pc ve kullanıcı adımı formattan sonra değiştim buradaki ARK yeni kellanıcı adım

Şu anda ulaşamadığnız dosyalar varsa onları bulun ve yine üzerlerine sağ tıklayı güvenlik sekmesinden sahipliği ayarlayabilirsiniz..
  • quote:

quote:

resim eklemeyi unuymuşum :D bir de pc ve kullanıcı adımı formattan sonra değiştim buradaki ARK yeni kellanıcı adım

Şu anda ulaşamadığnız dosyalar varsa onları bulun ve yine üzerlerine sağ tıklayı güvenlik sekmesinden sahipliği ayarlayabilirsiniz..

hocam zaten bazı dosyalarda hata vardı şuan bir sıkıntım yok gibi yani bir engelle karşılaşmadım benim amacım böyle her dosyaya tek tek giri pdüzeltmekten kurtulmaktı onu da hallettim dediğim programla her şey için teşekkürler sorun çözüldü artık(heralde) sağolun.

• quote:

quote:

quote:

hocam zaten bazı dosyalarda hata vardı şuan bir sıkıntım yok gibi yani bir engelle karşılaşmadım benim amacım böyle her dosyaya tek tek giri pdüzeltmekten kurtulmaktı onu da hallettim dediğim programla her şey için teşekkürler sorun çözüldü artık(heralde) sağolun.

Tamamdır o zaman..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.