Şimdi Ara

Windows 7 MS-DOS PENCERESİ OTOMATİK KAPANMA AYARI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar, windows 7 de konsol halinde yazılmış uygulamaları açarken kullanıcının kapatmasını beklemeden otomatik kendisi kapanıyor. Bunu engellemek için bir notepad'da .bat uzantılı dosya yazıp bununla o uygulamayı çalıştırıyorum ve .bat dosyasında en sona bir "pause" koyarak kapanmasına engel oluyorum.

Bunun başka bir yolu yokmudur acaba..

Teşekkürler

EDİT :

Arkadaşlar bu konuyu açtıkdan epey zaman sonra ( yani şimdi ) bir daha aklıma geldi bu soruna biraz bakınayım dedim bu çözümü kendim ufak bir program yazarak halledebilir miyim diye düşündüm. ( C#'da biraz programlama bilgim var ) Biraz uğraştım böyle bir şey yaptım çokda güzel oldu. Bunu sizinle paylaşmak istedim eğer sorunu olan arkadaşlar olursa diye bu ufak 10 kb lık .exe ile işlerini görebilirler...

Nasıl kullanacağım sorusuna gelirsek. Bu exe'yi kendi belirlediğiniz herhangi bir dizine atın ( mesela C:\Windows'a atabilirsiniz. ) sonra bundan kısayol oluşturarak bu kısayoluda "C:\Users\ [Kullanıcı Adınız ] \AppData\Roaming\Microsoft\Windows\SendTo" konumuna atın. Ve herhangi bir konsol exe uygulamasını kapanmadan çalıştırmak istediğiniz zaman dosyaya sağ tıklıyorsunuz ve gönder dediğiniz zaman bu attığınız kısayol orada görünecektir. Bunu kısayol olarak atmamızın sebebi direk dosyayı bu konuma atarsak orda dosyanın ismiyle beraber .exe ( uzantısı ) da görünüyor oda yakışık almadığı için böyle yapabilirsiniz. Yinede siz bilirsiniz :-)

Kolay gelsin.

İNDİRMEK İÇİN TIKLA

NOT :
    BU KÜÇÜK UYGULAMAYI ÇALIŞTIRABİLMEK İÇİN .NET FRAMEWORK 2.0 GEREKİR.

İNDİRMEK İÇİN TIKLA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi livan3li -- 11 Mayıs 2015; 22:01:46 >

• Arkadaşlar bu soruna çözüm buldum..Konuyu editledim, bakabilirsiniz..

Kullanan arkadaşlar lüftfen bir yorumu çok görmeyin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.